• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAATHAGoogle Analytics


    S Google Analytics se da udelat/zjistit spousta veci.

    Klub by mel byt sbernou tutorialu, zkusenosti a moznosti Google Analytics.
    rozbalit záhlaví
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    SYKES: Nechapu vetu "Umím to udělat pro domény třetího řádu realizovaných za doménami I. a II. řádu, nikoliv před nimi. " Jaky domeny 3. radu za domenami 1. a 2. radu??

    Ale jestli ti jde o test.domena.cz tak nejjednodussi reseni je dat tam jiny merici kod, tedy jiny profil GA.
    Jinak je potreba upravit merici kod a pouzit pokrocile filtry.

    Jestli ti prvni reseni vyhoduje, je jednodussi a rychlejsi.
    SYKES
    SYKES --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit: sleduju pomocí GA svůj webík, ale chtěl bych sledovat separátně traffic do subdomén. Umím to udělat pro domény třetího řádu realizovaných za doménami I. a II. řádu, nikoliv před nimi. Tedy prosím, neporadil by mi někdo, jak nastavit na profil aby mi sledoval pouze návštěvníky na stránkách subdoména.doména.cz?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    WYCLEFF: Moc nechapu. Vase bannery se zobrazovaly na cizim webu. A oni vam dali statistiky prokliku z jejich Google Analytics?
    WYCLEFF
    WYCLEFF --- ---
    Hola analytici, potřebuju radu - od jednoho portálu jsme dostali report naší bannerové kampaně z GA, pro mě totálně nesrozumitelný - inzerták tvrdí, že nám generovali cca 2300 prokliků, ale v našich statistikách je cca okolo 100-200 příchodů z jejich webu za dané období, věděl by někdo co tento pro mě nesmyslný obrázek znamená? Tak nám jako fakt přišlo přes 2000 lidí?

    http://www.jpeg.cz/images/523_Report.png

    (na obr jejich portál uveden jako inzerent.cz)
    BUMBO
    BUMBO --- ---
    RIMRR: Tou tečkou má smysl se zabývat pouze pokud ti běží měřící kód na více subdoménách třetího řádu (obchod.name.cz, www.name.cz, bagr.name.cz) a návštěvníci mezi těmito doménami mohou snadno přecházet. Pak je návštěva takového přecházejícího člověka započítána jako jedna. Pokud tam tohle nastavení nemáš nebo použiješ "none", započítají se ti takové návštěvy zvlášť.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    FUMO: .. sem narazil na google groups, analytics-help-tracking. "setDomainName controls the "domain=" portion of the GA cookies. In the standard cookie settings in every browser the proper way to set the domain is to put a "." in front. In otherwords, always use ".domain.com" and not "domain.com" "
    FUMO
    FUMO --- ---
    RIMRR: jednu stránku můžeš měřit 2 různými měřícími kody

    Stránka abc.cz a xyz.cz budou mít obě jeden kod, stránka abc.cz bude mít navíc jiný kod a stránka xyz.cz bude mít také svůj separátní. Má to několik nevýhod statistiky se ti zkreslí, ale pro sledování trendů je to ok.

    RIMRR: tohle jsem nepochopil
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Ad2 - je lepší dávat do GA doménu s tečkou nebo bez? (doména s tečkou je dle Googlu údajně více kompatibilní s vícero prohlížeči na webu se subdoménami čtvrtého a hlubšího řádu)
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Zdravím, je možné promítnout stats návštěvnosti jedné domény do dvou různých GA přehledů/účtů? Tzn. chci například k mé doméně abc.cz započítávat stats "cizí" domény xyz.cz a přitom domény xyz.cz má již svůj separátní účet na GA. Díky
    KAPLAN
    KAPLAN --- ---
    Jeste se mrkni, jestli mas v nastaveni Adsense Tuto stranku povolenou. Pokud ne, tak se reklamy zobrazuji, ale prokliky se neuctuji:)
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    JADER_NOMAK: Na tvoji odkazovany strance se nezobrazuje "Ads by google" , ale "public ads" . Zalezi tedy na co ten clovek klikl. Navic google obcas kliky odecita ( podle nejakych svych pravidel typu , prisel clovek z reklamy , ale odesel za min jak 2sec ), cimz zabranuje "naklikavani"
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    http://sites.google.com/site/czechhhspots/home

    naverboval jsem jednu nejmenovanou osobu aby mi klikla jednou na jednu reklamu... a v tom přehledu Adsense mám stále 0,00 Eur. Někde dělám asi chybu. Nemůžu ale přijít na to kde. ten kod jsem vložil do tý stránky správně ... tím jsem si jistý. Účet mám založený OK. Reklamy fungují.
    KAPLAN
    KAPLAN --- ---
    Jarder: tak se ptej:)
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    ahoj, možná trošinku OT, ale používá tady někdo Adsense ? Potřebuju jestli by mi někdo neporadil... nemůžu najít odpovědi na své otázky...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JEREMIUS:
    tak at si ho udela sam ne? kdybych byl necita tak mu proste reknu mas smulu a starej se ;-)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    WIRUZIK: Ja vim. Ale nejsem si vedom, ze bych rekl neco, co by bylo v rozporu :-)
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    JEREMIUS: Kdyz mas v jednom uctu nekolik webu, tak pak chces treba 2 z nich propojit s Adwords.. jenze Analytics ucet muze byt provazan jen s jednim uctem Adwords, kdyby si chtel provazat pak dalsi Adwords s nekterym z dalsich webu v danem uctu, tak ti to nepujde..
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    WIRUZIK: "kazdy analytics ucet muze byt provazan jen s jednim adwords uctem.." Nechapu, v cem ma byt ten problem :)
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    JEREMIUS: ani to nemusi byt reseni.. kazdy analytics ucet muze byt provazan jen s jednim adwords uctem..

    ucite bych v tuto chvili vytvoril novy ucet, upravil merici kod tak, aby statistiky daval do dvou uctu zaroven a tak bych to prozatim nechal.. v jednom uvidi prehledy (kontinuita) a kdyz pak pozdeji bude potrebovat propojit napr. s Adwords, tak snadno prejde na druhy ucet..
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Jen to prodluzujes. :-) Driv nebo pozdeji to treba bude chtit provazat se svym uctem AdWords a stejne mu budes muset dat admina
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Zatim jsem mu tam nastavil co potreboval a neresime to... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam