• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    diskuse pro lékaře stávající i budoucí, o jejich uplatnění apod. Zkušenosti s jednotlivými pracovišti, šéfy, vzděláváním a vůbec samé slasti oboru.
    rozbalit záhlaví
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    SIMCIIQ: pres rameno bych mohl doporucit i doc. Hromádku z Motola
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    CORNELA: Pritele zaclo trapit rameno a kloub, dela krav magu a neni uz nejmladsi (40).. tak bych rada, aby se na nej nekdo kouknul a pripadne mu napsal nejaky rehabilitace nebo tak.. jenze on mi jen tak nekam nepujde a uz ted jsem stastna, ze kyvnul, ze kdyz ho teda objednam nekam, tak s tim pujde k lekari.. Jenze to je rejpal a chce nekoho s dobrymi referencemi.. :) dekuji
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Zdravim, prosim nekdo tip na dobreho ortopeda?
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    MISMAS: Pardon, moje chyba. Trosku uz mi z uceni hrabe ;)
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    QUIXDE: to asi těžko...fylogeneze je přírodovědecká věc, ne medicínská, ne?
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Nemate tip na embryologii s aspon castecnym durazem na fylogenezi? Moore je supr, ale bez tech zviratek mi trochu chybi kontext. Cihak tam nakonec neco malo ma, ale zas nam neni doporucovano se z nej ucit cokoliv jinyho nez anatomii))
    NIERMEE
    NIERMEE --- ---
    ahoj, hledám někoho, kdo se chystá stěhovat za prací do zahraničí, případně už tam je a podělil by se se mnou o pár zkušeností. díky.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Ponuka, ktorá by mohla byť pre niekoho z vás zaujímavá (pokiaľ obťažuje, ospravedlňujem sa): v Prahe otvárame ďalší ročník Sebezkušenostní a růstové skupiny pro studenty pomáhajících profesí a začínající profesionály v těchto oborech. Za 6 rokov skupinu absolvovalo aj niekoľko medikov...Viac info o skupine tu, prípadné dotazy rada zodpoviem: http://www.terraweb.cz/news/16/91/Sebezkusenostni-a-rustova-skupina-pro-studenty
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    A další otázkou je, jestli ty prachy navíc stojej za ty nervy s věčnejma žalobama a nutnost udržovat při životě lidi, který si myslej, že zdravá výživa je hambáč "jen" s malejma hranolkama a Ameriku stvořil bůh před 2000 lety...
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    CORNELA: USMLE = United States Medical Licensing Examination - zkouška, kterou musí projít každý, kdo chce praktikovat klinickou medicínu v USA. Aneb nebudeme uznávat vzdělání nikomu, ještě by se přišlo na to, že evropský medicíny jsou často lepší než slavná Ivy League...

MARCENZO: Pokud vím, učebnice jsou na to standardizovaný. Vím o pár lidech, co se s tím obtěžovali, ale kontakt ani bližší info nemám. Z CZ je údajně asi nejlepší varianta najít si v US job v laborce, na kterej to neni potřeba a mezitím se připravovat na ten test.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CORNELA: neco jako zaverecna zkouska Americanu na konci mediciny.
    MARCENZO
    MARCENZO --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s USMLE zkouskama? Potreboval bych poradit z ceho se ucit, idealne treba odkoupit nejaky ucebnice..
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: samozrejme. i kdyz mi nekoho privezou opileho tak neni zpusobily podepsat souhlas/nesouhlas ....... nj. nam se tady lidi brani. odvolavaj. stezujou. jsou zdravi. pani posila stiznosti, ze ji byly podany neuroleptika v inj. forme proti jeji vuli. opakovane edukovana, nabizene jine moznosti vcetne p.o. odmitala. stav po TS z psychoticke motivace. pak spis odpovidat na ty stiznosti to je neco.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: to jde? ja ted mam stiznost na komore i na kraji a pujde i na MZ od pacientky ze jsem ji lecila nedobrovolne kvuli TS z psychoticke motivace .... tak priste zadne neuroleptika, fentanyl a nazdar ;) (ne, to tak delate? i kdyz u vas se asi lidi nestezujou ze je lecite kdyz jsou zdravi jak u nas kazdy druhy .....
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    OSCURO: takhle jsem to myslela.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CORNELA: Popalenina v oblasti obliceje = ad doktor a hospitalizace ve vetsine pripadu. A to ne na urovni medika, to se uci v kurzu cerveneho krize na prvni pomoci.
    A nestacilo by danou postavu jen okecavat reverzem? Hej, sem drsnak, jenom skrabnuti, ty bily supy si me tam nenechaj...
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    CORNELA: dovedu si představit, že je nějaká super akce, průser, zranění, útěk před xyz, rychlá 1.pomoc, útěk ze špitálu/od doktora,... otázka jako taková nebyla položena špatně, a takovej medik do 3 . ročníku taky ví z kliniky prd, takže bych na tom neviděla nic podezřelého (to, že bych to nečetla, je jiná věc).
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    CORNELA: jedná se o scifi, ne? tam projde všechno ;)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    SRNECEK: klasicky mladý medik-kamarád. obory jsou dva, všeobecné lékařství a zubní lékařství, přičemž i zubaři si projdou chirurgiì a traumačkou. Medikem nic nezkazíš a důvěryhodné to bude.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, mám netradiční otázku. Píšu jeden příběh, v němž jedna z postav předstírá popálení tváře a i popíše, jak ke zranění došlo, tj. pravděpodobně roztavený kov do očí. V ději mám jinou postavu, která by ráda ránu zhlédla pro potřeby studia vysoké školy (čerstvý student). Můj problém spočívá v tom, že potřebuji vymyslet studijní obor, který by byl provázán s tímto zraněním, ale zároveň by nebylo postavě podezřelé, že postižený jedinec není hospitalizován. A tak je logické, že student medicíny by neuvěřil, že zranění proběhlo. Nemůžete mě někdo nasměrovat, byl bych velmi vděčný.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    tyjo, KAMAR , jak to tak ctu, tak asi musis sve pacienty, oddeleni a tu psychiatrii milovat. jianak si nedovedu predstait, ze v takovych podminkach fungujes... psychiatru je vsude malo, tak hledani noveho mista by nemel byt problem, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam