TSUMON:
PIKKMA:
byl jsem tam teď v pátek, žádný hlídač tam nebyl, dva týpci se tam přišli i koupat a slyšel jsem, jak říkají "...kde je ten sekuriťák...". Ale je pravda, že jsem tam šel docela pozdě (odhadem v osm), takže už byl třeba pryč. Navíc já tam nechodím po cestě od budovy, ale zadem z vedlejšího lomu, tak jestli bývá někde u závory...
Udělal jsem i nějaké dokumentační snímky mobilem (t.j. nic moc), jak budu mít v pondělí kabel a čas, tak je někam dám :) Hromady štěrku i jezero byly zase jiné, než při mé minulé návštěvě. Připadalo mi, že se přístup do vody trochu zhoršil, ale oni tam zase hrábnou a bude to jinak. Jezero má dvě části, starší hlubokou a novou brouzdalištní, ta se zvětšuje. V hluboké části je voda čistá, akorát v tom místy plavou nějaké řasy v chuchvalcích (a kapři), když jsem tam byl, tak byly nafoukané zrovna v místě, kudy se dalo původně nejlíp jít do vody. To "brouzdaliště" je zakalené, je tam na dně dost jílu. Části odděluje jakási hráz balvanů. Hlavní přístupová cesta je odbagrovaná a taky zatarasená kamením. Na dně lomu kousek od jezera stál obytný pidipřívěs, který tam logicky museli dát před odbagrováním té cesty, nebyl tam žádný drticí ani třídicí stroj, takže to vypadá, jako by měli nějakou pauzu...