• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    CORNELA: Nee, me to nevadilo, ja bych jim souhlas dal :)
    MODE3
    MODE3 --- ---
    GATTA_NERA:
    neverim, ze to nevyjde....myslim, ze do toho pujde malo lidi a tak to zrusi, nebo z toho bude nejaka hodinova stavka...a ty pozadavky mi prijdou docela unreal, ted se vsude vsechno skrta a doktori by chteli x nasobky soucasnych platu....
    a jak by to vubec melo dopadnout? zvysit zakladni plat a k tomu jeste ty suzby co ted? to uz by byl slusny balik, co ? :)
    podobne vykriky z loku uz byly a nikam nevedly...
    MODE3
    MODE3 --- ---
    GEISHA:
    tak treba na 2 tydenim kardiu jsem si poslechl tak 2 pacienty...rikali nam, ze nas tady zadnou proepedeutiku ucit nebudou a at si ani nenosime fonendoskopy...
    atp. navic je ted v tom desatem semestru docela dost zkousek, takze ani neni cas se nejakou internu poradne ucit. ale vy mozna budete mit zkousku z interny zase i v pataku.
    MODE3
    MODE3 --- ---
    GEISHA:
    moc se netes :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    GEISHA: vždycky jsme v malé skupince šli za pacientem, vyšetřili ho interně, pak se nás doktor zeptal co si o to myslíme a nakonec nám řekl jak je to správně. Za to jsem fakt ráda
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    GEISHA: u nás naštěstí takhle učili
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    CORNELA: u nás na fakultě (3.LF) jsme se ještě ptali jestli za tím člověkem můžem, každý může změnit názor. A pacienti nás brali v pohodě.
    JANEK
    JANEK --- ---
    CRUSHEER: Souhlas se předpokládá. Když jde pacient do fakultní nemocnice, jde do školy. Má právo odmítnout studenty, ale default je souhlas (poměrně logicky). Pod kudlu se nicméně studentovi člověk nedostane, některé výkony studenti vůbec nedělají.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    JACOB: Me pri operaci nedavno ve FNKV rozpitvaval student ruku kanylou bez meho souhlasu :)
    TARI: dik
    JACOB
    JACOB --- ---
    JANEK: to znamena, ze se tam muzes pod kudlu dostat studentovi jo?;) je potreba k tomu davat predem souhlas (ze strany pacientu), nebo to funguje tak nejak automaticky?
    TARI
    TARI --- ---
    CRUSHEER: to záleží. Na infekční a tropické léařství tam chodí všechny 3 fakulty a my tam máme porůznu stáže z pneumologie, pediatrie, 1.LF tam myslím chodí na chirurgii ještě..Probíhá tam prostě výuka
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    JANEK: A FN Na Bulovce v Praze je pridruzena k jake?
    JANEK
    JANEK --- ---
    JACOB: Nepatří jim, jsou jim "přidruženy". Jsou to nemocnice, kde probíhá výuka některé z lékařských fakult (s výjimkou Ostravy, kde je fakultní nemocnice přidružena fakultě zdravotně sociální). FN poskytuje pacienty pro výuku, ale vyučující jsou placeni universitou.
    JACOB
    JACOB --- ---
    Ahoj, prosim vas, takove male OT, ale nevim kde jinde se zeptat ;)
    Proc se nekterym nemocnicim rika "Fakultni nemocnice" ? Znamena to, ze to patri lekarskym fakultam, nebo proto je nejakej historickej duvod.. ?:)
    JARRY
    JARRY --- ---
    To je to Dekujeme odchazime?
    TARI
    TARI --- ---
    wow, to jsem zvědavá. Já jsem onehdá, když se řešilo, že doktoři podají výpověď, etc., si četla diskuzi pod článkem na idnesu a ze začátku mi bylo do pláče. Pak už jsem se jen smála, tak zoufalý to bylo
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    TARI: U me vetsinou pouze zarazene koukaji , ze po te vcerejsi nocni, kdy jsem behal jak blazen mezi prijmy a prusvihy na oddeleni, jsem jeste v poledne dalsi den v praci. U mych pacientu do jednoho roku se neni co divit, ale ani maminky pacientu se obcas nezmuzou na slovo ;-)
    Touto dobou jsem zacal staz na jeden rok v Nemecku na detske klinice, podam potom zpravu jak moc veliky rozdil to bude.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TARI: ne, mlčeli :)
    TARI
    TARI --- ---
    GATTA_NERA: a nějaký komentář další na to?:-)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TARI: jojo :))) ranní příjmy k trombolýze, se večer divili. "jé paní doktorku, vy jste ještě tady?"
    "Jo, já jsem tady ještě zítra, a taky v pondělí a středu" :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam