• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    Myslim, ze se po case naucis poslouchat s jakymkoli fonendakem... jde jenom o trenink. Nektery kardiologove u nas to fakt neresi a poslouchaj s tema za par korun (na jipce v boxovym rezimu to casto jinak nejde, tam pak lidi zmlsany.Littmannem slysi spatne). Jasny patologie uslysis se vsim, na zbytek je poslech stejne trochu obsolent.
    Littmann a podobny drahy jsou kazdopadne poslechove hodne jinde, navic to muze byt fajn darek od pribuznych... Jako největší vyhodu tech drahych vidim mega pohodlny olivky. Ale pokud si low-budget, muzes vyresit tim, ze koupis extra olivky a namontujes na levnej fonendak.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CRUSHEER: Hele tohle jsem resila loni, a vetsina spoluzaku je hluchejch jak poleno, takze Littmann jim hodne pomohl aspon neco slyset. Ja si ho poridila, ten nejlevnejsi, a jsem spokojena, do drazsiho zainvestuju az pozdeji. Jako i s fonendakem za 500 slysim, ale jsou mi neprijemne v usich, kde me tlaci apod.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CRUSHEER: Tak ozkousej vsechny fonendaky ve svym okoli a udelej si nazor :)))). To bude nejlepsi.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    CORNELA: O tom za 2k (https://www.amazon.co.uk/...4482076/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me=&qid=1474482076&sr=8-1 ) prave docela premyslim, nekteri lide z kruhu rikaji ze je v nem slyset vyrazne vic, jini spis neco podobneho jako moodycat.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CRUSHEER: Asi jak pro koho, spousta lidi bude rvat, ze musis mit Littmann za ctyrku, ale ja odchodila medicinu s jednim za 180 Kc, protoze jsem vybirala podle barvy, a ted mam za asi 600 dvoucestny a nemuzu si stezovat. Pokud clovek neni kardiolog, tak porizovani si supr dupr fonendoskopu povazuju za pozerstvi a zbytecnou investici.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Ahoj, neporadili byste mi prosim vyber fonendoskopu? Jdu do ctvrtaku a svuj puvodni jednoduchy v cene 500,- jsem ztratil (myslim, ze to byl tenhle http://www.propedeutika.cz/images/fonendoskop_mem_full.jpg ).
    Vubec nevim, podle ceho se mam orientovat - ma napriklad cenu investovat do nejakeho drazsiho nebo ne? cokoliv pomuze.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Ahoj, lékárníků tu asi moc nebude, co? Pokud ale ano - laborant, magistr.. a měl by zájem se účastnit placené diskuze (Pha), ozvěte se do pošty.
    Díky a omlouvám se za spam.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    Dobrý den, jste tady někdo chytrý přes tropické virové nákazy mozku? (Encefalitida, malárie atp., Jižní Asie)? Prosím do pošty....
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CORNELA: A zejména než "První lékařská fakulta", "Lékařská fakulta v Motole" a "Třetí lékařská fakulta", což je retard stav kterého by dosáhli.
    TARI
    TARI --- ---
    TARI: doslova..
    TARI
    TARI --- ---
    FLAVIGNY: všechny fakulty mají pobočky různě po Praze, na praxe jsem jezdila od IKEMu po PCP do Bohnic..ale blázinec to je
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    FLAVIGNY: slouceni jde jaksi mimo misu, kdyz kazda skola ma svuj system, a napr treti je uplne systemove v uceni jinak nez dvojka s trojkou. Tak UK ma vice LF, zejo.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    QUIXDE: Lekarska fakulta Karlovo namesti, Vinohrady... no nevim ;) Uz takhle jsme dost provincionalni... Navic 1.lf ma pobocky temer vsude po Praze; pochopil bych spise neco jalo "kampus Karlak".
    Existenci 3 fakult s triplicitou byrokracie jsem jikdy nechapal (ovsem, hystoricke duvody). Taky bych se primlouval za slouceni...
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    Vetsina lidi si mysli, ze je to jedna a ta sama skola. Cisla jsou pro ne matoucí a poradne ani nevi, kde je jaka fakulta. Presne, motol, karlak a vinohrady by bylo lepsi oznaceni. Jesteze tohle nemusim s hradcem resit :D i kdyz nazev je pekelne dlouhej
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Tak podle me Motol, Karlak a Vinohrady neni spatny, prijde mi to lepsi, nez cisla, ale celkem je mi to fuk, nejlepsi by bylo, kdyby se vsechny fakulty sloucily do jedny, a tu pak nekdo vybombardoval.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Nevim, nicmene vsichni furt kladou otazky, proc jsou ty cisla, v cem je rozdil atd atd...asi je to zbytecne matouci.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CRUSHEER: Nechtej cislo v nazvu. Na to clovek nemusi bejt raketovej inzenyr.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CRUSHEER: zamitli jim to, asi o sest hlasu. Zase za rok se budpu snazit :D
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    CRUSHEER: ja zaznamenavam tyhle motolsky snahy snad od doby, co jsem zacal medicinu studovat... uvadeli vetsinou tyhle argumenty: cislovani nema opodstatneni; skoly se cisluji snad jen v Číně; nejsou preci druzi, ale "prvni" etc.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    U nas na fakulte (trojka) jsem ze zaznamu senatu postrehl, ze se chce LF2 prejmenovat na LF Motol :))
    neznate nekdo duvody? (u nas jsou udajne docela nastvani, ze to s ostatnima prazskejma fakultama predem nekonzultovali)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam