PIZI: no takhle, jsou spíše různé formy.... ta dlouhodobá je sice méně příjemná, ale o to více návyková (rozuměj: není ti s partnerem/partnerkou nějak subjektivně extra líp než krátkodobě bez něj - ale zato ti je hodně špatně dlouhodobě bez něj :-/ ). ta počáteční fáze je takovéto, jak přítomnost partnera řeší všechny problémy a o nic jiného nejde.
YBUKO: no ok, takže jako zamilovanost ano - ale k tomu povinně ještě utužování vztahů ve skupině ? já nevím... pro mě svoboda vychází spíše z takového toho "zakazuje se zakazovat". polyamorismus bych viděl nakonec stejně jako určitou formu "sériové monogamie" (která je dneska asi naprosto převažující formou soužití, když jsme u toho... určitě častější, než celoživotní monogamie) - akorát bez takové té fáze, kdy se lidi "trvale rozejdou", přestanou se víceméně stýkat, apod. a i v nejmírnější fázi to vidím spíš tak, že by člověk třeba s novým partnerem odjel společně na dovolenou, apod. - takže rozhodně více, než jen dva dny. jenže jsem jen teoretik, to je pravda... na rozdíl od těhle radikálních komunit...
každopádně "buržoazní" pro mě není žádná nadávka... když už, tak mě zajímá spíš nějaká transformace "buržoazní" společnosti aby byla méně stresující a "trvale udržitelná"... než nějaká revoluce za každou cenu...