• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CORNELA: Samozrejme ze ne. Pry je nas vsude dost a tudiz kdyz jsi tam napr. o dve hodky dele a resis pacienta tak je to tva dobrovolnost.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Vsichni tu pracujem standardni zakonne povoleny cas+povolene sluzby. Vsechno co tu musi nedko stravit navic je tzv. "nadcas" a jedna se oficialne o "dobrovolne setrvani na pracovisti" A PhD studenti tu jsou plnou pracovni dobu s uvazkem 0,1-0,5- Coz se ma resit nejakou bezplatnou smlouvou o stazi, aby se jim pocital ten dalsi cas aspon do atestace.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: ja delam v psychiatricke lecebne o 600 luzkach takze jeden lekar na celou lecebnu je celkem zahul ;)
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: jsem to myslela tak, ze vikendy + nekolik nocnich mesicne i za cenu toho ze pracuju pres 260 hodin za ty penize stoji .. mne to dava jednou tolik co zakladni plat. Kdyz prijdu rekneme o sestku je to pro mne nechci rict likvidacni ale v podstate momentalne jo.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: dve smlouvy mam taky, nestiham si ani vybirat dovolenou jak je nas tam malo a nahradni volno nas taky polozi, uz ted se casto stava, ze je na prijimaku jeden doktor, vikendy slouzime jeden lekar od patku rana do pondeli odpoledne, no masakr ale za ty penize to stoji. Sestka by byla pro mne taky dost neprijemna, pac vsichni neco platime a tak ... je to na hovno v tom zdravotnictvi, konecne jsem zacala vydelavat normalni penize a ted tohle.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    Uz se to tady jednou resilo, ale jak je to u vas s prescasy? Nase nemocnice nak nic neresila a ted jsme se dovedeli, ze vedouci mzdoveho odd ma pokyn neproplacet prescasy nad 416 hodin. Vetsine nam to tenhle mesic konci .. ja pracuju 260+ hodin mesicne. Tak nahradni volna nevim. Odslouzim si vikend, 2 nocni a pak dva a pul tydne volno? A vubec, zadarmo nikdo slouzit urcite nebude.
    RECA
    RECA --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s registraci do techto ambulanci, (konkretne v Praze) https://www.mojeambulance.cz shanim praktika na formality - potvrzeni atp. Popr. je vubec potreba byt registrovan, kdyz potrebuju predoperacni vysetreni a ruzna potvrzeni ?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    mam prosbu, je tu nekdo, kdo by byl ochoten a schpen komentovat situaci Ebolove epidemie v zapadni Africe? resim to tady, ale pokud by nekdo neco napsal sem, z odborneho pohledu, re-pastnu:

[ Cyber.Punk: cyberpunk is not dead! cyberpunk is NOW! : SubHuman, PostHuman, TransHuman, InHuman ]
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    OSCURO: To je mi novinka, praxi tam maji normalne lidi z Motola, i z jinych fakult, jen je proste problem s tim pojistem pro me. Jako asi to maji nastaveny takhle naschval, ale nejak to jde, kdyz tam jsou studenti odjinud na letni praxi, co maji stejne podminky jako ja.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Ja myslim ze cely problem je v tom ze neni vule a tudiz se system nastavi tak ze cloveka dozene do situace kde neni reseni. Motol nechce prez prazdniny mit studenty na praxich ( i pro sve z 2.LF neumoznuje letni praxe, maximalne zahranicnim)
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    PTACOPYSK: No, on je v tomhle jedinej Motol trochu extra.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    QUIXDE: no za dob studií jsem měla prázdninové praxe mimo Motol (a pojištění tuším po mne nikdo nehctěl) ... no a postgraduální praxe byla všude v pohodě, smlouvy mi udělali pomalu na počkání, kromě Motola kde to byla šílená byrokracie .... a co bylo úplně nejhorší bylo opravdu to pojištění na odpovědnost bez zaměstnavatele, z toho jsem tenkrát taky málem explodovala
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    PTACOPYSK: Kazdopadne mam pocit, ze mi z toho vyrizovani exploduje hlava a mam chut nechat vybouchnout ty pojistovny :D A mozna i cast motolske byrokracie :D
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    PTACOPYSK: Nojo, ale to je prave proto, ze si byla motolska (2.lf), mne i ta nase znama, co pripravuje tyhle veci se studentama mi rikala, ze pro ostatni z jinejch fakult to ma Motol komplikovany, a ma. Jako moje fakulta normalne ma taky smlouvy, ale Motol proste tohle nak neuznava, bylo mi vysvetleno, ze pouze smlouva mezi mou osobou a fakultou pripada v uvahu k praxi, z cehoz pak plyne i uhrada vlastniho pojisteni (jinak je hrazene tvoji skolou).
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    QUIXDE: Já studovala 2. LF UK a vždyky jsem měla smlouvu mezi fakultou a nemocnicí. Jestli si dobře vzpomínám, pojištění po mne nikdo nechtěl. Když jsem stážovala už jako doktor, je fakt, že v Motole byly se smlouvama o stážích vždycky největší obstrukce .... a málokdo v pojišťovně byl schopný pobrat, že chci pojistit za odpovědnost v zaměstnání, když nemám zaměstnavatele :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    CORNELA: to jo, já už byla doktor a byla jsem pojištěná na nějaký ten milion ....
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CORNELA: Protoze Motol. Prave tam neni zadna smlouva s moji fakultou a nemocnici, ale mezi mnou a nemocnici, coz znamena, ze si hradim sama pojisteni, a prave to pojisteni se zda byt nakonec nejvetsi problem prave kvuli ty smlouve.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CORNELA: praveze ne, nakonec prej koop., generalli a CP, ale s tim, ze to bude stat mnoho sil jak to udelat, protoze to maji omezeny tim, ze vetsinou mam byt zamestnanec, tudiz mit smlouvu, kterou nemam, zejo, protoze k ni potrebuju to pojisteni, je to zacarovanej kruh, ale nak to snad pujde.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    QUIXDE: Mně to byla v r. 2010 ochotná udělat pouze Česká pojišťovna a to dost složitě přes jejich centrálu. Stálo to asi 5 tis. na 7 měsíců.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    Prosim vas, ktera pojistovna me pojisti na praxi v nemocnici na odpovednost v praci v hodnote min. 60 tisic? Potrebuju to ke smlouve, samozrejme za praxi nedostanu penize.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam