• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    diskuse pro lékaře stávající i budoucí, o jejich uplatnění apod. Zkušenosti s jednotlivými pracovišti, šéfy, vzděláváním a vůbec samé slasti oboru.
    rozbalit záhlaví
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    PTACOPYSK: to mě nenapadlo:)dík.
    JANEK: Díky moc!
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    IN_DIE: hledej googlem "talcum venetum" a "synderman" (což jsou první pády)
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    Zdravím,
    neporadil byste mi někdo co znamená Talci veneti, popř. Syndermani? To druhý slovo už ale nevím jestli je latinsky. Je to složení dermatologickýho přípravku, psáno lékařem.
    Google mlčí. Díky moc.
    OTOME
    OTOME --- ---
    GEISHA: sama jsem to moc nepochopila a naše koordinátorka je úplně blbá (respektive vůbec nic neví o práci, kterou má na starost), takže mi k tomu nebyla moc schopná cokoliv říct.
    V Evropské kanceláři mi zas řekli, že si sama domlouváš bilaterální dohodu, která ale musí být pro rok 2013 domluvena do 31.12.2012 a pak mě odkázal na seznam univerzit s rozšířeným chartrem, ve kterých je možno plnit praktickou stáž (mělo by t být na stránkách NAEP), ale nějak se mi ten excel soubor nepodařilo najít a moc to teda nechápu...
    OTOME
    OTOME --- ---
    tak můžeš jet jednou na IFMSA vědeckou, jednou praktickou, jednou na studijní a jednou na praktickou stáž z Erasmu... pokud si vybereš ty samé destinace, tak můžeš jet na jedno místo třeba až 4x.

Ted tedy nevím, o jaké stáži zase mluvíš ty :-) Praktickou Erasmus stáž je nutno vyřizovat minimálně asi 9 měsíců dopředu, musíš si sama dohodnout stáž v té které nemocnici chceš (pokud má ta univerzita bilaterální dohodu s tvojí univerzitou) a můžeš jet minimálně na 3 maximálně na 12 měsíců (dle fakulty, u nás je to třeba jenom na 6 měsíců maximum) kdykoliv během roku.

Já to taky plánuji v rámci toho, že budu prodlužovat, jen ještě nevím, zda se mi chce jet už hned v šestáku (což by znamenalo zařizování během následujícího měsíce, ještě k tomu za 14dní odjíždím na studijní erasmus) nebo až v "sedmáku" po většině státnic, kdy už bych měla i něco umět, protože jak jsem tak pochopila, na praktické stáži počítají s tím, že už něco umíš a v podstatě tam pracuješ (asi záleží na místě, ale většinou to tak je).
    OTOME
    OTOME --- ---
    já jsem měla na mysli Erasmus - praktické stáže (Practical Placement)...
    JANEK
    JANEK --- ---
    TARI: Pár mojich studentek bylo v Brazílii a říkaly, že tolik střelných zranění, co tam ošetřily, to doma člověk neuvidí ani náhodou. :)
    OTOME
    OTOME --- ---
    No já se té angličtiny trochu bojím, radši tu francouzštinu :-) Nějaké zkušenosti se Švýcarskem? (líbí se mi Lausanne).
    TARI
    TARI --- ---
    kamarádka byla v Thajsku a Turecku a taky říkala, že to bylo super, že dělala věci, co tady ani omylem..
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JANEK: Finsko je tím tak trochu pověstný, kamarád tam byl na stáži po třeťáku farmačky, myslel, že ho nechají leda tak rozvažovat mastičky, jako by ho nechali tady, ale normálně míchal všechno a postavili ho i za táru, ať se s pacientama domlouvá, jak umí (tj. anglicky a německy)
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    JANEK: dik, ja ve Fisnku nikdy nebyla a uz vubec ne pracovne. Jen ve Svedsku - a to jen na konferenci.

Nicmene manzel byl nekolikrat na stazi v Dansku a taky byl moc spokojen.
    JANEK
    JANEK --- ---
    KOSMOKOSMO: Anglicky tam mluví i uklízečka - bez přehánění, první den na chirurgii mi vysvětlila, kde jsou šatny a půjčila mi visací zámek. Dělal jsem tam prvního asistenta u věcí jako jsou amputace rekta, (hemi)kolektomie, operace jícnu. Ale byla trochu specifická situace, oni zrovna stávkovali za vyšší platy, tak bylo málo doktorů, možná by mne hned nehodili do vody. :) Ale můžu jen doporučit. Stejně tak na radiologii další rok, hodně práce, ale taky se člověk hodně naučil.
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    JANEK: domluvil ses anglicky ? A jaky veci te nechali delat, neni-li to tajemstvi.
    JANEK
    JANEK --- ---
    OTOME: Finsko, byl jsem tam 3x a vždycky super. Nechali mne dělat věci, které bych doma ani neviděl.
    OTOME
    OTOME --- ---
    Ahoj, studuju 3.LF (5.roč) a na příští rok plánuji nějakou praktickou stáž. Máte s tím nějaké zkušenosti, případně jakou destinaci byset doporučili (francouzština, angličtina). Dík
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    GATTA_NERA: U nas se zkousely atestace letos na jare, sice tam nebyl nikdo primo z kliniky, ale z nemocnice jo, lidi, co u nas x mesicu stazovali a komise se nijak nemenila, ale byli tam myslim dva lidi z jinych pracovist, tak nevim.
    me se teda zatim tyka jen kmen, tam je to jedno:)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    GATTA_NERA: u nás to bylo ted na podzim prej (jsem na mateřské, donesou se mi jen zvěsti)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    MONELLE: nejspíš jo, např.lidi od svaté anny co letos atestují nejdou ke komisi, kde je předsedou Rektor, zkouší se totiž 3 dny a pokaždé jiná komise. Ale je otázka, jak to bude u vás...
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    GATTA_NERA: takže i když by vyšla řada na naše pracoviště, tak by mě zkoušel někdo od jinud?
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    MONELLE: mno nevím, ale u atestací je zvykem, že tě nezkouší ten u koho pracuješ
    JANEK
    JANEK --- ---
    OSCURO: Moje zkušenost s IPVZ (atestace 2009) říká, že by bylo velmi obtížné vymyslet a implementovat horší systém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam