• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUBICNecronomicon
    CHIMAIRA606
    CHIMAIRA606 --- ---
    GOBERS: Fakt netuším, kde to ten Simon vzal - to byla ta vlna v 60-70kách, kdy se myslelo, že Necronomicon je skutečná knížka. Zájem podobných skupinek končil u toho, že "všechno je vlastně jedno" a new-age letu zdar....
    No druhá věc je, že sám ten Lovecraft nebyl taky moc v pořádku a ty archonty pravděpodobně viděl... to se pak člověku dějou takový zvláštní věci a už se neposklává dohromady
    N. je zajímavej jako model, jak experimentovat s psychikou a hnát fantasii do různých romatických vizí - ale ono to taky může narazit na to až ta vize vážně přijde do reálu...



    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CHIMAIRA606: No to je samozřejmě věc číslo 2. Jedno je patlat reálnou mytologii na Lovecrafta a druhé je zabývat se třeba tou mezopotámií kvůli ní samotné.
    GAF
    GAF --- ---
    KOUBIC: jo jo, to by mělo být ono. Tiamat ale měla být ta hodná, myslim, či ne? Nebo kdo bylo to božstvo, jak se šlo sebeobětovat aby zachránilo svět? (že potom mohl znovuvzniknout z jeho hmoty a ostatní bohové, kteří to nejspíš příliš nepochopili, se pak sebeobětovali také....)
    CHIMAIRA606
    CHIMAIRA606 --- ---
    KOUBIC: No já měl spíš na mysli nějaké české skupiny - velká chm jména samozřejmě znám - ty řády moc ne, ale ani mě to nějak neláká - na západě jsou police knih o necronomiconu, nicméně jsou to obecně jen takové průměrné kompilačky a nějaké divadelní rituály v duchu "óóó velký kutulů vystup z hlubin času" - zbytek je polepeno z povídek...
    Jinak když si dáš trochu práce, tak nemusíš investovat tolik peněz, hromada těch knížek nejsou nějaké rarity, ale dají se sehnat normálně na netu v pdf nebo aspoň na google books nějaké kousky
    btw. to jsi ty kdo překládá toho C.A.Smithe?


    GOBERS: + KOUBIC:
    Vůbec ty snahy zatahovat do fiktivní lovecraftovy psychózy reálné mytologie, jen protože je mistr ze srandy zmiňoval, považuju za absurdní a trochu to svědčí o nadhledu lidí, co podobné věci provádějí. Pokud už tedy pracovat s fikcí a člověkem, co Lovecrafta vtáhl do magie, tak raději Kenneth Grant nebo ten Bertiaux - toto je prostě sumersko-babylonská magie, ktr stojí sama za sebe a nemá s Nekro moc co dočinění (co takové aluze u Lovecrafta na mexickou nebo tibetskou magii? - popř. teosofické koncepty lemurie a atlantidy - to u toho L. prokazatelně je více, než nějaký Marduk aspol. - proč to někdo nerozpracoval??)

    btw. od toho Simona vyšel v levných knihách komentář k Honorioi - Papežská magie - a je to takový ten primitivní LaVeyovský přístup, kdy si Mr.Simon plete křesťanství a inkvizici a projevuje se jako "velký vzdělanec" - zbytek knížky je opsanej Honorius - fakt perla kompilačního umění - Češi se mají ještě co učit :-)
    KOUBIC
    KOUBIC --- ---
    Ten Necronomicon s 50 jmény Marduka je součástí Simonova Necronomiconu což je hodně špatný vtip co do inteligentního zapojení sumeru. Pak vyšla ještě edice takzvaný Necronomicon spell book který je už prováděcím manualem pro onu 50ku nic víc nic míň. Ty sigilia si banda od Simona vycucala ... z astrálu/prdele. Jsou inspirovány poslední tabulkou Enuma Eliš kde dostává Marduk oněch 50 jmen jako prvilegium za nakopání TiAmat do hadozadku. Marduk je pozitivní božstvo stejně jako jeho 50 jmen žádné chapadlatosti se nekonají, nejraději mám TůTů ale pokud jste agrárník tak si tam vyberete ze širé palety zemědělských duchů.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GAF: No toho je víc, ono například sumerské vzývací texty, které se tradují mezi magiky a v různých Necronomikonech jsou strašlivé... obvykle vycházejí z prvních edicí klínopisných textů z 19. století, kdy ještě sumerština nebyla plně rozluštěná a tudíž jsou čtení tam uváděná často naprosto chybná a zavádějící.
    Jedinou světlou výjimkou, o které vím, je rituál vzývání Enkiho (nebo Enlila? teď si to z hlavy nepamatuju), který otiskl v jedné ze svých knih Josef Veselý.
    GAF
    GAF --- ---
    Také v něm je spousta formulí úmyslně nedokončená s odkazem na přílišnou nebezpečnost.
    GAF
    GAF --- ---
    Mimochodem - ten Necronomicon, kde jedna skupina vzývání vzývá něco jako ...42 jmen Marduka (a každé to zjevení má možnost zodpovídat jiné otázky). Jsou u nich obrazce, které se mají psát mezi svíčky atp... To je který, prosím?
    GAF
    GAF --- ---
    Ha!

    tak jo

    .)
    KOUBIC
    KOUBIC --- ---
    GAF: Mohu s klidnou duší říct že kolem mne nikdo do stěny vtažen nebyl ani na něj nespadla ISS. Jen ty počítače dostávají sodu, těch harddisků co spáchalo sebevraždu a poslalo samo sebe do křemíkového pekla, raději to než aby uchovávali ohyzdné znalosti pradávných nelidských eonů Universa, nebo spíše mé gramaticky otřesné překlady.

    GOBERS: aaa paráda už budu taky psát žlutě. No já jsem už několikrát tam zkoušel Cthulhianu koupit ale nějak mě to nechce dovolit poslat do ČR. nejspíše jsem idiot stejný jako Azathoth, ne li větší.


    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GAF: Bylo mi ctí! :-)
    GAF
    GAF --- ---
    GOBERS: Sakra, právě jsi rozšířil můj aktivní Archetypální potencionál o další ...hrozbu .(

    Ale nemám ti to za zlé. To se pravda nikdy mít nemůže.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GAF: Pokud to ovšem není jako v onom slovutném zombie-filmu: http://www.youtube.com/watch?v=xlp2uPXUQ1I že ano... ;-)
    GAF
    GAF --- ---
    GOBERS: Aááh, pán je klerik. No ještě líp. Vedlejší postava, která se často příběhem jen mihne, ale má blahodárný nebo užitečný vliv na postavy hlavní a málokdy umírá.

    Paráda.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GAF: Já mám pro strach uděláno a knihu exorcismů vždy po ruce. ;-)))
    GAF
    GAF --- ---
    GOBERS: ty si koleduješ, pomáhat mu, GOBERSi.... tsss... odvážnej jsi, - No dobře. Právě tací přežívají nejlépe a nejdzdravěji. Zase jako dobrý, vlastně, no...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    KOUBIC: Encyclopedia Cthulhiana je na Amazonu v použitých knihách už od 24 USD, což je při současné padající ceně dolaru pomalu méně, než co stojí normální nová česká kniha v našich knihkupectvích.

    Jinak pokud jde o odpovídání tak klikni levým myšítkem na ikonku u příspěvku, na který chceš odpovídat a vyber "odpovědět".
    GAF
    GAF --- ---
    ...vyšitý... pardon
    GAF
    GAF --- ---
    KOUBIC: ty jsi přesně jak vyšití z HPL povídek, zdá se mi. Hlavní hrdina, který nezištně a s upřímně nevinným zájmem a nějakou tou zvláštní napůl skrytou vlastností-schopností bádá ve věcech Starých, Prastarých, Kultech a Snech (ty k tomu patří okrajově totiž).

    A tak teda dál bádá, prožije ten příběh plný nebezpečí, dobrodružství a temna a krásy a všechno přežije vlastně dobře. Jen ostatní kolem chcípnou nejhroznější smrtí za vyňětí duše z pojetí vesmíru a tváří v tvář chaosům rouhajícím se do očí stvoření samotnému.

    Což mě teprve přivádí k odpovědi.

    I když dávat a přispívat občas nezištně a s legrací peníze někomu jen tak mě baví, obávám se, že v tomto případě, jelikož nejsem "hlavním hrdinou" bych se se zlou potázal :D

    Leda snad vzpomenout na příběh, kde to celé přineslo plus i kamarádům hlavního hrdiny. Chudák HPL... byl tak sám a ve všech viděl jejich konce... Hrůzné konce... Příšer-aaaaaaaargh... ta ruka! Ta příliš dlouhá ruka co místo nehtů má telelící se výrustky!!!
    KOUBIC
    KOUBIC --- ---
    omlouvám se ale ještě jsem nepřišel na to jak psát přímo vám takže to řeším touhle dementní formou

    Gobers: ale nejseeem :D

    CHIMAIRA606: No mezi ty nejznámější patři P.J.Carroll a Phil Hine. Pak S.Sonnet či jak se jmenuje to jsou ti kteří jsou vidět. Pak jsou to hlavně řády asi nejznámější Esoteric Order of Dagon a Starry wisdom, Cult of Cthulhu - Order of Absu raději nepočítám to je děs a hrůza. To jsou chaos magické "školy". Každá to bere úplně za jinej konec ale stále tahají za to samé chapadlo.

    100 USD je sakra moc. Já jsem teď bez peněz koupil jsem Book of Eibon, Necronomicon od Turnera Heye, Necronomicon od Chaosium má levá ruka koupila za nehorázné prachy Spraguovu kaligrafičnost Al Azíf kde ani obrázky nejsou. A pak Liber Koth to je vážně super práce člena Esoteric Order of Dagon.
    pokud de o ty opravdu mastné rouhavosti co by se hodily a pokud mě jooo jebne tak je asi z peněz našeho Templu zakoupíme jsou spisy Liber Yog Sothoth a druhou knihu od stejného autora, ty spisy řádů se osvědčily jako promakaný.

    Na překladu všeho pracujem. Potřebuju to pro svou knihu kde bude syntéza všeho co mě kdy ohledně Necronomiconu napadlo rozbory versí magické postupy etc ... postupně to hodím celé na stránky.
    Co bych opravdu moc potřeboval je Encyclopedia Cthulhiana kdyby někdo věděl kde jí splašit nejlépe v elektronické podobě ale to leda ve Snové zemi.

    Pokud by někdo chtěl přispět na koupi knih tak se opravdu zlobit nebudu :D samozřejmě bych poslal scan



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam