• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    B4NANQUANTUM59 obuvnická poradna
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    TIP: haha, ten už musí jet jenom na výpary
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    pošlete mi prosim nekdo cislo na johnnyho do posty, diky
    TURBOMRDAC
    TURBOMRDAC --- ---
    RAFIGA: už se těším, až budu taky dědek a za ty tyhle kecy nebudu dostávat facky
    RAFIGA
    RAFIGA --- ---
    Tak si tak kráčím z párty domu a na Holešoviích mě zastaví dědek s otázkou: Jestli nevim, kde je tady bordel a jestlii tam chodim taky šukat?

wtf? :D
    PIXY
    PIXY --- ---
    DLOUHA_POTVORA: jen doufejme, že někteří členové RRTV nebudou potřebovat zase kadit až se bude hlasovat... http://www.romea.cz/...orusila-reportazi-o-irackych-uprchlicich-zakon-zahadne-zmizeli-4-clenove-rady
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    CANEBRA: ano, když zase tuhle část vytrhneš z kontextu celé té nahrávky, tak to zní jak říkáš :D
    souhlasím s tebou v tom, že není na médiu typu Hlídací pes, aby vynášelo rozsudky, to musí opět prošetřit Rada. v té nahrávce bohužel není svědectví více lidí, na kterým bylo to obvinění Primy založený primárně a dokud ty lidi nebudou vypovídat veřejně, může to samozřejmě znamenat i naštvanýho zaměstnance. ale osobně Hlídacímu psu věřím a to, co stojí v té původní analýze RRTV (ano, četla jsem ji:) by tomuhle dosti odpovídalo. apriori však vinit whistle blowera jako frustrovaného redaktora se mi zdá také poněkud nešťastné.
    je taky ovšem možné že mě ovlivňuje můj ideologický názor, který se ani v nejmenším neshoduje s názorem TV Prima, takže si raději počkám na výsledky toho vyšetřování, než budu pokračovat v ohnivé debatě, kterou jsem ani neměla zájem vyvolat, pouze upozornit na tuhle kauzu :)
    CANEBRA
    CANEBRA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: no vidiš. já jsem tu analýzu nečetla. ty jo?
    Hele já se v tom nechci moc rejpat, ani mě to zas tak nezajímá.

Ale prostě v části:
    "Myslím si, že víte, že tady je nastavená ta hierarchie několikrát opakovaná. Myslím si, že byla vždycky zažitá, že redaktoři a reportéři poslouchají příkazů vedoucích vydání. Víte sami dobře, že tady existuje jeden úzus, kterej zní – vedoucí vydání je pánbůh. Pánu bohu se prostě neodmlouvá.

Já bych byla ráda, aby páteční exces, kdy tu proběhla hádka několika redaktorů s editorem, vedoucím vydání, která vyústila v – abych tak řekla – nepřesné vysílání, tak aby se už nikdy neopakovala. V tomhle postoji musím být naprosto tvrdá. Kdo nebude akceptovat vedoucího vydání, tak mu nabízím, nemusí tady pracovat. Je to jediná možná cesta.

Jsme tady všichni zaměstnaní, máme zaměstnavatele, který má nějaký postoj. Jestliže ho akceptuji já, akceptuje ho vedoucí vydání, tak vy prostě poslechnete příkazů vedoucího vydání. Pokud to tak není, tak vlastně neakceptujete fakt, že jste tady zaměstnaní a pak nemá cenu, abyste tady byli zaměstnaní." slyšim to, že tam měli nějakej problém, poštěkali se a k tomuhle se vztahuje to, že kdo neposlouchá, poletí. A NIKOLIV že poletí kdokoliv, kdo napíše, že uprchlíci sou sexy.
    Proto mě to přijde manipulativní a pochybně interpretovaný. bulvár. Ať si tam Břešťan zčervení, co chce, pořád půjde o kontext a my nevíme co se tam stalo. ani nevíme, co se řešilo na poradě ve druhém patře:)
    TIP
    TIP --- ---
    osobni zkusenost s redaktory tv prima me utvrzuje v tom ze je to zumpus
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    CANEBRA: Já zase trochu znám člověka, kterej to napsal a nevím o tom, že by to byl bývalý zaměstnanec Primy, zato ale byl redaktorem BBC a Hospodářek - nebo tím myslíš toho člověka, kterej tu nahrávku vypustil?
    A co je na tom článku manipulativního a jakej kontext ti tam chybí? Podle mě je to celkem zeširoka podaná investigativní reportáž, podložená navíc analýzou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.
    Ta nahrávka už navíc žádnej další kontext nepotřebuje, je tam jasně řečeno, že kdo nebude točit o tomhle tématu v souladu s názorem vedení, má padáka, což je naprosto nepřijatelný z hlediska novinářský etiky, i když jde o takovou komerční stanici, jako je Prima (více třeba v této glose http://claustrumpatens.tumblr.com/...%C3%A1ch-tv-prima-zmizela-nez%C3%A1vislost-novin%C3%A1%C5%99e).
    Zlehčovat to tím, že to zveřejnil nějakej frustrovanej bejvalej pracovník je přinejmenším dost zkratkovité, ono totiž vůbec nejde o to, že se to týká zrovna Primy a uprchlíků, ale o to, jak si média můžou dovolit naprosto záměrně a programově manipulovat s nějakou informací za účelem ovlivnit veřejné mínění. Tomu se neříká novinařina, nýbrž propaganda.
    Stejnej poprask by způsobilo, kdyby se někomu podařilo nahrát například Babiše jak říká někomu z Lidovek, aby psali o Čapím hnízdě jen pozitivně...
    MASOO
    MASOO --- ---
    CANEBRA
    CANEBRA --- ---
    LEDGE: já vůbec nepopírám, že je to žumpa:D ostatně ale to si myslim o většině médií. ona docela dlouho dělala (možná i dělá) zahraniční zprávy, takže se jí to taky týkalo.. nicméně i když to je tendenční, pointa je v tom, že to není proto, že by redaktoři měli nařízeno lhát.
    jde o nějakýho frustrovanýho bejvalýho zaměstnance, nic novýho pod sluncem. prostě se z toho dělá zbytečně big deal. populistický přehazovaní stejnýho hnoje.
    LEDGE
    LEDGE --- ---
    CANEBRA: Tak to c'mon, kdo viděl v poslední době zprávy na Primě tak musí vidět, co to je za tendenční žumpu, stačí si v archivu nějakej random díl pustit. A zrovna Týně, točící reportáže o týranejch pejscích do Krimi zpráv, opravdu asi nikdo nic diktovat nemusí, moc nechápu proč by zrovna hlídací pes měl jen tak z plezíru špinit Primu..
    CANEBRA
    CANEBRA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: jj. nejdřív sem byla v šoku a pobouřená. pak jsem vychladla a zamyslela se nad tim. teď mám názor, že jde zase jen o stejnou manipulaci hlídacího psa, jakou se oni snaží hodit na primu. Prostě stejná špína. Je to nahrávka hozená na net bez jakýhokoliv dalšího relevantního kontextu.
    Řešila jsem to s Týnou a vim, že by mi nelhala a taky vim, že by si nenechala diktovat, co má řikat. Nikdy neměla pocit, že by podávala informace, za kterýma si nestojí a když má s něčim stran vedení problém, může to s nima řešit, jako v každym džobu. Prostě je to zase mediální záležitost, která podle mýho názoru míjí pravdu, jen to dobře zní.
    MACCINO
    MACCINO --- ---
    Glitch z reggae akce s pár kopancema.
    Studnice Glitch
    https://soundcloud.com/maccino/studnice-glitch
    TIP
    TIP --- ---
    JJ musim potvrdit stupiditu TV Prima, dělali teď na Klinice rozhovory po těch nahlášenejch bombách a reportérka byla na pěst, pořád se snažila nás dostat na nějakej "skandálek", cpala tam nějaký osobní názory a preference... Třeba když tam viděla dva lidi v hloučku asi 15 lidí (z toho hloučku bylo i několik straight edge) pít lahváče tak to hned zveličila že tu konzumujem alkohol bla bla.
    Jinak musim ocenit že většina mainstreamovejch medií přistupuje ke klinice "docela" objektivně (ano, včetně Blesku). Což mě docela překvapilo.
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: (ten článek je tak klikanej, že jim furt padá web)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    kdyby vás to náhodou minulo, tak tohle hýbe zprávama posledních dvou dnů...
    http://hlidacipes.org/nahravka-z-porady-zpravodajstvi-tv-prima/
    VERU_HUS
    VERU_HUS --- ---
    Stavte se.)

DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    Hola! Hledá se dobrá duše s dodávkou, která by nám dnes večer pomohla odvézt nějaké palety z Kliniky na Rihanu za účelem shromáždění paliva na Kotlíkářský battle. Můžeme přispět nějakou kačku na benzín :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam