• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAATHAGoogle Analytics


    S Google Analytics se da udelat/zjistit spousta veci.

    Klub by mel byt sbernou tutorialu, zkusenosti a moznosti Google Analytics.
    rozbalit záhlaví
    APIN
    APIN --- ---
    EMDEE: od několika lidí jsem slyšel, že by se to nastavovat ani nemělo, protože tak google prakticky bude vědět úplně všechno a poskytuješ někomu cizímu citlivé info, které by mělo zůstat jen ve firmě...
    BUMBO
    BUMBO --- ---
    EMDEE: GA různé měny neumí - musel by sis držet kurzy u sebe a převádět to někde na serveru. Nastavení, které je v GA dostupné je jen kosmetická ozdůbka k zobrazeným číslům, nemá žádný význam.
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    Potřeboval bych poradit, jestli tu někdo řeší statistiky eshopu - jak řešíte nemožnost zobrazení hodnoty v Kč? Jde mi server, kde má smysl trackovat EURa i Kč. Bylo mi řečeno, že pro trackování transakcí eshopu nelze předávat info Googlu, že jde o transakci v Kč, takže pak ve výsledku je trochu maglajz když cíle jsou v EUR (pro porvonání webů) a eshop v Kč. Kdyžtak mě opravte. Předem dík.
    BUMBO
    BUMBO --- ---
    Integrace GA + GWO: http://adaptivemind.wordpress.com/2010/10/30/google-analytics-website-optimizer/

    Je to téma na několik postů, ale snad je tam alespoň návod na jedno z fungujících řešení.
    FUMO
    FUMO --- ---
    DEFRAGMENT: tak co já vím, tak to zatím skutečně nejde, klient si je musí nastavit sám... co bude je věc druhá, co může být je uplně na jinou diskuzi ;-)
    DEFRAGMENT
    DEFRAGMENT --- ---
    Vi nekdo jak sdilet v analytics Pokrocile segmenty s uplne jinym uctem? // chci aby klient videl pouze pocet navstev z urciteho

    - dle nekolika diskuzi, ktery se tykaly i custom reports tak spousta lidi psala, ze by tohle chtela, ale google to z nejakeho duvodu nechce umoznit :)
    FUMO
    FUMO --- ---
    JEREMIUS: pravdu dí!
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    EMDEE: Newslettery byste meli tagovat. Pak zjistite, kolik z nich prislo lidi.
    Kolik lidi ma problemy s downloadem v GA moc nezjistis, leda by byl podezrely pomer navstevniku a kliknuti na tlacitko.
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    Dík za názory / doporučení.
    V tuhle chvíli kje trackovaný tlačítko (klik - onclick="javascript:pageTracker._trackPageview('/downloads/program/EN');").
    Jde o novou stránku (zatím s celkem minimem nových návštěv) a po rozeslání newsletteru stávajícím zákazníkům (koncoví zákazníci) tam naskočilo dost downloadů. Potřebovl bych zjistit, jednak kolik jich slutečně bylo a případně kolik jich má problémy s downloadem.
    Práce v programu je na několik dní pro vytvoření finálního produktu a je potřeba mát dost míst a používají se dost osobní věci (fotky), takže málokdo si to nainstaluje jinde než u sebe doma, rpto sem si říkal, že bych se nebál IP.

    Jeremius: co bys potřeboval vědět dál?
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    já bych trackoval klik na to tlačítko. To už navazovaný download nedělá, ten už přistupuje jen na ten skutečný soubor. A skutečný počet stažení je v logách serveru ne?
    FUMO
    FUMO --- ---
    JEREMIUS: pravda pravďoucí šlo by dopsat nějakou podmnínku, ale nedělal bych to
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    EMDEE: Samozrejme nic nebrani tomu ve skriptu zapsat podminku, aby se do zdrojaku negeneroval onClick, kdyz je pristup z dane IP.
    Ale
    1) neuvedl jsi dost informaci
    2) jak uz bylo receno, jedna IP muze znamenat napr. tisice studentu jedne VS.
    BUMBO
    BUMBO --- ---
    EMDEE: Přerušovaný download ti to přes GA asi neměří - teda pokud ten uživatel znovu nekliká na button, kde to měříš - pochybuju, že nějaký download manager requestuje celou stránku včetně spouštění měřicího JavaScriptu.
    FUMO
    FUMO --- ---
    EMDEE: no v rámci GA tohle nejde nebo si neumim predstavit jak to udelat
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    EMDEE: neni to sice primo odpoved na tvoji otazku (a nevim jestli to jde), ale pocitanim IP zjiskate spis jeste zkreslenejsi udaj, protoze IP != uzivatel
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    Zdar,

    potřeboval bych pomoct s očištěním sledování cílů. máme nastavený tracking na tlačítko download a začali jsme jásat vzhledem k počtu stažení. Porovnáním s trackováním IP adres (jiný systém) jsme ale usoudili, že polovinu z toho dělá jedna IP adresa - takže opakované stahování / přerušovaný download.
    Jde nějak nastavit cíl trackování tak, aby výsledně nezobrazoval počet kliknutí, ale počet IP, které klikly (tedy omezit navazování)?

    Předem díky.
    JIRNET
    JIRNET --- ---
    ok, díky
    BUMBO
    BUMBO --- ---
    JEREMIUS:
    JIRNET: Aha, tak sorry. Odebrat takhle někoho jde, ale netušil jsem, že to tam zůstane viset.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    JIRNET: To nevyresis, ten Bumbuv postup nefunguje.
    JIRNET
    JIRNET --- ---
    BUMBO: Díky. Když jsem to ale teď zkusil, tak mi zůstal název účtu ve výpisu všech účtů. Když pak na něj kliknu, tak v detailu není žádný web. Takže nevidim statistiky, ale ten důvod odstranění byl, aby mi to zmizelo z výpisu účtů.
    BUMBO
    BUMBO --- ---
    FUMO: Integrace těchto dvou věcí je vždycky problematická, protože to využívá k trackování stejnej JavaScript kód (a stejné cookies), takže máš potíž podobně, jako když dáváš do stránek dva trackery. Už chvíli jsem se chystal na článek, který by všechny ty potíže sepisoval, ale Google mi to zkomplikoval ještě asynchronním kódem.

    Když mi tu u toho příspěvku zahlasuje aspoň 10 lidí pozitivně, tak si na to najdu čas a sepíšu návod.
    FUMO
    FUMO --- ---
    Ahoj,

    řeším teď takovou "záhadu" ohledně Google Analytics a Website Optimizeru. Je to je theorycraft, ale pokud mám na webu nasazený asynchroní kód, a chci použít WO pravděpodobně dojde k problému – protože jsem četl, že k nim dochází, ale nevím proč a jak to udělat, aby k problému nedošlo. Má s tím někdo zkušenosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam