• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SINSEMILLA: já myslím, že se dá nosit dlouho, ale asi je potřeba to časem omezovat na nutnější případy...chodící dítě už ledacos ujde, ale bolí ho nohy, aby tak velké dítě spalo jen na matce mi osobně taky přijde zbytečné a dá se určitě naučit, aby spal normálně v posteli a tak....ale vzdát se nošení úplně je škoda a mě to dycky hodně mrzelo. ale holt vývoj člověk nezastaví. těžko bude dítě člověk nosit ve škole, že :-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    FUNTL: Vecerni usinani jsem manducou nikdy neresila, nechtela jsem erika pres den nutit spat v posteli, aby mu nezacala byt neprijemna i vecer.. Pomalu se i uci spat vedle me v normalni posteli, driv mi spal jen na brise a mel me misto matrace.. Jen se mi bude asi trochu styskat..
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    SINSEMILLA: nejak tak na prelomu obdobi, kdy deti hodne aktivne lezly a zacinaly chodit, tj. kolem 10/11mesice. Jednak byla vzdy zima a deti pres den venku moc nebyly, krome spani (v kocarku). Pres den doma je v tomhle vyvojovem stadiu mel na starosti muz a ten obecne nosil min, ale i tak je tehdy spis bavilo pohybovat se po svych. Vecerni usinani se taky neresilo satkem, takze venkoncem postupne nebyl duvod k noseni.
    TABBY
    TABBY --- ---
    SINSEMILLA: Opet, jak ti to je prijemny. Ja nosila dlouho, paac mi to bylo prijemny, a navic nesnasim kocary. V tehotenstvi jsem oprasila satek a nosila na zadech v tom, abych nemusela resit bederak...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Chtela jsem se zeptat, do kdy jste nosily? Erikovi je 17 mesicu, ma cca 11 kilo, nosim na zadech. Vahove by to ani tak nevadilo, ale jak jsem zhubla, tak je mi ten bedrni pas dost nepohodlny, protoze to tlaci na kosti. Mam tam rezervu asi tri ctyri centimetry, jinak to mam nadoraz. V mikine to jeste jde, ale ani tak to neni moc pohodlny. Jak jsem psala, erik mi spal doma prakticky jen na zadech, dneska ale zvladl pres hodinu po obede spat v posteli, tak premyslim, ze bych se na nositko pomalu vykaslala. Jeste budu muset zvladnout vylet v srpnu na dovolene a pak nevim no..
    TABBY
    TABBY --- ---
    PISKOT: Prakticky cely den (pokud to bude prijemne jemu i tobe). Kdyz jsme byli na vylete, tak jsem to trimesicni dite vyndavala po cca trech hodinach na curani, nebo kdyz se probudilo (zase na curani). Pripadne kdyz byla k dispozici nejaka lakava plocha, tak jsem ji dala na zen na trochu protazeni...
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    ok, diky
    btw. jak dlouho muze byt v nositku?
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    PISKOT: V moira tílku nebo bodyčku to jde, ja nosím v Manduce a sama funkční nenosím, takže jsem mokrá jen já :-). Mrně sice teplý, ale suchý.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    DRAKKA: Na to funguje bud´ nosit v nejakem lehkém šátku s příměsí třeba (bambus, hedvábí, len) nebo funkcni prádlo. Loni jsem osmimesicniho syna nosila v šátku dydimos agáve a moira tílku a pohoda.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    PISKOT: poti...no asi jako kdyz mas dite tesne pritisknute na telo celou dobu...mam manducu a podle moji zkusenosti kdyz je venku vedro tak jsme propocene obe
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    vybiram si nositka - beco, manduca a chtela jsem ergo, ale nekde na strankach jsem se docetla, ze v nem. testu neprosel (4/2011) a nahodou jsem narazila na DidyTai neboi CLOSE BABY, mate s tim nekdo zkusenost?

    jsem z prahy, tak vim, ze nejlepsi je asi vyzkouset

    nemam uplne novorozence,ale 2,5m, tak uz asi nema cenu kupovat novorozenecou vlozku

    + jak je to s nosenim deti v lete? je pravda, ze se v nositkach hodne poti?

    dik
    MONIA
    MONIA --- ---
    SPIRALOID: časem samozřejmě napíšu jak se mi nosi uvidíme:-)a v jednom z příspěvku jsem psala,ze možná přijde čas kdy ho bude třeba vyměnit za jiné,zatím je to v pohodě:-)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    MONIA: prat se daji snad vsechny nositka....jinak napis pak pls jak se ti bude nosit tak za pul roku. myslim, ze tohle nositko je super pro novorozence a male lehke deti, u tezsiho batolete to uz takova parada nejspis nebude. nositko nema poradni bederni pas a tak tahas vsechnu vahu porad rameny.

    btw tohle je skvely clanek porovnavajici nositka http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=97
    HC_
    HC_ --- ---
    CATCHA: super uz se tesime
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    HC_: ano ano,taky mohu jen doporučit!:)
    MONIA
    MONIA --- ---
    HC_: doufám,že budeš spokojená tak jako já:)
    HC_
    HC_ --- ---
    MONIA: tak objednáno, diky:)
    MONIA
    MONIA --- ---
    TABBY: jj chci si je spíchnout ještě nebyl čas.....jjen mi přijde fajn,že se dá prát...přeci jen sem tam hodí blinkanec a jednou protekl i posranec:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MONIA: Mozna by ti zivot usnadnily tyhle chranice popruhu....
    MONIA
    MONIA --- ---
    HC_: nosnost má 15 kg,takže asi dlouho:) Matouš má 5 měsíců a 7 kg takže jsme v půlce,ale doufám,že ve 10 měsících nebude mít 15kg :p. co taky oceňuju,že se dá prát....M. je neustále zahryznutý do těch popruhů a jsou neskutečně proslintané,takže se to dá jednou za čas hodit do pračky :)
    HC_
    HC_ --- ---
    TABBY: bydlim v harrachove, ale do liberce se v nejblizsi dobe asi nedostanu, mrknu na to diky moc

    MONIA: to nevypada spatne, do kolika mesicu to tak vydrzi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam