• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    Uz se to tady jednou resilo, ale jak je to u vas s prescasy? Nase nemocnice nak nic neresila a ted jsme se dovedeli, ze vedouci mzdoveho odd ma pokyn neproplacet prescasy nad 416 hodin. Vetsine nam to tenhle mesic konci .. ja pracuju 260+ hodin mesicne. Tak nahradni volna nevim. Odslouzim si vikend, 2 nocni a pak dva a pul tydne volno? A vubec, zadarmo nikdo slouzit urcite nebude.
    RECA
    RECA --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s registraci do techto ambulanci, (konkretne v Praze) https://www.mojeambulance.cz shanim praktika na formality - potvrzeni atp. Popr. je vubec potreba byt registrovan, kdyz potrebuju predoperacni vysetreni a ruzna potvrzeni ?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    mam prosbu, je tu nekdo, kdo by byl ochoten a schpen komentovat situaci Ebolove epidemie v zapadni Africe? resim to tady, ale pokud by nekdo neco napsal sem, z odborneho pohledu, re-pastnu:

[ Cyber.Punk: cyberpunk is not dead! cyberpunk is NOW! : SubHuman, PostHuman, TransHuman, InHuman ]
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    OSCURO: To je mi novinka, praxi tam maji normalne lidi z Motola, i z jinych fakult, jen je proste problem s tim pojistem pro me. Jako asi to maji nastaveny takhle naschval, ale nejak to jde, kdyz tam jsou studenti odjinud na letni praxi, co maji stejne podminky jako ja.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Ja myslim ze cely problem je v tom ze neni vule a tudiz se system nastavi tak ze cloveka dozene do situace kde neni reseni. Motol nechce prez prazdniny mit studenty na praxich ( i pro sve z 2.LF neumoznuje letni praxe, maximalne zahranicnim)
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    PTACOPYSK: No, on je v tomhle jedinej Motol trochu extra.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    QUIXDE: no za dob studií jsem měla prázdninové praxe mimo Motol (a pojištění tuším po mne nikdo nehctěl) ... no a postgraduální praxe byla všude v pohodě, smlouvy mi udělali pomalu na počkání, kromě Motola kde to byla šílená byrokracie .... a co bylo úplně nejhorší bylo opravdu to pojištění na odpovědnost bez zaměstnavatele, z toho jsem tenkrát taky málem explodovala
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    PTACOPYSK: Kazdopadne mam pocit, ze mi z toho vyrizovani exploduje hlava a mam chut nechat vybouchnout ty pojistovny :D A mozna i cast motolske byrokracie :D
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    PTACOPYSK: Nojo, ale to je prave proto, ze si byla motolska (2.lf), mne i ta nase znama, co pripravuje tyhle veci se studentama mi rikala, ze pro ostatni z jinejch fakult to ma Motol komplikovany, a ma. Jako moje fakulta normalne ma taky smlouvy, ale Motol proste tohle nak neuznava, bylo mi vysvetleno, ze pouze smlouva mezi mou osobou a fakultou pripada v uvahu k praxi, z cehoz pak plyne i uhrada vlastniho pojisteni (jinak je hrazene tvoji skolou).
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    QUIXDE: Já studovala 2. LF UK a vždyky jsem měla smlouvu mezi fakultou a nemocnicí. Jestli si dobře vzpomínám, pojištění po mne nikdo nechtěl. Když jsem stážovala už jako doktor, je fakt, že v Motole byly se smlouvama o stážích vždycky největší obstrukce .... a málokdo v pojišťovně byl schopný pobrat, že chci pojistit za odpovědnost v zaměstnání, když nemám zaměstnavatele :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    CORNELA: to jo, já už byla doktor a byla jsem pojištěná na nějaký ten milion ....
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CORNELA: Protoze Motol. Prave tam neni zadna smlouva s moji fakultou a nemocnici, ale mezi mnou a nemocnici, coz znamena, ze si hradim sama pojisteni, a prave to pojisteni se zda byt nakonec nejvetsi problem prave kvuli ty smlouve.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CORNELA: praveze ne, nakonec prej koop., generalli a CP, ale s tim, ze to bude stat mnoho sil jak to udelat, protoze to maji omezeny tim, ze vetsinou mam byt zamestnanec, tudiz mit smlouvu, kterou nemam, zejo, protoze k ni potrebuju to pojisteni, je to zacarovanej kruh, ale nak to snad pujde.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    QUIXDE: Mně to byla v r. 2010 ochotná udělat pouze Česká pojišťovna a to dost složitě přes jejich centrálu. Stálo to asi 5 tis. na 7 měsíců.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    Prosim vas, ktera pojistovna me pojisti na praxi v nemocnici na odpovednost v praci v hodnote min. 60 tisic? Potrebuju to ke smlouve, samozrejme za praxi nedostanu penize.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    BAGRNASTROME: Ovsem, ze prospech s kvalitou pece nekoreluje. Ale proc vlastne tu klasifikaci mame (krom smesnych stipendii a konkurzu na erasmus)?? Je to obdobne jako s maturitama a zpackanyma statnima. Na nasich fakultach s ustnim zkousenim je bohuzel nemozne cokoli porovnavat... To mne proste za celou dobu studia dost vadilo a prijde mi, ze jsme s tim nasim systemem stale v 19. stoleti...
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    FLAVIGNY: Právě, to je nějaký divoký.
    Jinak mam spolužáka, co jde na rezidenční místo na soudní. Na klinice mu řekli, že by ho chtěli, ale nemaj na něj v rozpočtu love, tak že když dostanou rezidenční místo, že může nastoupit. A pokud vim, tak to klaplo. Jinak mam pocit, že na rezidenturu lidi nejčastějc nastupujou, aniž by o tom věděli. Klinika si to zařídí a pak někoho vezmou jakože "jen tak".
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    INFLIXIMAB: Stipendijni mista taky nechapu, imho se to zcela kryje se soucasnyma rezidencnima mistama... (vyuziva jich nekdo nejak vyrazne? krom praktiku jsem o nicem moc neslysel)
    "Stát vypisuje tolik stipendií, kolik je absolventů LF v daném roce. " - to mysli jenom proporcne imho. Ale ta rezidencni (stipendijni) mista preci maji slouzit hlavne statu, aby tim, jak se pise i v tom dokumentu, reguloval pocet lekaru urcitych specializaci. Proc by se to melo ridit poctem absolventu, kdyz dalsich odborniku netreba?
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    INFLIXIMAB: No pokud by někdo měl nárok na stipendium v určitým oboru, ale chtěl dělat jinej, kde by na něj podle prospěchu nezbylo. Přijde mi to jako návrat dnes kritizovaných umístěnek.
    Rezidenční místo je o tom, že plat jde ze státního, ne z rozpočtu pracoviště. Čili rezident by teoreticky (ano, vím, že v reálu to až tak úplně nefunguje) měl mít stejnej plat jako nerezident. No a s těmahle stipendiama to na mě dělá dojem, že by měl bejt stipendista placenej líp. Nezlob se na mne, ale studijní prospěch nemusí korelovat s "kvalitou péče" poskytovanou daným zdravotníkem. Rozhodně ne v operačních oborech. A to by, podle mne, měl být metr na rozdíly v platu.
    Protože kdyby tam ten rozdíl v platu nebyl, pak není důvod nějaký stipendia vůbec zavádět...
    Kdybys chtěla vědět, jak bych si představoval to meření kvality péče, tak na to ale odpověď bohužel nemám:-( Čili bych zůstal u tabulek. A optimálně ještě vrátil zpět to zvěrstvo s osobkem (teoreticky) zvýšeným na úkor fixní složky platu.
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    BAGRNASTROME: v čem bys tu diskriminaci viděl? (o tom, kde peníze brát, bych teď nepolemizovala)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam