• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    diskuse pro lékaře stávající i budoucí, o jejich uplatnění apod. Zkušenosti s jednotlivými pracovišti, šéfy, vzděláváním a vůbec samé slasti oboru.
    rozbalit záhlaví
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    GATTA_NERA: U nas se zkousely atestace letos na jare, sice tam nebyl nikdo primo z kliniky, ale z nemocnice jo, lidi, co u nas x mesicu stazovali a komise se nijak nemenila, ale byli tam myslim dva lidi z jinych pracovist, tak nevim.
    me se teda zatim tyka jen kmen, tam je to jedno:)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    GATTA_NERA: u nás to bylo ted na podzim prej (jsem na mateřské, donesou se mi jen zvěsti)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    MONELLE: nejspíš jo, např.lidi od svaté anny co letos atestují nejdou ke komisi, kde je předsedou Rektor, zkouší se totiž 3 dny a pokaždé jiná komise. Ale je otázka, jak to bude u vás...
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    GATTA_NERA: takže i když by vyšla řada na naše pracoviště, tak by mě zkoušel někdo od jinud?
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    MONELLE: mno nevím, ale u atestací je zvykem, že tě nezkouší ten u koho pracuješ
    JANEK
    JANEK --- ---
    OSCURO: Moje zkušenost s IPVZ (atestace 2009) říká, že by bylo velmi obtížné vymyslet a implementovat horší systém.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    GATTA_NERA: Drzim palce. Me to take zmenili 3x behem pripravy. Ale pred 14 dny splneno. Ale zruseni IPVZ vidim jako kardinalni pitomost.
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    GATTA_NERA: na opačném konci, v Plzni.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    MONELLE: tý jo nevím, já psala ty testy ještě na IPVZ, ale te´d jsou úplně nové, tak netuším, jestli prosákly. A ty pracuješ kde? Já v Brně.
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    GATTA_NERA: já bych nejradši dělala až to vyjde zas na nás, at dělám u svýho primáře, kterýžto ám to všem chce dát, že.. ale to bude tak za 4 roky asi, a to je už pozdě..
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    GATTA_NERA: držím palec! dej pak vědět! hele, kolujou kmenový testy na netu, nevíš? děláš v praze?
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    KOSMOKOSMO: :D a nemá se děkovat že...? :D
    Jinak je to maso, poprvé atestace mimo IPVZ, nemají to dotažené, pořád měnili termíny, kurs byl narychlo poslepovaný, celou dobu vyhrožovali změnou otázek, vůbec nemám srovnání, bude to boj.
    fakt mám dojem, že postgraduální vzdělávání jde do háje
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    GATTA_NERA: tak break a leg !
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Já se chystám příští týden :/ z neurologie
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    nechystáte se náhodou někdo v příštích 2-4 letech atestovat? a úplně nejlíp z patologie? :)) (kmen + spec)
    JANEK
    JANEK --- ---
    CORNELA: Garáž.
    JANEK
    JANEK --- ---
    CORNELA: Já dával glukózu s inzulínem vždycky jen diabetikům, např. lačnícím před endoskopií.
    JANEK
    JANEK --- ---
    CORNELA: Glukoza v Coca Cole není ekvivalentní infuzi, inkretinový efekt a tak... Ale jinak souhlas s tím, že u většiny lidí to není potřeba. Spíš je to nějaký zvyk, dělat to tak automaticky.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CORNELA: Myslim ze je to presne tak, nejaky zvyk.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CORNELA: 1) jedine kdyz tomu cloveku chces doprat vice kalia pokud ho ztraci (prujem, po transplantaci ledviny) a vzdy je pak spise lepsi nez do Ringera si udelat presnou infuzy se zakladem z glukozs plus ionty dle vypoctu.
    2) tuhle smes - insulin s glukozou jsem videl pouzivat na internach pri zvysene kalemii, ma to hypokalemizujici efekt (glukoza s insulinem zene kalium do bunek)
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    CORNELA: tak to u nas je patek odpoledne dnem akutnich prekladu z jinych pracovist :D
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    CORNELA: prave ze treba na nekterych chirurgiich, maji svoji internistu nebo pediatra jako kmenove, tak mozna jsou na to ty lidi zvykli proto. Ale nevim, holt nekdo chodi do nemocnice jako do hotelu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam