• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: Nehodnotím, jen říkám, že mám jiný přístup, názor. Slovo "vadí" jsem neužila dobře. A babičky bych neházela do jednoho pytle, máme dvě a každá je úplně jiná. Přílišná starostlivost je imho kontraproduktivní, když budu dítěti znemožňovat si vyzkoušet něco na vlastní pěst, tak to pak nebude umět a o to víc si ublíží, když bude jednou náhodou samo a bez dohledu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EWICZZZKA: první týden po porodu to bolelo, ne první týden nošení.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EWICZZZKA: já třeba, vůbec se mi nedařilo dohledat, od kdy se mi nosit. Sestra, která s námi v porodnici jako že cvičila po porodu, mi řekla, že šátek je blbost, ale ona to myslela na nošení jako takové, takže jsem ji přestala brát vážně :-)
    Nosila jsem cca od 14 dní věku občas a pak už hodně a to to první týden, jizva, bolelo celkem fest. Ve 3m jsem Bartoloměje v šátku vynesla na Sněžku.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TORUVIEL: já si už dávno odvykla hodnotit...každý dělá co umí a nikdy nevíš jestli se tomu superopatrnému rodiči dítě ať už tohle nebo předchozí na hříšti vážně nezranilo....a že těch zranění fakt není málo...u tchýně a obecně babiček to beru jako standard....holt jejich životní zkušenosti jim velí se tak chovat....navíc to nejsou jejich děti a kdyby se dítě zranilo na hřišti s nějakým jiným hlídačem než s tebou, tak z toho jistě nebudeš nadšená.....
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    Holky, ktere z vas rodily cisarem a nosily v satku ci manduce? Ted me po cerstve CS napada, jak komplikovane to bude ... Na noseni se fakt tesim, bude-li Frantiska nosici exemplar, samozrejme.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BONIE: nechavam ji bosky a nikdo se nedivil. Jsem ted skoro cele leto na chate, kde i na posekane trave je hodne vcel, a letos uz probehla tri zihadla. Takze ted mam spis tendence ji obouvat...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: Mně vadí spíš ti extra outlocitní rodiče, kteří se bojí každé špíny a hrozí se toho, že by si dítě mělo ušpinit značkové tepláčky od písku, otlačí kolénka na kamení, bouchnou do ručičky atd. To mi přijde přehnané.
    Mám to z první ruky, tchýně je právě taková citlivka, pořád se děsí, aby dítě nehapalo, aby tohle, aby tamto, to ne, to nedělej, to se nemůže apod. a to i doma,...
    Dítě budu obouvat, samozřejmě, ale když se bude chtít někdy zout, tak z toho nebudu dělat tragédii, však se nic nestane.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MEDVED007: Taky tam přespávají bezdomovci - chápu, že ne všude...Nicméně, ještě když jsem dělala, tak na takovýchto místech si děti pořizovaly svrab a pak s ním skončili u nás (teda o patro níž). Holky už měly docela zmáknuté, kteréže to mastičky musý obědnat a matlat a v jakém pořadí... A zase tak neobvyklá diagnoza to nebyla...
    IORETH
    IORETH --- ---
    MEDVED007: Mladší je normální, jenom Richard je divnej :-)).
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    U nás na severu je taky "hřišťový fenomén", s oblibou ho sleduju spolu s dcerkou, zatímco jsme obě nejmíň po kolena v pískovišti a díry, hrady, tunely a bábovičky všude kolem.. matka-modelka nakráčí s dítkem na hřiště, milostivě ho pohoupe, eventuelně povozí na čem uzná za vhodné, a závistivé pohledy dítěte přilepeného k okraji pískoviště a zírajícího na nás komentuje: "Tam ne, tam se umažeš!" Vždycky znovu mě to potěší.. už se někdy někdo UMAZAL od písku??? Kdyby to dítě šlo kolem v krásných šatičkách, ale při výpravě na hřiště v teplákách to nechápu..
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: A hulej tam trávu? ;-) A nabídou Ti aspoň? :-)
    (Já jsem tak zvědavá, co vyroste z těch mých... :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: u nás na dvorku se taky slézají puberťáci :-P
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IORETH: tak to si šťastná matka....moje děti naprosto neřeší, jestli je klouzačka suchá nebo mokrá....je to klouzačka a proto se po ní klouže a tečka :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    MEDVED007: myslím, že se jednalo o utírání suché klouzačky vlhčeným ubrouskem, asi kvůli bacilům :). Mokrou klouzačku taky setřu, pokud mám čím, on by Richard po mokré stejně nejel :-).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    koukám, že se asi řadím k divným matkám....ale já v praze prostě hřištím nedůvěřuju a nepřeju si, aby tam mé děti chodily bosky....člověk nemusí být žádný colombo, aby si všimnul, že večer po setmění jsou hřiště oblíbeným místem srazů puberťáků, kteří tam v lepším případě hulí trávu...doma na zahradě děti běhají bosky běžně, ale na veřejných místech prostě nee

    jo a taky jsem občas utírala klouzačku...teda obvykle suchým kapesníkem nebo jsem sebou nosila i hadr...když bylo po dešti a děti se chtěly klouzat, tak jsem jim to prostě setřela....nevidím důvod, proč by měly holky lítat s mokrou zadnicí.....

    asi mi napálíte sto mínusů, ale je mi to naprosto buřt :-P
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: většinou babičky. Já se moc nedivím, syn vypadal mladší a občas se pouštěl do docela obtížných výstupů, ale jak byl opatrný, tak se i při průměrné šikovnosti dokázal nezabít. Občas spadl :-). Že by ale někdo zasahoval i po upozornění, to se mi skoro nestalo. Teď čekám druhé kolo. Mladá ještě nechodí, ale zdatně leze do výšek. Ta ale jistit potřebuje, takže to s babičkama nebude tak horký :).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    IORETH: fakt někdo cizí takto radí? tak to jsem ještě neviděla a díky bohu tedy. to bych na něj fakt snad koukala jako z marsu. a asi něco rázného řekla
    IORETH
    IORETH --- ---
    MAKU: Věta "On to zvládne" byla jeden čas nejčastější, co jsem na hřišti používala :-). Synkovy byl tehdá asi rok a půl a byl hodně opatrnej, takže jsem ho nechávala lézt, kde chtěl a klouzat se, kde chtěl. Klouzal se po nohách po břiše, tedy bezpečně, a jistit nepotřeboval. Furt se k němu někdo vrhal a radil mu, jak má jezdit, že nemá lézt po tom žebříku, ale po schůdkách a tak :). Ignorovat :-).

    VERONIKA22: Jsou takoví - synek je dost cíťa, dlouho bosky chodit odmítal a stěžoval si, že to píchá :).
    BONIE
    BONIE --- ---
    MAKU: super, dělám to podobně :) bosky sedím v písku, kloužem se a houpem se spolu a nakonec vytřepem písek z vlasů a jdeme domů - a bosky! :D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VERONIKA22: já nechávám dítě chodit bosky, i když je mokro nebo není úplné teplo. Teď jsme byli týden pod stanem a když chtěl běhat bos po louce, spíš mě to těšilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam