• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    diskuse pro lékaře stávající i budoucí, o jejich uplatnění apod. Zkušenosti s jednotlivými pracovišti, šéfy, vzděláváním a vůbec samé slasti oboru.
    rozbalit záhlaví
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TARI: kolik Ti ještě chybí do konce?
    TARI
    TARI --- ---
    já pořád čekám, až dostuduju:-/jinak bych tohle podpořila taky
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    tak co kolegové lékaři, kolik z vás se přidalo k Akci Děkujeme odcházíme? Já ano a jsem připravená ke konci roku podat hromadnou výpověď. stojí za náma i primář.
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Ahoj, kdybyste někdo měl zájem o další vzdělávání v anthroposofické medicíně, tak upozorňuju: http://www.ipmt.net/czech/index_cz.php
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Je tu, prosím, někdo ortoped? Nebo znáte nějakýho superdobrýho? :)

Kdyžtak do pošty, děkuju !!!
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Nevim jak moc to sem patri, ale chtel bych se zeptat zda mate tip na rozumneho vzdelaneho praktickeho lekare v praze ktery stale prijima pacienty. Se svoji aktualni lekarkou nejsem prilis spokojen...
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    GRETKA: jojo, je to velmi individuální, ale moje zkušenosti s praktiky (díky stěhování jsme jich poznala asi 6) není pozitivní. Občas mě dokážou překvapit, jaké léky a dávkování předepisují. Mám tu výhodu, že si léky a vyšetření ordinuju sama.
    tady jsou většinou praktici těsně před důchodem, mají své jisté tak co by řešili nějaké další vzdělávání....
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CORNELA: mne slo o tu arogantni namyslenost...

GATTA_NERA: Vseobecneho lekare mam super, ale neni obycejny, to je fakt, kazdy ctvrtek jsou misto nej mladi doktori na Interne, a sam uci na Paris V.
    Podle me zkusenosti je to dost doktor od doktora.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    CORNELA: to byla ironie :)
    Všeobecný lékař by samozřejmě měkl míz základní znalosti ze všech oborů, ale je to v praxi opravdu tak? jaké máte zkušenosti?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GATTA_NERA: :)))))
    spravna odpoved
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    JANEK: třeba všeobecné lékařství :D
    JANEK
    JANEK --- ---
    MENGELE: Ještě jsem se nesetkal s oborem, který by nebyl ostaními obory vnímán jako arogantní namyšlenci. :) Který obor vnímáš jako pravý pro širokou diagnostiku?
    MENGELE
    MENGELE --- ---
    JANEK: interna jo ?? no to nevim jestli je to teda ten pravej obor pro širokou diagnostiku ,ale třeba jsem se nikdy nesetkal s opravdovém slova smyslu všeobecným internistou to je dost možné :)
    Tak bych Tě nerad nějak urazil či tak něco ,ale setkal jsem se jak píše GATTA_NERA:s bohorovným chováním nadlidí ,internistů :)
    MODE3
    MODE3 --- ---
    JANEK:
    a máš i informaci kdy se ten fingolimod objevi u nas?
    JANEK
    JANEK --- ---
    GATTA_NERA: Jasně, však já to myslel s nadsázkou. Vadí mi superspecializace v medicíně, kdy jsou lidé mimo svůj obor slepí. Trvám na tom, že všeobecná interna je pořád královnou medicíny.

Jinak k neurologii mám velký respekt a závidím jim rozvoj, který mají před sebou (zrovna mimochodem píšu článek o fingolimodu :-) ). Považuji to za obor, kde terapie brzy dostihne fantasticky rozvinutou diagnostiku a zažijí si brzy to, co v minulém desetiletí prožila třeba hematoonkologie.
    TARI
    TARI --- ---
    nbo to jo..zejména, když nepznají vytvořený brýlový hematom..soudní patolog, co to viděl, trochu běsnil, když zjistil, že pánovi sice prošťouchli koronárky(zbytečně, mimochodem), ale že má zlomeninu baze lební si nevšimli..umřel by stejně, ale..
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    když podle internistů je každý obor snad mimo ARA trochu méně, mi tak připadá. :D Úzký obor to není, ale některé diagnosy nejsou tolik časté. To, že se některé věci nedají léčit je bohužel pravda, ale neurologie udělala velký pokrok.
    Jo a co se týče rozdělení mrtvic podle věku závisí na nemocnici jak si to nastaví, my třeba hospitalizujeme i staré neperspektivní..
    prostě každý obor je v něčem jiný a měli bychom se respektovat. některá neurologická konzilia od mladých internistů jsou docela úsměvný.
    JANEK
    JANEK --- ---
    MODE3: Osobně mám povědomí o neurolozích podobné. Co chvíli konsilia a překlady na internu proto, že je na neuroJIP hydratovali a hydratovali až do plicního edému, případně pacienta nalívali FR až do těžké hypernatremie. Znám výborné neurology, kteří nepoznají zápal plic.

Když k tomu připočítám, že podle nich je mrtvice neperspektivního člověka diagnóza interní, zatímco mrtvice perspektivního neurologická...

Docela dobře to vystihl můj brácha nezdravotník, který se na neurologii léčí s RS: "To je samá hi-tech diagnostika, ale když má dojít na léčbu, tak nic." :-)
    MODE3
    MODE3 --- ---
    GATTA_NERA:
    a co rikas na povedomi o neurolozich a neurologii vubec? :)

rikal jsem na praxi z interny, ze bych chtel delat neurologii a oni na to: "ale je to docela uzkej obor...fakt to chces delat?", nebo jeden internista ve skole: "neurologove? ti vam nikdy nic presne nereknou", a pak neurology jeste kritizoval, za to, ze nejsou schopni nejzakladnejsiho inetrniho vysetreni a ze dela konsilka kvuli tomu, ze neurolog nepozna jestli je pacient kardiopulmonalne kompenzovan
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Taky "milujete" diagnostické rozpaky, kdy se pacient raduje, že se nic nenašlo a vy neznáte příčinu jeho potíží a přemýšlíte jak to naformulovat do zprávy? :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    OSCURO: jinak co s etýče obecnéhi neurologického povědomí, je topodle mě i tím, že ne všechny fakulty mají z neurologie státnicem, takže je to okrajový předmět, který lidi, co je nezajímá nějak překlenou. My jsme na naší fakultě měli státnici z neurověd, a díky tomu jsem se ještě před praxí hodně naučila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam