• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    MARCENZO
    MARCENZO --- ---
    Rikaj to od ty doby co zaznamenala invazivni kardiologie takovej pokrok. Je mi jasny, ze ten obor neskonci nasledujici roky, spis jestli uz neni moc oklestenej. Nas prednosta brisni chirurgie si na neco takovyho stezuje. Rikal, ze obecny chirurgii vzaly ultraspecializovany kliniky tolik prace, ze na ne zbylo jen to "nejhorsi".. Muj ideal by prave bylo kardiochirurgie + invazivni kardio, jenze pokud to spravne chapu, tak bych musel mit atestaci i z interny..
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    MARCENZO: Otázkou je, co si představuješ pod pojmem budoucnost...v patanat se asi jen tak hnedle převratný objev neudělá, přesto patologové práci furt mít budou... myslím, že kardiochira má ještě hodně před sebou, jak ve vývoji a zdokonalování nových (endovaskulárních) metod,tak v kvantitě práce.
    To mě vede k otázce: máte ve špitálech Spec. Hrudní chíru? Plíce, mediastinum bez kardio zákroků?
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    MARCENZO: Zrovna ve stredu jsem byla na krasny besede o kardiologii jako takove, vcetne kardiochirurgie, a ackoliv me tento obor nikdy nelakal, myslim si, ze ma co nabidnout i nadale, protoze preci jen, KVS choroby a jine KVS patologie byly, jsou a budou, a porad se budou vymyslet nove a nove postupy jak zlepsit lidem zivot.
    MISON
    MISON --- ---
    MARCENZO: proc myslis, ze by nemel budoucnost ? resp. proc to lidi rikaj ?
    MARCENZO
    MARCENZO --- ---
    zdravím! Zajímalo by mě, jak vidíte budoucnost kardiochirurgie. Jsem ve čtvrťáku a dost mě to láká, ale naopak slýchám, že ten obor už nemá moc budoucnost. Máte nějaký zkušenosti?
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    OTOME: hele vysla nova vyhlaska ohledne vzdelavani lekaru, bude myslim platit nekdy tusim od konce tohodle mesice..jinak co se tyce praktiku pro decka, je to problem, je jich kurevskej nedostatek ale mista pro absolventy prakticky nejsou. jinak se doporucuje spis zacit na pediatrii (ne praktickym pro decka) a pak si udelat nastavbu...je to delsi ale treba pak z praktickyho deckyho se nedaj delat moc nastavby na jiny obory, kdezto z klasicky pediatrie jo.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    OSCURO: Takhle písemně se to popisuje dost těžko, ale pokusím se:
    Nejvíc se skupina podobá skupinové psychoterapii s tím rozdílem, že cílem není léčba ale prohloubení sebepoznání a osobnostní rozvoj (tzn. že je určena pro zdravé). Vychází se z toho, že skupina v delším časovém horizontu funguje jako model přirozeného prostředí a tudíž každý její člen tam přináší svoje jedinečné způsoby vztahování se k sobě, druhým, světu...ty je pak možné v bezpečném prostředí zkoumat, dostávat k nim zpětnou vazbu od druhých, dívat se na to, jestli jsou spíše funkční nebo nefunkční, hledat nové a konstruktivnější způsoby. Můžou se tak odhalit i věci, které mohou být na překážku v kontaktu s druhými lidmi (a tedy i klienty/pacienty či kolegy...), komplikují nám život (a tedy i práci...), nebo nám brání v pocitu uspokojení (včetně profesního naplnění...) apod. Tolik ve stručnosti.
    Prostor pobavit se o vašich otázkách konkrétněji by byl na nezávazné individuální schůzce, kterou absolvují všichni zájemci o skupinu - rádi se potkáme i s vámi.
    Skupinu absolvovalo několik mediků/absolventů medicíny - jednoho z nich jsem požádala, jestli by vám byl ochoten sdělit svoji referenci, jak on konkrétně profitoval ze skupiny. Když mi dá svůj souhlas, poskytnu vám na něj kontakt.
    Snad jsem skupinu aspoň trochu přiblížila...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KOSMOKOSMO: tri roky
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    jak dlouha je v Cechach residentura na to, aby clovek mohl delat obvodaka v Bezdikove ?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    BARBARA0709: Co by to medikovi/lekari za cenu skoro 8 tisic melo dat? Slo by to trochu priblizit jak konkretne takovy kurz probiha? I na webu je to velmi obecne. (klidne posta)
    OTOME
    OTOME --- ---
    CORNELA: Já myslela, že ted platí ten atestační program z 2009, alespoň tam nemají napsané nic jiného...
    OTOME
    OTOME --- ---
    Ahoj, jdu teď do šesťáku a chtěla bych dělat Praktického lékaře pro děti a dorost, koukala jsem na podmínký tohoto atestačního oboru na stránkách IPVZ, ale nějak si nevím rady... Není tu někdo, kdo se chystá/chystal na tuto atestaci podle vyhlášky 2009? Kdyžtak do zpráv, díky moc
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Trocha propagace, ale snad k věci a někoho osloví:
    Otevíráme další běh Sebezkušenostní a růstové skupiny pro studenty pomáhajících profesí na VŠ/VOŠ a začínající profesionály v těchto oborech. Více o skupině i o nás zde:
    Sebezkušenostní a růstová skupina pro studenty | TERRA
    http://www.terraweb.cz/news/16/91/Sebezkusenostni-a-rustova-skupina-pro-studenty
    Cílem skupiny je prostřednictvím intenzivního sebepoznání posílit osobnostní výbavu pro práci s druhými lidmi.
    V minulosti absolvovalo již několik mediků...potkáme se tento rok?:-)
    MEFISTOFELLE
    MEFISTOFELLE --- ---
    STARAKRYSA: Hm, s tim, že na studenta kašlou, je to v Plzni bohužel pravda. Teď jsem tam byla na čtvrťákové praxi (interna i chirurgie) a v obojím případě mě dost ignorovali... ale když si člověk něco na nich vysloveně vynutí, tak zas toho vidět může docela dost, jenom to chce bejt trochu průbojnější.
    INFLIXIMAB: No, přinejhorším to překousnu, taky jsem slyšela, že ta nemocnice jinak není špatná :).
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    nemám teda zkušenost s praxí v šesťáku, ale z těch ostatních vím, že nejvíc jsem se toho naučila na "malé nemocnici" (okresce, max krajské). K více věcem mě pustili, a viděla jsem řešení s ne takovou high-technikou.... a co vím, tak právě UnL si hodně lidí pochvalovalo. Tak kdyby to náhodou nevyšlo podle tvých představ, snad to tak hrozný nebude :)
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    MEFISTOFELLE: bud zmen bydliste, nebo s nekym vycenzuj (nekdy se povede jen vymenou, jindy za prachy)...jako ja sem rada ze sem v Plzni nebyla v 6ku, pac tam na ne dost srali, Usti je v tomhle super, ale jako chapu, ze se clovek v te Plzni za tech 5 let nejak usadi..
    MEFISTOFELLE
    MEFISTOFELLE --- ---
    STARAKRYSA: Jde právě o to, že v Plzni už nějakou dobu žiju a ráda bych tam zůstala. Jediná jistá možnost by bylo zařídit si tam trvalej pobyt, ale pochybuju, že to se stane. Plus Ústí mám od rodné Prahy dál jak Plzeň. No, přinejhorším zkusím někoho ukecat na výměnu :D.
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    MEFISTOFELLE: vetsinou podle nalady jak jsem pochopila.ale usti je co se tyce nemocnice super.mesto je to jinak hnusny:D
    MEFISTOFELLE
    MEFISTOFELLE --- ---
    Ahoj, možná to bude hloupý dotaz, ale podle čeho se rozdělují na LFP studenti do jednotlivých měst v šestým ročníku? Já bych ráda zůstala v Plzni, ale trvalé bydliště mám v Praze a bylo mi řečeno, že mě pošlou do Ústí.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    MIKATCHOU: Myslim, ze vestina lekaru (minimalne tech mladsich) anglicky umi. Ale ono neni problem zavolat do ordinace s hello, can i speak with dr jakjensejmenuje? a zeptat se ho, jestli ma s anglictinou problem. Obecne asi studensti lekari umi anglicky (prece jen na fakultach cizinci studii), nebo ruzni "zavodni" u pracovist, ktere zamestnava bezne cizince (treba AV v Krci, v Dejvicich..). A kdyz si zajdes na polikliniku, kde je tech lekaru vic, tak vzdycky nejaky z nich anglicky mluvit bude. A pokud chces zkusenosti, tak se asi poptat v prazskych anglickych komunitach (napr cirkevni - anglicka katolicka farnost je na malostranskem namesti a u Jezulatka, cirkve bratrske vzdycky poradaji nejake vyukove lekce anglictiny s rodilymi mluvcimi)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam