• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    CORNELA: jenže to vypadá, že kdyby došlo na operaci, bude se odehrávat na chirurgii -- nebo je to nesmysl?
    1TERESKARASTY1: a nechali to tam i přes kontrolní rentgeny, nebo se v tý době tak zuřivě neretgenovalo? syn měl tu ruku za 14 dní sádry orentgenovanou 8x (vždycky shora a ze strany - poprvý před a po narovnání, jednou navíc palec) :-/
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    CORNELA: díky, vidíme to podobně, jen bysme prostě radši byli v péči thomayerky než bulovky, kdyby došlo na nějakou komplikaci ..
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    CORNELA: ortopedie na chirurgii posílá prostě kontroly všech zlomenin, bez toho že by to shlídli. jeví se nám možnej přesun na polikliniku budějovická (odtud by to pak posílali do krče, kdyby to bylo k operaci) a tam paní doktorka po shlídnutí jpegů všech rentgenů prohlásila, že mu sundaj sádru zítra (18 dní od nandání) - naopak primář na bulovce říkal sádra 4 týdny .. tak se celkem bojíme, že s tím sundáním by u našeho běhacího / skákacího / padacího 4 letýho dítěte mohl nastat nějakej průšvih -- jak moc je to srostlý, nemůže si to ještě nějak víc zkazit, když klid je u něj slovo podobný čínskýmu mučení?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    CORNELA: no jo, jenže my už jsme kontrola a to oni chtěj na chirurgii
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    CORNELA: my sme s tím byli na Bulovce - ovšem oni takovýhle věci řeší na ambulanci dětský chirurgie (což mi sdělili po zavolání na ortopedii), kde měli ten den službu ukrajinka (která asi je kompetentní, ale prostě nerozumí) a medik, takže museli zavolat primáře - no prostě bych nerada, aby se něco podobnýho opakovalo. na kontrolu máme přijít zas na chirurgii - nebo myslíš, že je cesta, jak se dostat na ortopedii?
    jinak jo, Motol je asi naše poslední šance - jen bych chtěla ideálně vědět, na koho se obracet (a na koho případně raději ne)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Aha, diky, to jsem nevedela!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Jezis, na Bulovku se snad nechodi ani s rymou, ne :)?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Neznáte tu někdo v Praze nějakýho dětskýho ortopeda / chirurga? Syn má zlomenou ruku, hnul si s tím a rádi bysme, aby to řešil někdo zaručeně kompetentní.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ahoj, je tu nejaky onkolog? Doporucite knihu pro lekare absolventa, ay do toho vic proniknul? Diky.
    CLIFFAN
    CLIFFAN --- ---
    Zdravím, nemá tady někdo zkušenost s proškolováním personálu s prací se zubním RTG?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    GEISHA: Je to paskvil
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    GLADILAF: QUIXDE: Jo to je obvykly hlod. Uz jsem se s nim taky nekolikrat setkala. Ze to bylo vztazeno na vyucovat zdarma a bez smlouvy (ale priasahat, ze budu podporovat sveho ucitele a vyucovat jen ty, kteri stejnou prisahu slozi...) je pro tyhle negramoty prilis slozite.
    Hippokratova přísaha – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Hippokratova_p%C5%99%C3%ADsaha
    TARI
    TARI --- ---
    taky mě to fascinovalo. Byla jsem v šesťáku a mnohokrát si v noci nad učením kladla odátzku, jestli to so called poslání není spíš k posrání a jestli se mi chce řešit problémy retardů :-/
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GLADILAF: jo to byly nejlepší argumenty .... lékaři PŘÍSAHALI a je to POSLÁNÍ .... tak proč by sakra měli chtít dostat za svoji práci zaplaceno? :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MOODYCAT: Stejně jako všichni ostatní ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PTACOPYSK: Takže můžu zabíjet lidi a tak? Good :).
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MOODYCAT: neskládá se žádná přísaha, ani Hippokratova, ani žádná jiná ....
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CORNELA: No, něco o kamenech a jejich předání vyřezáváním tam snad bylo :D ale jako, jestli si t lidí myslej, že tomu rozumí víc než doktoři, tak ať se lecej u léčitelů, ušetří se peníze za jejich léčbu :D
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---

Tak jsem se docetla, že vlastně na UK se nikdy Hippokratova přísaha neskladala. Navíc v dnešním světě by obstála v zemi, kde není povolena jak eutanazie, tak uměle ukončení těhotenství. A kde že přesně má být vypsáno, že lékař se vzdava nároků na odměnu? :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Jasný, já to zkrátka beru tak, že se tomu tak říká, ačkoliv to původní Hippokratova přísaha není. Ovšemže diskutéři typu novinky.cz, co se nad štanglí točeňáku rozčilujou s přísahama, mě štvou taky ;).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam