• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    CHANA: Dcera tohle dělá občas, když ji zvedáme do výšky, stejný výraz a ztuhnutí, jak popisuješ,...pak se ale buď rozpláče (zřídkakdy) anebo začne smát. Takže bych řekla, že Tvoje dcera nemusí mít ráda tu ten pohyb dolů/nahoru. Ale nevím, co s tím.
    CHANA
    CHANA --- ---
    Mooje tříměsíční dcera už od narození se strašně bojí když s ní jdu po schodech. Nejhorší je sestup, ale někdy má děsy i při výstupu. Máme na schodišti výrazné šero, ale nejsem zvyklá přes den si rozsvěcet, protože na schody vidět je. Ale stává se to i na úplně jasných schodištích nebo i když na tom našem rozsvítím a celou dobu na ni mluvím: teď jdeme po schodech, nemusíš se ničeho bát, pevně Tě držím... Celá ztuhne, rozpřáhne ruce, zadrží dech a má vyděšený výraz.
    Stává se Vám to také? Jak to, prosím, řešíte?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    jo tak to je o 10 měsíců starší.. no já asi kontaktní docela jsem a erik taky, doma jsem nosila do teď denně, spal v nosítku...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SINSEMILLA: chodí od 11měs a je jí skoro 27měs. ale pochůzky kolem sídliště nazívám venčením dětí a pochůzky po lese nazývám venčením dospělých kdy děti nemají zdržovat. neboť dospělej si taky občas potřebuje protáhnout tělo ať se vyplaví lepší nálada :o)
    jinak jsem typ člověka co nosil dítě doma jen dokud neumělo chodit pak už nikdy víc. nejsem přímo kontaktní typ. venku bez problému kdykoliv kdy má zase období vzdoru a ujít 1km znamená řev řev a řev.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    VERONIKA22: Tvoje mladsi uz chodi zpusobne po svych? Kolik ji je? (mas 2 holky, ne?)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SINSEMILLA: já asi budu nosit při každém větším výletu dokud bude manduca stačit. od pořádných výletů totiž neočekávám dětskou rychlost a zkoumání kamínků ale dospěláckou chůzi. a kočár je v lese k ničemu. drncá to a nadstakuje a je to na obtíž. takže u nás se manduca vytahuje jen při cestách do přírody, jinak je to tabu a chodí se po svých.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MEDVED007: On toho udejde dost, ale na druhou stranu, nez chci ja, takze tohle jeste moc nejde, ven uz jezdim sama jen s golfkama, protoze se mi do ledvinky nevejdou latkovy plenky. Za to spani vedle me jsem fakt rada, ted uz je fakt velky, ale jeste tak do 16 mesicu spal na me, ale jen treba odpoledne, v noci spi lip sam ve sve postylce, ted na chate spal u me vedle a bylo to super, vyspali jsme se oba
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RACHEL: Tak to ja na zada umim davat dite s prehledem, za chuze, ve vlaku za jizdy, kdykoli. Jen me to ted desne tlaci a boli.. No uvidime, na dobolenou ji vezmu a pak uvidim.. Doma uz me to moc prijemny neni.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SINSEMILLA: Matýskovi je 14 měsíců a v podstatě už nenosíme. jednak venku rád běhá a chce hned dolů a na delší trasy mám golfky. ale kdybychom třeba jeli na dovolenou a nějakou túru v lese a tak, se manduca hodí na nošení na zádech.

    mě na tom nošení na zádech vadí, že já si ho tam prostě sama nedám, je dot živej, má 11 kilo a když ho někde venku vyndám, tak už ho tam sama nedám (ještě tak doma s použitím gauče :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SINSEMILLA: já myslím, že se dá nosit dlouho, ale asi je potřeba to časem omezovat na nutnější případy...chodící dítě už ledacos ujde, ale bolí ho nohy, aby tak velké dítě spalo jen na matce mi osobně taky přijde zbytečné a dá se určitě naučit, aby spal normálně v posteli a tak....ale vzdát se nošení úplně je škoda a mě to dycky hodně mrzelo. ale holt vývoj člověk nezastaví. těžko bude dítě člověk nosit ve škole, že :-)
    MAKU
    MAKU --- ---
    SINSEMILLA: synovi je přes 3 roky a stále nosím - na zádech teda. Má skoro 14 kg.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    FUNTL: Vecerni usinani jsem manducou nikdy neresila, nechtela jsem erika pres den nutit spat v posteli, aby mu nezacala byt neprijemna i vecer.. Pomalu se i uci spat vedle me v normalni posteli, driv mi spal jen na brise a mel me misto matrace.. Jen se mi bude asi trochu styskat..
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    SINSEMILLA: nejak tak na prelomu obdobi, kdy deti hodne aktivne lezly a zacinaly chodit, tj. kolem 10/11mesice. Jednak byla vzdy zima a deti pres den venku moc nebyly, krome spani (v kocarku). Pres den doma je v tomhle vyvojovem stadiu mel na starosti muz a ten obecne nosil min, ale i tak je tehdy spis bavilo pohybovat se po svych. Vecerni usinani se taky neresilo satkem, takze venkoncem postupne nebyl duvod k noseni.
    TABBY
    TABBY --- ---
    SINSEMILLA: Opet, jak ti to je prijemny. Ja nosila dlouho, paac mi to bylo prijemny, a navic nesnasim kocary. V tehotenstvi jsem oprasila satek a nosila na zadech v tom, abych nemusela resit bederak...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Chtela jsem se zeptat, do kdy jste nosily? Erikovi je 17 mesicu, ma cca 11 kilo, nosim na zadech. Vahove by to ani tak nevadilo, ale jak jsem zhubla, tak je mi ten bedrni pas dost nepohodlny, protoze to tlaci na kosti. Mam tam rezervu asi tri ctyri centimetry, jinak to mam nadoraz. V mikine to jeste jde, ale ani tak to neni moc pohodlny. Jak jsem psala, erik mi spal doma prakticky jen na zadech, dneska ale zvladl pres hodinu po obede spat v posteli, tak premyslim, ze bych se na nositko pomalu vykaslala. Jeste budu muset zvladnout vylet v srpnu na dovolene a pak nevim no..
    TABBY
    TABBY --- ---
    PISKOT: Prakticky cely den (pokud to bude prijemne jemu i tobe). Kdyz jsme byli na vylete, tak jsem to trimesicni dite vyndavala po cca trech hodinach na curani, nebo kdyz se probudilo (zase na curani). Pripadne kdyz byla k dispozici nejaka lakava plocha, tak jsem ji dala na zen na trochu protazeni...
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    ok, diky
    btw. jak dlouho muze byt v nositku?
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    PISKOT: V moira tílku nebo bodyčku to jde, ja nosím v Manduce a sama funkční nenosím, takže jsem mokrá jen já :-). Mrně sice teplý, ale suchý.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    DRAKKA: Na to funguje bud´ nosit v nejakem lehkém šátku s příměsí třeba (bambus, hedvábí, len) nebo funkcni prádlo. Loni jsem osmimesicniho syna nosila v šátku dydimos agáve a moira tílku a pohoda.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    PISKOT: poti...no asi jako kdyz mas dite tesne pritisknute na telo celou dobu...mam manducu a podle moji zkusenosti kdyz je venku vedro tak jsme propocene obe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam