• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    KIKU
    KIKU --- ---
    LILINKA6423: to jsem taky zkoušela. Právě že nic. Asi budu muset prozkoumat nějaký odborný knihy nebo nevim.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    KIKU: tak to dělej po částech, někde nohy, někde obličej....to nemá maskér fantazii? :)
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    KIKU: zkus hledat "anasarca"
    KIKU
    KIKU --- ---
    GATTA_NERA: Když já opravdu potřebuju fotku fakt celýho těla.
    KIKU
    KIKU --- ---
    Ahoj, připravujeme natáčení filmu, kde postava staršího muže trpí nějakým (?) onemocněním, které mu způsobilo, že je úplně vodnatý a oteklý téměř až za hranicí uvěřitelnosti. Netuším, jaká může být jeho diagnóza. Ale důležitý je, že sháním podklady pro maskéra, který by si podle toho udělal představu, jak má maska vypadat. Nemůžete mi poradit případně mi poskytnout nějaký fotomateriál? Já se snažila googlovat, ale marně. Maximálně se mi podařilo najít několik končetin, ale já bych ideálně potřebovala celé tělo. Děkuju!
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj , neni tu nejaky Gastroenterolog? kdyztak do posty, mam dotaz , dekuji moc
    TEROUK
    TEROUK --- ---
    Ve volném čase vysílám na našem univerzitním Rádiu R http://www.radior.cz/

Můj pořad se jmenuje ScienceOpen a je většinou švihlej medicínou (švihlej je vždycky). Říkala jsem si, že by to tu mohlo někoho bavit, tak přikládám pár podcastů.

neurolog Martin Bareš
    Lekarka bez hranic Radka Capkova
    Soudni lekar Michal Zeleny
    Motolkomix
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    PTACOPYSK: to mě nenapadlo:)dík.
    JANEK: Díky moc!
    JANEK
    JANEK --- ---
    IN_DIE: Talek je mastek a Synderman je masťový základ.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    IN_DIE: hledej googlem "talcum venetum" a "synderman" (což jsou první pády)
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    Zdravím,
    neporadil byste mi někdo co znamená Talci veneti, popř. Syndermani? To druhý slovo už ale nevím jestli je latinsky. Je to složení dermatologickýho přípravku, psáno lékařem.
    Google mlčí. Díky moc.
    OTOME
    OTOME --- ---
    GEISHA: sama jsem to moc nepochopila a naše koordinátorka je úplně blbá (respektive vůbec nic neví o práci, kterou má na starost), takže mi k tomu nebyla moc schopná cokoliv říct.
    V Evropské kanceláři mi zas řekli, že si sama domlouváš bilaterální dohodu, která ale musí být pro rok 2013 domluvena do 31.12.2012 a pak mě odkázal na seznam univerzit s rozšířeným chartrem, ve kterých je možno plnit praktickou stáž (mělo by t být na stránkách NAEP), ale nějak se mi ten excel soubor nepodařilo najít a moc to teda nechápu...
    OTOME
    OTOME --- ---
    tak můžeš jet jednou na IFMSA vědeckou, jednou praktickou, jednou na studijní a jednou na praktickou stáž z Erasmu... pokud si vybereš ty samé destinace, tak můžeš jet na jedno místo třeba až 4x.

Ted tedy nevím, o jaké stáži zase mluvíš ty :-) Praktickou Erasmus stáž je nutno vyřizovat minimálně asi 9 měsíců dopředu, musíš si sama dohodnout stáž v té které nemocnici chceš (pokud má ta univerzita bilaterální dohodu s tvojí univerzitou) a můžeš jet minimálně na 3 maximálně na 12 měsíců (dle fakulty, u nás je to třeba jenom na 6 měsíců maximum) kdykoliv během roku.

Já to taky plánuji v rámci toho, že budu prodlužovat, jen ještě nevím, zda se mi chce jet už hned v šestáku (což by znamenalo zařizování během následujícího měsíce, ještě k tomu za 14dní odjíždím na studijní erasmus) nebo až v "sedmáku" po většině státnic, kdy už bych měla i něco umět, protože jak jsem tak pochopila, na praktické stáži počítají s tím, že už něco umíš a v podstatě tam pracuješ (asi záleží na místě, ale většinou to tak je).
    OTOME
    OTOME --- ---
    já jsem měla na mysli Erasmus - praktické stáže (Practical Placement)...
    JANEK
    JANEK --- ---
    TARI: Pár mojich studentek bylo v Brazílii a říkaly, že tolik střelných zranění, co tam ošetřily, to doma člověk neuvidí ani náhodou. :)
    OTOME
    OTOME --- ---
    No já se té angličtiny trochu bojím, radši tu francouzštinu :-) Nějaké zkušenosti se Švýcarskem? (líbí se mi Lausanne).
    TARI
    TARI --- ---
    kamarádka byla v Thajsku a Turecku a taky říkala, že to bylo super, že dělala věci, co tady ani omylem..
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JANEK: Finsko je tím tak trochu pověstný, kamarád tam byl na stáži po třeťáku farmačky, myslel, že ho nechají leda tak rozvažovat mastičky, jako by ho nechali tady, ale normálně míchal všechno a postavili ho i za táru, ať se s pacientama domlouvá, jak umí (tj. anglicky a německy)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam