• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    CORNELA: Ok díky, mno jako kámen to neni, ale tvrdší jo. Jdu příští týden k urologovi tak se uvidí. A teda sehnat volný termín, to byl nadlidský úkol :)
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    MISMAS: v podstate, ze histolog te vysira se vsim...takze ackoliv to pro funkci treba dulezite neni, pro ne je to smrtelne dulezite :D
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    QUIXDE: co říká Cornela bohužek nevím, mám ji v ignoraci:D
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    MISMAS: Presne. Ja kouknutim na preparat musim rict i funkci vseho vcetne obsahu napr. sekretu, i kdyz ma jit oficialne pouze o popis :D A jak rika CORNELA. Bohuzel vysiraj se vsim.
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    QUIXDE: řekl bych, že tohle není ve spojení s funkcí vůbec důležité...hlavní je, že epithel je jednovrstevný s mikroklky...
    Co si pamatuji, tak nám říkali, že epithel v proximálním tubulu je spíš kubický a pak se začíná zvyšovat až klidně do cylindrického....ale osobně jsem ty preparáty nedělal a nekoukal na každý milimetr, takže - who knows!:)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    QUIXDE: my se učíme taktéž kubický
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    OSCURO: Ja si to taky myslim, ale v nekterych publikacich se proste objevuje i cylindricky, vcetne nekterych tvrzeni nekterych profesoru. Ale diky.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    QUIXDE: Ja si pamatuji ze v anglictine to byl cuboid with microvilli, takze kubicky v tomto priipade.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    nekdo z histologu, ci kdokoliv zbehly v epitelech - proximalni tubulus v nefronu ma jednovrstevny cylidricky s mikroklky nebo jednovrstevny kubicky s mikroklky? predem diky.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    čau, hele poradíte někde nějaký slušný video nebo návod na samovyšetření koulí? Ideálně "for dummies". Projel jsem net, viděl různý videa na youtube, i ten klip od Mádla, načetl návody, ale pořád to prostě nechápu, resp. když se prohmatávam, mam pocit že je okolo asi milion věcí tvrdejch tenkejch, napojenejch (narozdíl do těch návodů, kde píšou vždy - celé je to hladké, hledejte tvrdou tkán). Dík.
    TARI
    TARI --- ---
    a ještě nemá rukavice..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    v rusku maj asi nedostatek kuřat - aneb na co jsem narazil při hledání technik šití:-D

Psychologická příprava bojovníka - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0CuPDC_BXyI
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    pogooglim to a zkusim... budem mít častoi kuřata ted:-D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CORNELA: To je ten co se nesije dvema dirama pres ranu ale jakoby dvema vzdycky bokem rany? V cem je lepsi? Je pevnejsi?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CORNELA: Mno uz mi sil vozralej doktor v noci loket bez umrtvovani s cigarem v hube kdysi :-)) z ruky kde jsem mel cca ke stovce stehu jsem si je ke konci uz vyndaval sam kdyz se mi nechtelo jezdit pak uz k doktorovi :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CORNELA: Ve zdravotnictvi nedelam vod ty doby. Zkusim kure:-)) jinak zastavam nazor ze co clovek umi navic je vzdycky lepsi nikdy nepotrebovat nez to neumet a jednou litovat ze to neumim. :-)

A rozpad spolecnosti je tak jednoduchej a rychle moznej ze na to staci par tydnu kdyby treba nesla elektrina, ale to uz jsme uplne mimo tema.

Kazdopadne diky za rady!
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Nicmene neni mym cilem sit naky obri veci ani podkozni stehy nebo takovy ty co stahujou tkan pod kuzi niz nebo takovy ty pojisteny jak se sijou na hodne namahanejch mistech. Stacilo by mi zatim vedet ze sem schopnej dat dva stichy na malou ranu pokud to bude nekde kde nbude tolik materialu na prevazy a bude lepsi to zavrit kvuli dalsi infekci nez to nechavat vyhojit per secundam.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CORNELA: Mno je jasny ze u nas doktor ale jsou na svete mista kde bych zasil radei i sam sebe sam:-)) krome toho muze se lecos zmenit ve spolecnosti a muzou se takovy dovednoti hodit. Krome toho se v tehle vecech rad vzdelavá a umet a vedet neco navic myslim ze neni na skodu.

Jinak uz sem videl par pekne podelanejch siti vod profesionalu:-)))

Jinak tedy na kdy ze se spolu muzem domluvit na tu taumacku?:-))
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    WOJTYLA: Desinfekci - pisu jak tatar
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CORNELA: A kde se da neco vic dozvedet? Kdome toho ze bych sel na medicinu? Co se tyce predstavy tak krome toho ze me samotnyho sili mockrat tak sem pred 16 lety stravil rok a pul na ARO jako sanitar takze sem videl ruzny veci. Samozrejme praxi mam pouze s osetrovanim beznejch ran nikoho jsem nikdy nesil. Sterilni kryti na rany mam sebou krom jinyho vzdycky.

Hele este k desimfekci ran. Muj oblibenej je jodisol mam nak pocit ze kdyz to pali a je videt kam to nanasim tak ze to je jako pocitove lepsi, ale jsem si vedom toho ze je to asi naprosto iracionalni. Co jinyho bys dopprucila? Ten betadin?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam