OSCURO: Takhle písemně se to popisuje dost těžko, ale pokusím se:
Nejvíc se skupina podobá skupinové psychoterapii s tím rozdílem, že cílem není léčba ale prohloubení sebepoznání a osobnostní rozvoj (tzn. že je určena pro zdravé). Vychází se z toho, že skupina v delším časovém horizontu funguje jako model přirozeného prostředí a tudíž každý její člen tam přináší svoje jedinečné způsoby vztahování se k sobě, druhým, světu...ty je pak možné v bezpečném prostředí zkoumat, dostávat k nim zpětnou vazbu od druhých, dívat se na to, jestli jsou spíše funkční nebo nefunkční, hledat nové a konstruktivnější způsoby. Můžou se tak odhalit i věci, které mohou být na překážku v kontaktu s druhými lidmi (a tedy i klienty/pacienty či kolegy...), komplikují nám život (a tedy i práci...), nebo nám brání v pocitu uspokojení (včetně profesního naplnění...) apod. Tolik ve stručnosti.
Prostor pobavit se o vašich otázkách konkrétněji by byl na nezávazné individuální schůzce, kterou absolvují všichni zájemci o skupinu - rádi se potkáme i s vámi.
Skupinu absolvovalo několik mediků/absolventů medicíny - jednoho z nich jsem požádala, jestli by vám byl ochoten sdělit svoji referenci, jak on konkrétně profitoval ze skupiny. Když mi dá svůj souhlas, poskytnu vám na něj kontakt.
Snad jsem skupinu aspoň trochu přiblížila...