• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    CORNELA: no jo, jenže my už jsme kontrola a to oni chtěj na chirurgii
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    CORNELA: my sme s tím byli na Bulovce - ovšem oni takovýhle věci řeší na ambulanci dětský chirurgie (což mi sdělili po zavolání na ortopedii), kde měli ten den službu ukrajinka (která asi je kompetentní, ale prostě nerozumí) a medik, takže museli zavolat primáře - no prostě bych nerada, aby se něco podobnýho opakovalo. na kontrolu máme přijít zas na chirurgii - nebo myslíš, že je cesta, jak se dostat na ortopedii?
    jinak jo, Motol je asi naše poslední šance - jen bych chtěla ideálně vědět, na koho se obracet (a na koho případně raději ne)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Aha, diky, to jsem nevedela!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Jezis, na Bulovku se snad nechodi ani s rymou, ne :)?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Neznáte tu někdo v Praze nějakýho dětskýho ortopeda / chirurga? Syn má zlomenou ruku, hnul si s tím a rádi bysme, aby to řešil někdo zaručeně kompetentní.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ahoj, je tu nejaky onkolog? Doporucite knihu pro lekare absolventa, ay do toho vic proniknul? Diky.
    CLIFFAN
    CLIFFAN --- ---
    Zdravím, nemá tady někdo zkušenost s proškolováním personálu s prací se zubním RTG?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    GEISHA: Je to paskvil
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    GLADILAF: QUIXDE: Jo to je obvykly hlod. Uz jsem se s nim taky nekolikrat setkala. Ze to bylo vztazeno na vyucovat zdarma a bez smlouvy (ale priasahat, ze budu podporovat sveho ucitele a vyucovat jen ty, kteri stejnou prisahu slozi...) je pro tyhle negramoty prilis slozite.
    Hippokratova přísaha – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Hippokratova_p%C5%99%C3%ADsaha
    TARI
    TARI --- ---
    taky mě to fascinovalo. Byla jsem v šesťáku a mnohokrát si v noci nad učením kladla odátzku, jestli to so called poslání není spíš k posrání a jestli se mi chce řešit problémy retardů :-/
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GLADILAF: jo to byly nejlepší argumenty .... lékaři PŘÍSAHALI a je to POSLÁNÍ .... tak proč by sakra měli chtít dostat za svoji práci zaplaceno? :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MOODYCAT: Stejně jako všichni ostatní ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PTACOPYSK: Takže můžu zabíjet lidi a tak? Good :).
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MOODYCAT: neskládá se žádná přísaha, ani Hippokratova, ani žádná jiná ....
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CORNELA: No, něco o kamenech a jejich předání vyřezáváním tam snad bylo :D ale jako, jestli si t lidí myslej, že tomu rozumí víc než doktoři, tak ať se lecej u léčitelů, ušetří se peníze za jejich léčbu :D
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---

Tak jsem se docetla, že vlastně na UK se nikdy Hippokratova přísaha neskladala. Navíc v dnešním světě by obstála v zemi, kde není povolena jak eutanazie, tak uměle ukončení těhotenství. A kde že přesně má být vypsáno, že lékař se vzdava nároků na odměnu? :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Jasný, já to zkrátka beru tak, že se tomu tak říká, ačkoliv to původní Hippokratova přísaha není. Ovšemže diskutéři typu novinky.cz, co se nad štanglí točeňáku rozčilujou s přísahama, mě štvou taky ;).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GLADILAF: Tak ale nějaká přísaha je, já bych nehrotila, jak se to nazývá.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    GLADILAF: to bude jen nejakej kec pro verejnost, nepozastavoval bych se nad tim :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    GLADILAF: to mas tezky... vsude na svete se najde hovado...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam