• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: Mně přijde "vyřvávací" metoda hrozně nebezpečná, protože u takhle zklidněného dítěte by pak bylo na mě, odhadovat všechny jeho potřeby. Když mám dva nezkrotné živly, nemusím málem myslet ani na jídlo, protože oni si o všechno řeknou sami a nedají pokoj, dokud to nedostanou. Rozhodně nehrozí, že by strádali a neřekli mi to. :-) Mladší taky vydrží dost dlouho sedět u někoho na klíně a jen koukat - ale zkus ho položit vedle a sousedi budou myslet, že je poledne první středu v měsíci. :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    ANNAWA: Jenom přípodotek - ano, je možné, že to zavinila (dítě si zvyklo, že se nedovolá), ale na druhou stranu taky může být takhle nastavená. Pozoruju to u rozdílu synů - Beno nebyl chovací, u všech spokojený, kam jsem ho ráno položila, tam jsem ho večer našla a v podstatě ječel, jen když měl hlad, a když nemohl usnout. Bratr je sice taky neječící dítě, ale rozhodně se daleko radši chová a preferuje mě před ostatními... a taky častěji jí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Jsou dny a hlavně noci, kdy si říkám, zda jsem to s kontaktním rodičovstvím nepřepískla :-D B, zdálo se, už se odnaučoval příliš častému kojení, ale co předvádí poslední noci, je poněkud vyčerpávající. Zřejmě se tedy bude kojit až do maturity.

    Shodou okolností jsme byli o víkendu na svatbě mé mladší sestry, která má 7m dceru. Psala jsem sem kdysi někam, jak jí nechává vybrečet, nezvedne jí a tak podobně. Výsledek? Moje 15m dítě se na svatbě chovalo tak, jak jsem já zvyklá, že se děti v tomto věku plus minus chovají, prostě akčně, občas nespokojeně, nahlas. Sestřina dcera většinu dne prospala :-D případně bez hlesu pololežela u někoho na klíně.
    Moje dítě se samozřejmě od cizích lidí chovat nenechá a jsou chvíle, kdy se nenechá chovat ani od někoho jiného než ode mě.

    Výsledek? Jedna prateta sestru pochválila, jak má "holku hodnou" :-D

    Ale ne, neměnila bych, nicméně nešlo si toho nevšimnout.

    P.S. B byl samozřejmě v 7m klidnější než dnes, ale rozhodně i tehdy vyžadoval pozornost, moc nespal, měl furt hlad, byl hlasitý a tak.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    TABBY: Není, máme ergo i manducu a v obém není problém mládě na zádá přehodit a nosit. Dělám to tak u druhorozence od nějakého 7. nebo 8. měsíce a bez problémů na obou stranách.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    VERONIKA22: Uplne uz si to nepamatuju, ale dala jsem manducu na gauc/postel, na ni dite, pricupla jsem, zatahla za popruhy a nasadila na zada.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    já si na záda docela v pohodě házela 1,5leté dítě též. ale to už prostě ví, že se má zuby nehty držet při tom přesunu a když nadskočim, tak že si má poposednou aby se mu sedělo pohodlně a neplakat, že něco.....
    já právě nošení na zádech totálně zbožňuju, ale chce to větší dítě :oD s mrňouskem to moc nejde ( bez té asistence ) a dlouhé vzdálenosti.

    jinak už jsem zjistila proč mě při nošení na břiše bolela jedna kyčel. stačilo dotáhnout popruhy a dítě na svůj hrudník připlácnout ještě o něco více a bolest v tu milisekundu byla pryč :o) asi to byla nevyváženost.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TABBY: ani se nedivim ... :) ja ho radsi nenosim, spis muz a ma to nastaveny na sebe, ja radsi vezmu kocarek
    TABBY
    TABBY --- ---
    KRKA: No, nejen toho duvodu mame dve nositka. Ja nosim v Ergu, muz v Patapum. Vyskovy rozdil mezi nami je cca 40 cm ;)
    KRKA
    KRKA --- ---
    VERONIKA22: ja to teda sama neumim a bojim se to zkusit :-)) ale muz si ho da na zada behem 2 minut a malej se tam nese fakt dobre, hezky sedi a vypada spokojene.. Ale musim rict, ze kdybych se znovu rozhodovala pro nositko, tak uz bych do Manducy v zivote nesla. Silene me rozciluje to nastavovani, kdyz si ho da muz na zada a ja pak chci po nem dat prcka dopredu, tak mi hrozne dlouho trva (pokud se mi to podari) si to nastavit tak, aby me to nikde nedrelo (hlavne v podpazi) netlacilo, malej tam sedel v pohode atd
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    VERONIKA22: podle mě je to o cviku (to nasazení na záda bez asistence), mně to přišlo zprvu nereálné, ale teď žádný problém. A že by manduca byla pro nošení na zádech "nevhodná" se mi také nezdá. Já mám tedy ergo a dobrý.
    TABBY
    TABBY --- ---
    VERONIKA22: Ty jo, ze by Ergo bylo natolik konstrukcne odlisne?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    VERONIKA22: naprosto chápu, ač jsem nosila ráda, tak zhruba tak od osmého měsíce jsme přešli na golfky a manducu jen, když jsme dva a pomůžem si tam to dítě dát.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    tak zkoušim nosit BDÍCÍ 8-9měs dítě v manduce na zádech a je to teda na prd dost blbý. vždycky mi jí tam posazoval manžel a malinkatou procházku jsme zvládli ale viditelně je to tam pro mrňouse totálně nepohodlný ač jdeme po směru.
    teď jsem to zkoušela bez asistence jen já sama si dítě přehodit na záda a je to teda naprosto šílený. dítě se ničeho nepřidrží ještě dělá kraviny a fakt jsem čekala kdy mi nějak vypadne než si všechno nandám a scvaknu. pak tam bylo dost nakřivo a není nikoho kdo by ji narovnal aby nekňourala.
    a nesedící dítě nosit na zádech snad ani nejde.
    ten hrudník je pro mini děti fakt příjemně kulatej ale záda jsou blbý. manduca je nutí být do kulata a já jsem rovná jako prkno. nejde to dohromady
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BEBERA: :)) já mám v zásobě ještě dva, takže to asi nebude třeba. Ale nikdy neříkej nikdy, že
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ARQANA: Tak to gratuluju. Kdyztak ti ten satek pak prodam zpatky :)
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BEBERA: Jo, já asi taky za par měsíců :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ARQANA: to je dobry, dik, to kdyztak pouziju...
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BEBERA: No mně Kolibka moc nesla a syn v ni dost chrchlal, takže jsme na vertikal přešli dost brzo. Tady na tom videu vaze pani ksk uvnitř s novorozencem a pevným šátkem. Mne tam nefungoval zvuk, ale i tak je to navodny. Malým miminkum se casto nechávají nozky v šátku schovany...

    KsKuvitř a novorozencem - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=J3b8CswicEA&feature=youtube_gdata_player

    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    BEBERA: Zřejmě to bude nějaká typická "vlastnost" Jáchymů, ten můj kolíbku taky neměl rád ;-)...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    CASTROL: zkusim i kolibku, tu uvazat umim, ale Jachym ji nesnesl, tak se chci jeste pred porodem pojistit, ze bych to prte kdyztak zvladla zamotat i vertikalne. A strasne se mi libi prave ta novorozenecka skrcenecka poloha...Ale obavam se, ze s pevny satkem to nedam...

    ARQANA: a slo ti to s tim satkem uvazat i v poloze, kdy jsou nohy ditete skrcene a ne omotane kolem bricha matky?
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    BEBERA: a v kolíbce ho nosit nechceš? já jsem nosila Bernarda jen v kolíbce a pohoda, krásně se do toho balí..
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BEBERA: No já vazala i kapsu uvnitř i kapsu ven a s kapsou uvnitř je to stokrát lepší, dotahnes přesně a nic netrci. Trénink potrebuje ale oboje no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam