• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: A hulej tam trávu? ;-) A nabídou Ti aspoň? :-)
    (Já jsem tak zvědavá, co vyroste z těch mých... :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: u nás na dvorku se taky slézají puberťáci :-P
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IORETH: tak to si šťastná matka....moje děti naprosto neřeší, jestli je klouzačka suchá nebo mokrá....je to klouzačka a proto se po ní klouže a tečka :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    MEDVED007: myslím, že se jednalo o utírání suché klouzačky vlhčeným ubrouskem, asi kvůli bacilům :). Mokrou klouzačku taky setřu, pokud mám čím, on by Richard po mokré stejně nejel :-).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    koukám, že se asi řadím k divným matkám....ale já v praze prostě hřištím nedůvěřuju a nepřeju si, aby tam mé děti chodily bosky....člověk nemusí být žádný colombo, aby si všimnul, že večer po setmění jsou hřiště oblíbeným místem srazů puberťáků, kteří tam v lepším případě hulí trávu...doma na zahradě děti běhají bosky běžně, ale na veřejných místech prostě nee

    jo a taky jsem občas utírala klouzačku...teda obvykle suchým kapesníkem nebo jsem sebou nosila i hadr...když bylo po dešti a děti se chtěly klouzat, tak jsem jim to prostě setřela....nevidím důvod, proč by měly holky lítat s mokrou zadnicí.....

    asi mi napálíte sto mínusů, ale je mi to naprosto buřt :-P
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: většinou babičky. Já se moc nedivím, syn vypadal mladší a občas se pouštěl do docela obtížných výstupů, ale jak byl opatrný, tak se i při průměrné šikovnosti dokázal nezabít. Občas spadl :-). Že by ale někdo zasahoval i po upozornění, to se mi skoro nestalo. Teď čekám druhé kolo. Mladá ještě nechodí, ale zdatně leze do výšek. Ta ale jistit potřebuje, takže to s babičkama nebude tak horký :).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    IORETH: fakt někdo cizí takto radí? tak to jsem ještě neviděla a díky bohu tedy. to bych na něj fakt snad koukala jako z marsu. a asi něco rázného řekla
    IORETH
    IORETH --- ---
    MAKU: Věta "On to zvládne" byla jeden čas nejčastější, co jsem na hřišti používala :-). Synkovy byl tehdá asi rok a půl a byl hodně opatrnej, takže jsem ho nechávala lézt, kde chtěl a klouzat se, kde chtěl. Klouzal se po nohách po břiše, tedy bezpečně, a jistit nepotřeboval. Furt se k němu někdo vrhal a radil mu, jak má jezdit, že nemá lézt po tom žebříku, ale po schůdkách a tak :). Ignorovat :-).

    VERONIKA22: Jsou takoví - synek je dost cíťa, dlouho bosky chodit odmítal a stěžoval si, že to píchá :).
    BONIE
    BONIE --- ---
    MAKU: super, dělám to podobně :) bosky sedím v písku, kloužem se a houpem se spolu a nakonec vytřepem písek z vlasů a jdeme domů - a bosky! :D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VERONIKA22: já nechávám dítě chodit bosky, i když je mokro nebo není úplné teplo. Teď jsme byli týden pod stanem a když chtěl běhat bos po louce, spíš mě to těšilo.
    BONIE
    BONIE --- ---
    ZEGA: to bych jako brala hned! :)

    mě by nikdy ani nenapadlo to nějak řešit, ale právě mě překvapila reakce okolí.. jednou jsme tím způsobili fatk poprask, když syn čerstvě začal chodit, byl zas bosky a to jsem viděla nejdřív ty pohledy, pak už jsem slyšela debaty jestli se nebojim, že ho něco píchne apod nakonec se připojily snad všechny děti a běhaly a řvaly tatíííí dívej, já jsem bez bot.. mamííí já jsem taky bez bot.. jsem čuměla, že je to jako něco netradičního, mě to přijde normální prostě..

    nicméně smutnější je, že takové to "spadneš!!" je snad nejčastější slovo co tam slýchávám.. :/

    řikam, začínám být z těh hřišť prostě frustrovaná :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    VERONIKA22: kamarádky dítě běhalo po zahradě v ponožkách, boty nechtěl, ale bez ponožek ho píchalo... mně omejvali, ale co já vím, chápu, že pak člověk už nad lecčíms mávne rukou...
    MAKU
    MAKU --- ---
    BONIE: taky čas od času potkám tenhle typ matek (v šatičkách se neběhá, v bílých legínkách se nesmí na klouzačku, lopatka s pískem se nesmí zvedat příliš vysoko apod.). Mně je většinou spíš líto těch dětí plus mám obvykle tendenci ty matky ještě víc podráždit - třeba dítě ještě upozorním na louži, kterou v rámci hřiště přehlédlo, zahrabáváme se navzájem do písku a tak. To si pak docela užívám :o) Taky se mi ale stalo, že jedna taková měla na hřišti pocit, že se svému synovi málo věnuju a nejistím ho dosti na prolejzce (kterou zná a zvládá ji už delší dobu levou zadní nahoru ai dolu, takže jsem v klidu seděla na lavičce a bavila se s babičkou). Nejdřív na mě vrhala znechucené pohledy, nakonec si k němu stoupla, měla tendence ho přidržovat a hustila do něj "drž se, spadneš" a "opatrně". U toho ještě stíhala vlastního syna informovat, že na klouzačku si má sednout a klouzat se dolů, opakovala mu to snad pokaždé, když na tu klouzajdu vylezl. Celkem mě nasr**, tak jsem nahlas houkla, že to syn zvládne i sám. To byl výraz, to si nepřej vidět :-D No ale dala pak už pokoj :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BONIE: a oni některé děti fakýry nejsou? já bych totiž automaticky hádala, že všichni jsou. oni mají tu nožičku tak vypolstrovanou tukem, že bych ani nečekala, že kamínky či štěrk jim vůbec může vadit.
    někde jsem i četla, že dítě ani nemůže nepoznat, že ho botičky tlačí neboť to dětské chodidlo má velký tuk.polštářek.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BONIE: dcerka si na hřišti boty chce sundavat furt. povolím to vždy kdy je zem teplá a suchá. a do toho se přidají ostatní děti: boty nechciiii a ostatní matky: né boty si necháš..... a už to jede :o/. pak většinou zakročím a zkusím dcerce boty vnutit ať nejsme za potížisty.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BONIE: Uh, tak s takovými matkami bych si holt neměla co říci. Sama bych tam nakráčela bosky, občas tak chodím a jo, lidi blbě čumí, nebo zvědavě. Dítě nechám chodit venku bosé pokud bude chtít, zatím nechodí...Ale osobně považuji chůzi naboso za velmi prospěšnou, že je někdo zabedněný a má blbé kecy, to už není moje věc...Utírání klouzačky je taky vtipné.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BONIE: jee pojd na hriste s nama, budem delat rozruch ve dvou :)
    BONIE
    BONIE --- ---
    no právě Mário je ještě takový fakír, že vyrží opravdu drsné podmínky..což jsem zjistila tak, že prostě nedal jinak, než se si sedne do rozestavěné příjezdovky u našich známých.. chodil po tom jako by to bylo golfové hřiště a hrozně ho to bavilo.. já bych neudělala dva kroky, byly to samé špičaté kamínky.. takže v tom jsem u něj v klidu, vydrží dost .)

    no takových historek mám plno, nejem utírání klouzaček.. rodiče, co zakazují dětem, aby v písku seděly - můžou jen dřepět, nesmí se klouzat - moc nebezpečné, nesmí rukou od písku šáhnout na nic a tak no.. asi se odstěhuju na vesnici :D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONIE:
    ORIKA: nicméně otírání klouzaček vlhčenými ubrousky pobavilo ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONIE: heh, zrovna dneska jsem nechala chodit dítě na na štěrku v naší ulici, protože jsem sii pro sebe vyhodnotila jako menší zlo to, že ho to potěší - potěšilo, ale seznal, že to není tak pohodlné, přece jen - než jeho smutný brek, když ho odvleču domů pro boty (předtím jsme byli na dvorku, tam chodí bos běžně).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam