• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    BONIE: o tandemovym kojeni nic nevim, ale gratuluju!!!:)
    BONIE
    BONIE --- ---
    prosím vás, nemáte některá zkušenost s tandemovým kojením sourozenců? čekáme dalšího prcka, budou spolu s bráchou o 21 měsíců a přemýšlím, že bych to kojení uplně nerušila a u staršího ho nechala třeba jen večer a normálně přešla ke kojení mladšího.. ale nevím, jestli bych si tak na sebe neupletla bič.. klidně piště do pošty, děkuju!
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Hromadná objednávka exkluzivních girasolů od předchvíle na ND, tak kdybyste některá akutně potřebovala pozitivní duhu do sychravých měsíců, kuk sem: http://www.nosenideti.cz/karta_zbozi/242/GirasolHO/Hromadna-objednavka-Girasol-limitovane/
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INUSHKA: Ten je nadhernej!!! Me se libi este trebas tahle bunda: http://www.fler.cz/zbozi/macropus-celorocna-original-2922773
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    INUSHKA: Já ho objednala se stejným cilem, tak snad jo :)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    INUSHKA: Určitě půjde. Když se pod něj vleze miminko v šátku, musí se tam nasoukat i ten pupík, mám tu softshell kabátek od Hanky Vonzino a hodlám ho používat úplně stejně.. Když budeš chtít vypadat esteticky, vepneš vsadku na záda a vepředu v pohodě zapneš zip i přes bříško. Teda aspoň by to tak mělo fungovat.. A nad tím hnědým taky váhám, jsou opravdu povedené :)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Myslíte, že tenhle kabát půjde použít i jako těhotenský?
    NoseniDeti.cz - Kabát Liliputi
    http://www.nosenideti.cz/313/zobrazit_skupinu_zbozi/Kabat-Liliputi/
    Mám termín na začátku prosince, tudíž nejspíš tak na měsíc nějaký kabát potřebovat budu a jelikož potom chci dítě nosit, přišlo by mi jako ideál pořídit něco, co vyhoví oběma potřebám. A tenhle se mi dokonce i vzhledově líbí narozdíl od bund AW, MaM a podobných.
    LIZZA
    LIZZA --- ---
    KOCKUT23: U nás dokud jsem kojila to byl des, ted spi od 8 do pul 7 az 7. vetsinou behem noci preputuje k nam.
    KOCKUT23
    KOCKUT23 --- ---
    LIZZA: vražda je pro mě když malá neusne do osmi večer :)
    KOCKUT23
    KOCKUT23 --- ---
    Já jsem zvyklá už z práce brzo vstávat a naopak víc stihnu udělat než se válet v pelechu. A v pět manžel odchází taky do práce takže ho aspoň neruší když děláme kraviny a právě večer máme s mužem pro sebe klid. Mě to naprosto vyhovuje.
    ADD
    ADD --- ---
    LIZZA: Já teda taky radši snesu dítě živé o půlnoci než živé v pět ráno. To bychom mohli nakrásně spát v jedné posteli, ale míjeli bychom se v ní. :-)
    LIZZA
    LIZZA --- ---
    KOCKUT23: ty jo ale v 5 to je vražda:-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KOCKUT23: věřím, že takové děti existují, neboť tentokrát jsem asi vyhrála v loterii a druhé mimi mi spí od 18:30 do 8:00 ( sem tam s odchylkama ). já úplně nevěřícně koukám jak jedno miniaturní dítě může chrnět jak zabité a druhé to nenapadne ani ve 2,5letech
    KOCKUT23
    KOCKUT23 --- ---
    Tedy jak to tady pročítám musím zaťukat že moje dcera od narození nemá problém se spaním jak v noci tak přes den! A to od porodnice nemá dudlík, jelikož jsem proti dudlíková. No vůbec vám to holky nezávidím :( Mě spinká pravidelně od 19:00 do 5:00 a pak od 8:00 do 10:00 a vždy si i dáchne po obědě klidně i do čtyř.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    když se tu tak hezky probíralo to spaní tak jsem dnes v noci fakt už volala všechny svatý a říkala si, že asi podám inzerát a dcerku někomu daruju. toto už prostě není možné a myslím, že ta nikdy nebude spát celou noc :o/
    1) kdysi jsme odnaučovali houpání a jiné uspávací metody
    2) pak mlíko
    3) pak dudlík
    3) pak začla 10x za noc volat, že chce držet za ruku
    4) když jsem jí odmítla držet za ruku tak zase začla vyžadovat mléko
    5) teď mléko opět odnaučuju a včera asi tak 12x za noc volala,že nemůže najít tu hračku co si vzala sebou do postele

    já fakt myslela, že buď vyskočím z okna nebo to ráno nějak zkoncujem. to je naprosto šílený. podám hračku a za 15min opět volání, že ji nemá. podám....za 15min opět.

    a jelikož zrovna nemám náladu několik nocí probdít a odnaučovat na hračku tak dnes na noc dostane 50cm panenku a doufám, že ji v noci pokaždé najde :oD
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ZARZAROSA: moje dite od narozeni chodi spat velmi pozde, prvni pulrok chodila spat mezi 10. a pulnoci, od 6 mesicu je to neco kolem 10. Kdyz ji dam spat v 8, tak je v 9 vzhuru a lita tu do pulnoci.
    Nabizenou knizku uz mam, dekuji.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ANICHQA: tak ji to dej z petky - asi ji ta dudlíkovací prostě nesedí .. no, asi nejlepší možnou metodu popsala [ MAKU @ Kontaktní rodičovství - attachment parenting ] , víc už mě k tomu nenapadá.
    ANICHQA: týjo .. to chce byt s lepšíma zdma, nebo nahluchlý sousedy -- nám nikdy nikdo nic nevyčítal a to fakt nejsme tichoučky.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ANNAWA: díky, že to píšeš. od prvorozené mám jen prd zkušenosti a dodnes se spánkem bojujeme a něco málo jsem vychytala až posledního půl roku.
    no a moje mimi odjakživa usínalo parádně a teď už zažíváme to co popisuješ a já furt přemýšlim zda uposlechnout to šmudlání očí a zasahovat či nezasahovat do unavenosti dítěte. takže velké díky!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZARZAROSA: tohle bych řekla, že funguje. Přišli jsme na to u B mimoděk, že jak roste, rozhodně nemá smysl ho dávat spát hned, jakmile si šudlá oči, to bylo dřív. Ale klidně hodinu, hodinu a půl po tom a usíná taky hned.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ANICHQA: já se taky snažim řešit spaní dcery, je teda mladší (6m), ale taky sama neusne, resp. neusla... jsem hledala na netu a našla jsem knížku "každé dítě může dobře spát" ještě jí nemám ani dočtenou a první úspěchy slavíme.
    Mám jí v pdf, můžu nechat stáhnout/poslat - kdyžtak pošta.
    Prvních pár kapitol je o spánku, jak funguje a proč, nedoporučujou nechávat dítě vyřvat, ale spíš upravit mu spánek podle jeho potřeb, no nejlepší si asi přečíst, máš-li čas. Zlepšil se i spánek přes den teda. Např. já jsem dávala holky spát v sedm, protože už mi přišly unavený a usínaly u kojení. Pak jsem je dala do postýlky a najednou byly čiperky a usnuly až třeba v pul osmy nebo v osm, jedna bohužel pořád se řevem. Pomohlo prostě dát je spát až v osm... neuvěřitelné, ale fakt to zabralo, spinkala skoro hned, ale hlavně, usnula sama!
    (rituál tedy považuju za samozřejmost, ten máme)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam