KOTENCE: Rozumim tomu tak, ze pokud by slo o sexualne open vztah, tak muze byt fajn to otvirat postupne - dvojice ma svuj pevnej vybudovanej milujici vztah, kterej je "vic nez sex", cili sexualni otevreni nepredstavuje "ohrozeni" a je to cely takovy vic na pohodu, muze to byt pro ten vztah obohacujici, da se to kdykoliv uvolnovat nebo utahovat podle aktualni situace v tom vztahu (napr. zena je tehotna, citi se zranitelna, tak vztah ted uzavrou..)
Ale pokud jde o polyamory, tak to je tak velky "game changer" a tak narocny, ze mi pripada fer, aby to bylo jasny hned od zacatku obema stranam, ze to tak chteji a souhlasi s tim. Zamilovanost do tretiho se tezko zapina vypina .. je tam pak zodpovednost za toho tretho, ... a je tam podle me velky riziko toho, ze kdyz to az pozdeji bude jeden clen puvodniho vztahu fakt chtit otevrit, tak druhej z toho bude v nervu, ten prvni zase zklamanej, ... Tak mi pripada čitelnější aby oba s jistotou věděli, do čeho jdou
ale nevim, jestli tyto veci vubec jde nejak zobecnovat; zobecnuju to jen podle ruznych zkusenosti prectenych nebo slysenych, ...