• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ono jde o taky o to, jakou má člověk náplň té víkendové služby, někdo se téměř nezastaví, a někdo (třeba kožaři) se v noci v pohodě prospí ..... to je pak samozřejmě lepší sloužit víkend na jeden zátah
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    CORNELA: urcite nevylucuju, ze praxe mi nazor zmeni :) ikdyz v duchu doufam, ze se mi podari dostat se na neslouzici obor.. :)
    Celkove mam dost velky strach tohodle rytmu, v poslednim roce se mi rozjely slusne migreny, a fakt staci maly vykyv v rezimu, a je zle.. takze je vyhlidka sluzby s hodinovymi spanky docela desiva mura...
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    CORNELA: ...urcite bude zalezet na provedeni. Ale za sebe rikam, ze si radeji udelam hezkou nedeli nebo jen sobotu, nez byt fakt celej vikend mimo. Jasne, tohle uz je osobni pohled kazdeho jednotlivce. Ja si myslim, ze je to rozumny a spravny. :)

Btw, na hlaskovej klub se fakt tesim:)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    CORNELA: no, prave tam ten maraton neni vubec mozny (alespon tam, kde jsem byla). Proste norm.pracovni den odnpul osme do pul pate, domu. Na sluzbu nastup v sedm rano, odchod v sedm rano nasledujiciho dne domu, nastup na normalni pracovni den dalsi den v pul osme rano. Pricemz ta 24h sluzba se rozlozila mezi ty dva pracovni dny (kdy byl vlastne jeden z nich doma).
    Myslim si , ze takhle by to melo fungovat,... a ten model se mi libil, ty mudri proste byli odpocati.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    BAGRNASTROME: hm, asi je pro ty lidi fakt moc složité :-) gynekologové to mají asi jednodušší, těm si na tu kozu málokdo lehne obráceně :)
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    PTACOPYSK, INFLIXIMAB: Jo, taky jsem si toho na praxích všimnul a přesně: když člověk řekne jen "položte se", tak pohoda a když dodá "na záda" blbě koukaj a lehaj na pupek:-D Asi ty nervy a podvědomí, že když to lehnutí nějak dál specifikuješ, že to bude nějak "neobvykle".
    CORNELA: No třeba Angličani píšou o tom, že fakt budou muset vzít další lidi. Což bych docela ocenil;-) Otázkou je, kde na to chtěj vyškrábat prachy...
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    CORNELA: jasne. Tam to byl vsude standard, prave kvuli predpisum a udrzeni cileho doktora. Kdyz jsem vypravela, jak to chodi u nas, dr. Se na me patrave podival a s velkymi neduverivymi otazniky v ocich podotknul:"ale vy jste v EU, ne?!?"
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    PTACOPYSK: nervozni pacient, trosicku zmatenejsi (klidne i mlady), zachyti "lehnete si" a pak nekde "zada".... a prebere si to jak rikas..........? Mne se to parkrat stalo i jako pacientovi :) asi nejjednodussi by bylo "polozte se na lehatko"... :) ale jen teoretizuju, nejsem v praxi:)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    máte někdo rozumné vysvětlení proto, proč když pacientovi řeknu, ať si lehne na lehátko na záda, 70% z nich si lehne na břicho? vrtá mi to hlavou už docela dlouho :)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    Ten volnej den po 24h sluzbe funguje v nemocnici v nemecku, kde jsem byla na stazi... a tim se presne "ten prescas vykrwti"...ma to velikou vyh8du, lidskou, ze se ten clovek fakt vyspi a muze si dopocin8ut. A to podotykam fungovao i na oddeleni interny, kde bylo 25pacientu (furt plno a novy prijmy) a byly tsm dve doktorky, cili po sluzbe te jedne pak jen jedna....
    MISON
    MISON --- ---
    CORNELA: Jak to svejci obchcijou nevim, ale nejak to urcite udelaj ;)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    nebo to nakonec skončí tak, že lékaři sice budou pracovat, ale oficiálně tam nebudou (před službou si odpíchnout odchod) či tak něco .... ještě, že jsem v oboru, kde se neslouží .....
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    češi určitě nějaký fígl vymyslí .... jinak bych to hlavně v okreskách nemohlo fungovat
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    CORNELA: Co jsem tak slyšel, oblíbenej fígl je druhá smlouva právě na ty přesčasy.
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Jinak uz se to vyresilo, diky vsem za pomoc !
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    PTACOPYSK: Tretina lidi , fakt ? a to nabiram casto a nikdy jsem to positivni nevidela. Well. Ja nevidela jeste spoustu veci.Tuna v prerii to delame jako scrrening test v prvnim trimestru pro tehotne, co maji kocky.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KOSMOKOSMO: tak pozitivní IgG má třetina lidí, tak asi není důvod to řešit? Jaký byl důvod ty protilátky nabírat?
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    CORNELA: no nemelo by, ale gynekolog v prerii to nikdy nevidel a na intertu pisou , ze normalne dostupne kity, co se tyce testovani IgM jsou nespolehlive. Ach.
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    TARI: mam pacientku v prvnim trimestru, co ma positivni toxoplasmozu IgG . Testovala jsem tedy IgM , ktere je negativni. Nema kocku, susi neji. Mam udelat jeste neco ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam