• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: Jasně, ale mám na mysli především rodiče, kteří jsou takhle příliš starostliví, o tom se mluvilo prve, čistit klouzačku od špíny ubrousky, bát se chvilku dítě nechat proběhnout bosé,...prostě je mi to cizí, tahle útlocitnost.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Když ony na těch lněných pak zůstávají sklady, které už pak rozžehlit při nejlepší vůli nejdou. Ne že by to byl zásadní problém, ale hůř se pak prodává dál..
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: aha, tak to je síla, po každém nošení :-O
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: no ale já nikdy šátek nežehlila :-D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: ja nepsala po kazdem prani, ale po kazdem noseni :) Po prani je jasny, ze se vyzehli...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: já neměla lněný, ale stejně jsem ho po každém praní žehlila....když se vypral tak byl teda jednak zmuchlaný, ale hlavně takový tvrdý a žehlení ho změkčilo....ale neprala jsem ho nějak závratně často a vyžehlit rovný kus látky mi nepřišlo jako taková zásadní újma :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    BEBERA: Tedy nevím, ale len se žehlit nemá, protože čím víc se žehlí tím víc se mačká (platí především pro oblečení) a hedvábí má samočistící schopnost a rozhodně se nemusí prát po každém nošení (zase platí pro oblečení). Myslím, že ideální by bylo pokud by sis mohla materiály osahat, který je ti příjemný.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: ocenuju tu rychlost :) Ja se asi vykaslu na slozeni (jen tak pro informaci jsem se koukla do diskuse o peci a satek se lnem se pry ma po kazdem noseni vyzehlit, satek s hedvabim po kazdem detskem uslintnuti vyprat (a vyzehlit), to by mi jeblo. Koupim proste satek, ktery bude dlouhy 4,2 m a bude cerveny...
    MONIA
    MONIA --- ---
    NIENNA: asi si tě dám do ignore někdy mě děsíš...napřed zánět střev z UM v nemocnici,teď svrab z dětského hřiště :))))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: já šátek vybrala tak, že jsem se vetřela na kurz vázání šátků v mateřském centru co jsem měla u baráku, paní lektorka na konci kurzu otevřela kufr, vytáhla z něj 10 různých šátků, vysvětlila mi jaký je na co, já si je ošmatala, ozkoušela a jeden koupila....asi to nebylo moc vědecké, ale šátek každopádně vyhovoval...teda kromě barvy....to jsem nezvládla, vybrala jsem si béžový a rozhodně by byl vhodnější nějaký tmavý :-)))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TORUVIEL: jasně, souhlasím, že si dítě musí věci vyzkoušet, ale mělo by si to zkoušet s rodiči, nevidím důvod, proč by to mělo zkoušet s prarodiči....tam to beru tak, že jsem vděčná když jsou ochotní děti pohlídat, chci, aby si to obě strany tj. děti i prarodiče užili, byla to pro ně radost a jakým způsobem hlídají, tak to prostě neřeším, to není v mojí kompetenci......
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    To je opruz, nechtela jsem vybirani satku venovat vic nez hodinku, naivne jsem si myslela, ze tady zjistim, co potrebuju, na nosenideti.cz zadam parametry a vyberu jen podle fotek nejakou hezkou barvu. Fotky u inzeratu prakticky nejsou, material kolikrat taky ne (granatovi pavi nebo indio puder mi fakt nic nerikaji), bud to musim googlit nebo dohledavat na strankach vyrobce a kdyz tam inzerentka ani neuda cenu, tak je to vrchol prudy...Chci se zeptat, proc je to tak strasny problem, kdyz jsou na satku zatrhle nitky? Ma to nejaky vliv na funkcnost (bude se dal parat enbo tak neco?). Prodam ho potom dal, nebo to nikdo nechce? (Kdz jsem prodavala satek po prvnim synovi, psalo mi vic zajemkyn a vsechny se zurive ptaly, jestli nahodou nejsou zatrzene nitky...)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: Nehodnotím, jen říkám, že mám jiný přístup, názor. Slovo "vadí" jsem neužila dobře. A babičky bych neházela do jednoho pytle, máme dvě a každá je úplně jiná. Přílišná starostlivost je imho kontraproduktivní, když budu dítěti znemožňovat si vyzkoušet něco na vlastní pěst, tak to pak nebude umět a o to víc si ublíží, když bude jednou náhodou samo a bez dohledu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EWICZZZKA: první týden po porodu to bolelo, ne první týden nošení.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EWICZZZKA: já třeba, vůbec se mi nedařilo dohledat, od kdy se mi nosit. Sestra, která s námi v porodnici jako že cvičila po porodu, mi řekla, že šátek je blbost, ale ona to myslela na nošení jako takové, takže jsem ji přestala brát vážně :-)
    Nosila jsem cca od 14 dní věku občas a pak už hodně a to to první týden, jizva, bolelo celkem fest. Ve 3m jsem Bartoloměje v šátku vynesla na Sněžku.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TORUVIEL: já si už dávno odvykla hodnotit...každý dělá co umí a nikdy nevíš jestli se tomu superopatrnému rodiči dítě ať už tohle nebo předchozí na hříšti vážně nezranilo....a že těch zranění fakt není málo...u tchýně a obecně babiček to beru jako standard....holt jejich životní zkušenosti jim velí se tak chovat....navíc to nejsou jejich děti a kdyby se dítě zranilo na hřišti s nějakým jiným hlídačem než s tebou, tak z toho jistě nebudeš nadšená.....
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    Holky, ktere z vas rodily cisarem a nosily v satku ci manduce? Ted me po cerstve CS napada, jak komplikovane to bude ... Na noseni se fakt tesim, bude-li Frantiska nosici exemplar, samozrejme.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BONIE: nechavam ji bosky a nikdo se nedivil. Jsem ted skoro cele leto na chate, kde i na posekane trave je hodne vcel, a letos uz probehla tri zihadla. Takze ted mam spis tendence ji obouvat...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: Mně vadí spíš ti extra outlocitní rodiče, kteří se bojí každé špíny a hrozí se toho, že by si dítě mělo ušpinit značkové tepláčky od písku, otlačí kolénka na kamení, bouchnou do ručičky atd. To mi přijde přehnané.
    Mám to z první ruky, tchýně je právě taková citlivka, pořád se děsí, aby dítě nehapalo, aby tohle, aby tamto, to ne, to nedělej, to se nemůže apod. a to i doma,...
    Dítě budu obouvat, samozřejmě, ale když se bude chtít někdy zout, tak z toho nebudu dělat tragédii, však se nic nestane.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MEDVED007: Taky tam přespávají bezdomovci - chápu, že ne všude...Nicméně, ještě když jsem dělala, tak na takovýchto místech si děti pořizovaly svrab a pak s ním skončili u nás (teda o patro níž). Holky už měly docela zmáknuté, kteréže to mastičky musý obědnat a matlat a v jakém pořadí... A zase tak neobvyklá diagnoza to nebyla...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam