• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Aby Ti bylo pohodlné, dobře Ti sedělo a bylo pro Tebe příjemné/snadné na manipulaci. Někdo nedá dopustit třeba na mei-tai, já bych se bez přezek a cvak-cvak-a jdeme neobešla, pokud jdeme v nosítku. Manduca má integrovanou novorozeneckou vložku, já v ní dcerku poponášela od čtvrtého týdne, do Erga je ji potřeba dokoupit.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    je prosím jediný rozdíl mezi Beco Gemini a Beco Butterfly to, ze Butterfly ma latku mezi matkou a ditetem?
    v kurzu je samozrejme i Manduca a Ergo..

    co mam od nositka vubec chtit?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    DALEEN: Beco je pro mě skvělý, neboť mám dítě, které rádo otvírá všechny patenty a přezky a beco má pojistku. Taky je to "bezplenkáč" a rozhodně jde vyndat ven rychle. Je pohodlný jak v předu tak na zádech. Když je na zádech, nosím sebou šátek (co mám normálně na krk) a tím jí jistím hlavičku, když usne.
    Manducu jsem na sobě měla jednou a nevyhovovala mi, ale nemám teda víc zkušeností s nošením v něčem jiném. Jen oproti šátku. Tam mě nebavilo dlouhý motání a hodně látky kolem těla.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Mám od kamarádky manducu, protože do ní na rozdíl od šátku dokážu kdekoli dítě snadno nandat a hodit si ho na záda, ale on na těch zádech moc nechce být :-(

    Chce jen dopředu, včera jsem ho chvíli na výletě nesla na zádech, ale řev šílenej, chtěl spát a to na zádech ne a ne a ne, musela jsem si ho hodit dopředu, čímž pro mě zásadní výhoda manducy padá.

    Nemáte někdo zkušenost s dítětem, co nechtělo být na zádech, ale zvyklo si? Doma ho tak mívám, když potřebuju něco udělat třeba kolem domu nebo zajít na poštu a podobně, to je v pohodě, ale na dlouhé cesty to odmítá. Je to přitom nosící a kontaktní dítě.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TABBY: no...tak to nevim, jestli namotam :) zatim ani na vysku moc nejde... az to budu umet, ukazu :)
    CHANA
    CHANA --- ---
    IBERIA: Skvělá věc, tescoma je asi za 500 Kč, skládací misky pro psy okolo 200 Kč a já jsem sehnala ve výprodeji v kuchyňských potřebách v Novodvorské Plaze v Praze oranžovou no name silikonovou skládací misku asi za 70 Kč:) Nejde na něj dítě posadit, musíš ho nad ním držet.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CHANA: co je skladaci nocnik? To potrebuju.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MONIA: tak uvidíš.. kdyby se neozval někdo jiný, tak vydržím. ale mám pocit, že na léto je to ideální...
    MONIA
    MONIA --- ---
    SINSEMILLA: i když tohle je extra lákavá nabídka...akorát jsme teď bez peněz:/
    MONIA
    MONIA --- ---
    CHANA: o tom,ze v bavlnce je dražší vím,ale už mi jinak ušetřili kupu peněz ,takže tu stovku navíc u nich ráda utratím :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    když už se tu řeší ta ledvinka, mě je fakt malá, bydlíme daleko, takže na celý den potřebuju fakt hodně věcí, tak kdybyste některá chtěla...

    [ OFFERINGNABÍZÍM: Prodám Ledvinku Cool Hip / Praha / 500 CZK ]
    CHANA
    CHANA --- ---
    MONIA: jen ještě pozor a nekupujte ji v bavlnce, pokud k ní nějak zvlášť nelnete, protože je tam o stovku dražší než v jiných obchodech
    CHANA
    CHANA --- ---
    MONIA: také mám tu ledvinu Coleman a jsem s ní maximálně spokojená. Mě se tam věci na půl dne vejdou. Na cestách dostává dítě jen vkládačku a svrchňáky, takže tam mám třeba pět vkládaček, skládací nočník pro bezplenkovku, ubrousky na otírání vejde se i malá svačinka pití a body na převlečení a pak samozřejmě peněženka klíče mobil. Je nacpaná, ale jde to, pokud mám kde doplňovat vodu.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    SPIRALOID: Mně batoh na břiše nedrží. Nosím popruhy batohu přes popruhy nosítka a na zádech je to v pohodě, z břicha klouže dolů.
    SINSEMILLA: Tohle jsem se nikdy nenaučila tak, aby mi to bylo pohodlné. Zvládnu to, když je nouze, ale mnohem raději dítě odložím ze zad.
    MONIA: No, asi záleží na tom, co nazýváš delší pochůzkou, na půl dne nebo celý den tam věci opravdu nedám. :(
    SPIRALOID: Větší dítě ti z toho zase bude vylézat ven při manipulaci (tedy asi ne každé, určitě jsou i klidná a převážně spolupracující dítka). :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: No oni jednou rukou rozepnout nejdou, je tam nějaká pojistka. Bezplenkovku asi nezvládnu, v plánu jsou látkovky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: No, rocni dite uz (vetsinou) postavis na zem, takze to muzes byt bez starosti. Ja to Beco zvazovala pro dite mladsi, bezplenkovane. Prisel mi voser se v terenu svlikat (batoh, bunda), kdyz jsem ji potrebovala dat vycurat. Nakonec jsem to nejak prezila i s orvanym Ergem - paac jednou rukou jsem prezky te kapsy od Butterfly nezvladla rozepnout.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Cena je šílená, ale zas budeme mít levný kočárek, tak se to vykompenzuje. Já jsem ráda, že chce manžel taky nosit a tak je důležité aby mu bylo nosítko pohodlné (když si vezmu jaké nadělal caviky při koupi batohu).

    Je fakt, že s tím vyndaváním to bude horší, ale tak snad pak přijdeme na nějaký fígl, než bude bez plen bude to minimálně rok :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: Tak hlavne, ze je vam obema pohodlne. Ja ho zvazovala, ale neplnilo to, co jsem s nim zamyslela (rychle a pohodlne vyndani mimca na zachod), a navic ta cena mi prisla sklicujici.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ZEGA: Tak nějak obecně všechno :) Zkoušela jsem si ho dvakrát, jednou na veletrhu for kids přímo do babynositka.cz (s velmi milým a rozsáhlým výkladem) a jednou v Bráně k dětem (to aby si ho ozkoušel i manžel, chce taky nosit). Shodli jsme se že je nám oběma pohodlné.
    Tak mi asi jde jen o to slyšet že je s ním někdo spokojený :) Jsem naprostý "kontaktní" začátečník. Mrňous přijde na svět až v listopadu, tak se rozhlížím po možnostech :)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    MONIA: ona je docela velka. urco nejvetsi z ledvinek.ale pokud latkujes tak mas vic bagaze. ja ji vyuzivam dost i kdyz nosim vepredu. urcite dobra vec. ale batohu se objemem nikdy nevyrovna ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam