• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ANNAWA: nejdřív mě napadlo jak on pozná, že se nejde na poštu ale na tůru. tak jedině mě napadlo, že jsi říkala, že zbožnuje spoustu lidí. takže cesty po městě by na zádech asi dal ale v lese to není jako na václaváku :o/ tak nemá být čim zaujat?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Mám od kamarádky manducu, protože do ní na rozdíl od šátku dokážu kdekoli dítě snadno nandat a hodit si ho na záda, ale on na těch zádech moc nechce být :-(

    Chce jen dopředu, včera jsem ho chvíli na výletě nesla na zádech, ale řev šílenej, chtěl spát a to na zádech ne a ne a ne, musela jsem si ho hodit dopředu, čímž pro mě zásadní výhoda manducy padá.

    Nemáte někdo zkušenost s dítětem, co nechtělo být na zádech, ale zvyklo si? Doma ho tak mívám, když potřebuju něco udělat třeba kolem domu nebo zajít na poštu a podobně, to je v pohodě, ale na dlouhé cesty to odmítá. Je to přitom nosící a kontaktní dítě.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TABBY: no...tak to nevim, jestli namotam :) zatim ani na vysku moc nejde... az to budu umet, ukazu :)
    CHANA
    CHANA --- ---
    IBERIA: Skvělá věc, tescoma je asi za 500 Kč, skládací misky pro psy okolo 200 Kč a já jsem sehnala ve výprodeji v kuchyňských potřebách v Novodvorské Plaze v Praze oranžovou no name silikonovou skládací misku asi za 70 Kč:) Nejde na něj dítě posadit, musíš ho nad ním držet.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CHANA: co je skladaci nocnik? To potrebuju.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MONIA: tak uvidíš.. kdyby se neozval někdo jiný, tak vydržím. ale mám pocit, že na léto je to ideální...
    MONIA
    MONIA --- ---
    SINSEMILLA: i když tohle je extra lákavá nabídka...akorát jsme teď bez peněz:/
    MONIA
    MONIA --- ---
    CHANA: o tom,ze v bavlnce je dražší vím,ale už mi jinak ušetřili kupu peněz ,takže tu stovku navíc u nich ráda utratím :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    když už se tu řeší ta ledvinka, mě je fakt malá, bydlíme daleko, takže na celý den potřebuju fakt hodně věcí, tak kdybyste některá chtěla...

    [ OFFERINGNABÍZÍM: Prodám Ledvinku Cool Hip / Praha / 500 CZK ]
    CHANA
    CHANA --- ---
    MONIA: jen ještě pozor a nekupujte ji v bavlnce, pokud k ní nějak zvlášť nelnete, protože je tam o stovku dražší než v jiných obchodech
    CHANA
    CHANA --- ---
    MONIA: také mám tu ledvinu Coleman a jsem s ní maximálně spokojená. Mě se tam věci na půl dne vejdou. Na cestách dostává dítě jen vkládačku a svrchňáky, takže tam mám třeba pět vkládaček, skládací nočník pro bezplenkovku, ubrousky na otírání vejde se i malá svačinka pití a body na převlečení a pak samozřejmě peněženka klíče mobil. Je nacpaná, ale jde to, pokud mám kde doplňovat vodu.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    SPIRALOID: Mně batoh na břiše nedrží. Nosím popruhy batohu přes popruhy nosítka a na zádech je to v pohodě, z břicha klouže dolů.
    SINSEMILLA: Tohle jsem se nikdy nenaučila tak, aby mi to bylo pohodlné. Zvládnu to, když je nouze, ale mnohem raději dítě odložím ze zad.
    MONIA: No, asi záleží na tom, co nazýváš delší pochůzkou, na půl dne nebo celý den tam věci opravdu nedám. :(
    SPIRALOID: Větší dítě ti z toho zase bude vylézat ven při manipulaci (tedy asi ne každé, určitě jsou i klidná a převážně spolupracující dítka). :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: No oni jednou rukou rozepnout nejdou, je tam nějaká pojistka. Bezplenkovku asi nezvládnu, v plánu jsou látkovky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: No, rocni dite uz (vetsinou) postavis na zem, takze to muzes byt bez starosti. Ja to Beco zvazovala pro dite mladsi, bezplenkovane. Prisel mi voser se v terenu svlikat (batoh, bunda), kdyz jsem ji potrebovala dat vycurat. Nakonec jsem to nejak prezila i s orvanym Ergem - paac jednou rukou jsem prezky te kapsy od Butterfly nezvladla rozepnout.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Cena je šílená, ale zas budeme mít levný kočárek, tak se to vykompenzuje. Já jsem ráda, že chce manžel taky nosit a tak je důležité aby mu bylo nosítko pohodlné (když si vezmu jaké nadělal caviky při koupi batohu).

    Je fakt, že s tím vyndaváním to bude horší, ale tak snad pak přijdeme na nějaký fígl, než bude bez plen bude to minimálně rok :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: Tak hlavne, ze je vam obema pohodlne. Ja ho zvazovala, ale neplnilo to, co jsem s nim zamyslela (rychle a pohodlne vyndani mimca na zachod), a navic ta cena mi prisla sklicujici.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ZEGA: Tak nějak obecně všechno :) Zkoušela jsem si ho dvakrát, jednou na veletrhu for kids přímo do babynositka.cz (s velmi milým a rozsáhlým výkladem) a jednou v Bráně k dětem (to aby si ho ozkoušel i manžel, chce taky nosit). Shodli jsme se že je nám oběma pohodlné.
    Tak mi asi jde jen o to slyšet že je s ním někdo spokojený :) Jsem naprostý "kontaktní" začátečník. Mrňous přijde na svět až v listopadu, tak se rozhlížím po možnostech :)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    MONIA: ona je docela velka. urco nejvetsi z ledvinek.ale pokud latkujes tak mas vic bagaze. ja ji vyuzivam dost i kdyz nosim vepredu. urcite dobra vec. ale batohu se objemem nikdy nevyrovna ;)
    MONIA
    MONIA --- ---
    SPIRALOID: aha....ja mam prcka a nosim zatim vpredu,takze dam pohodlne batoh na zada a tajne jsem doufala,ze v budoucnu to vyresim ledvinkou,nevim kde jsem dospela k nazoru ze do ni vleze vic:D
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    SINSEMILLA: vyzkousim, dik za tip. myslim, ze tohle se asi lepe dela s vetsim ditetem. Tob je prte a v nositku je jeste dost zapadly.hlavu drzi vyborne i telicko ma uz pevnejsi ale jeste to neni ideal. musim davat bacha aby mi nevyklouz i pri nandavani. urcite se ale moje manipulace praxi zlepsi, plus Tob podroste ;)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    MONIA: tu mam ale ta je podle prave na ty kratsi pochuzky. na delsi pobyt mimo nestaci. vejdou se tam max 2latkovky, podlozka, nahradny obleceni a penezenka, opravdu mini skladny destnik a max 0,7lahev vody...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam