• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ahoj, je tu nejaky onkolog? Doporucite knihu pro lekare absolventa, ay do toho vic proniknul? Diky.
    CLIFFAN
    CLIFFAN --- ---
    Zdravím, nemá tady někdo zkušenost s proškolováním personálu s prací se zubním RTG?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    GEISHA: Je to paskvil
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    GLADILAF: QUIXDE: Jo to je obvykly hlod. Uz jsem se s nim taky nekolikrat setkala. Ze to bylo vztazeno na vyucovat zdarma a bez smlouvy (ale priasahat, ze budu podporovat sveho ucitele a vyucovat jen ty, kteri stejnou prisahu slozi...) je pro tyhle negramoty prilis slozite.
    Hippokratova přísaha – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Hippokratova_p%C5%99%C3%ADsaha
    TARI
    TARI --- ---
    taky mě to fascinovalo. Byla jsem v šesťáku a mnohokrát si v noci nad učením kladla odátzku, jestli to so called poslání není spíš k posrání a jestli se mi chce řešit problémy retardů :-/
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GLADILAF: jo to byly nejlepší argumenty .... lékaři PŘÍSAHALI a je to POSLÁNÍ .... tak proč by sakra měli chtít dostat za svoji práci zaplaceno? :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MOODYCAT: Stejně jako všichni ostatní ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PTACOPYSK: Takže můžu zabíjet lidi a tak? Good :).
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MOODYCAT: neskládá se žádná přísaha, ani Hippokratova, ani žádná jiná ....
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CORNELA: No, něco o kamenech a jejich předání vyřezáváním tam snad bylo :D ale jako, jestli si t lidí myslej, že tomu rozumí víc než doktoři, tak ať se lecej u léčitelů, ušetří se peníze za jejich léčbu :D
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---

Tak jsem se docetla, že vlastně na UK se nikdy Hippokratova přísaha neskladala. Navíc v dnešním světě by obstála v zemi, kde není povolena jak eutanazie, tak uměle ukončení těhotenství. A kde že přesně má být vypsáno, že lékař se vzdava nároků na odměnu? :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Jasný, já to zkrátka beru tak, že se tomu tak říká, ačkoliv to původní Hippokratova přísaha není. Ovšemže diskutéři typu novinky.cz, co se nad štanglí točeňáku rozčilujou s přísahama, mě štvou taky ;).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GLADILAF: Tak ale nějaká přísaha je, já bych nehrotila, jak se to nazývá.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    GLADILAF: to bude jen nejakej kec pro verejnost, nepozastavoval bych se nad tim :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    GLADILAF: to mas tezky... vsude na svete se najde hovado...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: A teda ty rigidní nástroje mají opodstatnění? Je tam fakt lepší optika nebo něco?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Ok, diky.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Existuje nějaké opodstatnění pro použití rigidních endoskopických nástrojů? Někde jsem našla, že prý je tam lepší optika, já vždy ty rigidní považovala spíš za zastaralé.
    Ptám se zejména proto, že mi před hodinou dělali cystoskopii rigidním cystoskopem a teď se ani nemůžu pohnout bolestí :D.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    taky mate tak napicu vztahy v praci a hlavne reditelstvi, ktere si lekare vubec nevazi?
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: to vím, ale on to v podstatě není můj problém aktuálně, ale problém té sestřičky..že jí asi přišlo, že nemám nějaké informace...tak se ptá, jestli je možné, že něco nevím..například, že se cvičením dá prokazatelně něco změnit, mně na ortopedii o tomto nic neříkali, takže si pak můžu vybrat :) fyzioterapeut mi třeba zas řekne, že když budu cvičit, tak to změním a objektivní pravda je jaká? to se nedozvím - v pátek tam jdu zas a mám z ní hrůzu! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam