• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    BONIE
    BONIE --- ---
    ANNAWA: no jasne, beru to s rezervou, ale věřím tomu :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONIE: a tak já v to taky doufám, jen prostě si myslím, že nic se nemá přeceňovat :-)
    BONIE
    BONIE --- ---
    ADD: no uvidíme.. zatím jsem zkusila zavést kojení jen na večer a třeba u toho zůstaneme.. spí celou noc, přes den kojení nevyžaduje, jen když je nějaká moc stresující situace, tak toho "využiju".. jsem teprv na konci čtvrteho měsíce, jestli se ledacos může do porodu změnit .)
    ANNAWA: no i tak si myslím, že je kojení prospěšné, možná ho to neochrání úplně, ale aspoň trochu snad..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONIE: ono, obě mé starší děti jsou alergické, jedno více, druhé méně. Kojila jsem oba dva roky. Takže asi tak, bude to všechno nejpíše složitější.
    ADD
    ADD --- ---
    BONIE: Na lidi kašli, dělej to tak, jak sama chceš. Možná budeš mít zdravotní důvody přestat (ať už vážné nebo budeš prostě unavená), možná se starší odstaví sám, možná to na chvíli vyjde, možná vám to bude klapat třeba rok. Vždyť není, čeho se bát - až to přestane být dobré, necháš toho. Zatím mléko máš, tak koj, ne?
    BONIE
    BONIE --- ---
    ADD: no nemám s tím právě zkušenost, ani nikdo koho znám ji nemá a většinou mě lidi zrazujou.. ono už je prostě ještě trošku netradiční kojit dítě po roce dál a navíc dvě děti.. ale na odstavení se prostě ještě necítím.. navíc má po nás velkou pravděpodobnost, že zdědí alegrie a atop. exém, takže to byla moje hlavní motivace dlouhého kojení
    ADD
    ADD --- ---
    BONIE: Jak by to mělo ovlivnit vztah mezi sourozenci? Některé děti žárlí, i když už rok kojené nebyly, a jiné nežárlí, i když byly sourozencem přímo vystřídány. Jestli chceš kojit, koj - dost možná žádné problémy nebudou, nebo budou úplně jiné, než kterých se teď bojíš. :-)
    BONIE
    BONIE --- ---
    ZU_22: děkuji :)

    mám v tom takové dilema, kdybych nebyla těhotná, kojila bych dál, ale teď se bojím, aby se to pak nevymklo kontrole.. jakoby chci kojit dále, ale nevím jestli to pak nemůže vztahu mezi sourozenci nějak uškodit.. žárlení atd no :/
    KATIA
    KATIA --- ---
    TAPINA: to nemusí být pravda, kamarádce se pokud vím odstavené dítě zase "přistavilo", když vidělo, že mlíko je... ale je fakt, že byli hodně rychle za sebou, méně než rok...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Řekla bych, že mléko pro novorozence má zase o dost jiné složení, takže by to tomu staršímu už asi ani nechutnalo.
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: Nic neprohlásil, tou dobou nemluvil. Výraz jako "hami" a "mimi" doma nepoužíváme, takže to by neřekl ani teď. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    BONIE: Moc jsem chtěla kojit oba kluky najednou, jsou po 17 měsících a to mi přišlo málo na odstavení, ale nakonec se to nepovedlo. Kojila jsem do osmého měsíce těhotenství, ale pak už mi kojení vyvolávalo kontrakce. Starší se narodil o dva týdny dřív, tak jsem nechtěla riskovat a staršího přesunula na noc k manželovi do postele (bezbolestné odstavení :-))). Po porodu jsem nabízela mlíko i staršímu, ale už styděl (byť to bylo pár týdnů) a loknul si pak už všehovšudy třikrát, ale už jen ucucl, hned zase utekl. Takže jsme provozovali jen tandemové krmení, mladší se kojil a staršího jsem krmila lžičkou.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ORIKA: psala, že pak už to staršího brášku nezajímalo. že prohlásil hami pro mimi a myslím, že se i styděl nebo tak něco
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BONIE: jestli si to dobře pamatuju, tak id ADD kojila prvního syna když čekala druhýho, jak to bylo po jeho narození už nevím, ale zkus napsat přímo jí, je milá a určitě poradí :)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    BONIE: o tandemovym kojeni nic nevim, ale gratuluju!!!:)
    BONIE
    BONIE --- ---
    prosím vás, nemáte některá zkušenost s tandemovým kojením sourozenců? čekáme dalšího prcka, budou spolu s bráchou o 21 měsíců a přemýšlím, že bych to kojení uplně nerušila a u staršího ho nechala třeba jen večer a normálně přešla ke kojení mladšího.. ale nevím, jestli bych si tak na sebe neupletla bič.. klidně piště do pošty, děkuju!
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Hromadná objednávka exkluzivních girasolů od předchvíle na ND, tak kdybyste některá akutně potřebovala pozitivní duhu do sychravých měsíců, kuk sem: http://www.nosenideti.cz/karta_zbozi/242/GirasolHO/Hromadna-objednavka-Girasol-limitovane/
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INUSHKA: Ten je nadhernej!!! Me se libi este trebas tahle bunda: http://www.fler.cz/zbozi/macropus-celorocna-original-2922773
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    INUSHKA: Já ho objednala se stejným cilem, tak snad jo :)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    INUSHKA: Určitě půjde. Když se pod něj vleze miminko v šátku, musí se tam nasoukat i ten pupík, mám tu softshell kabátek od Hanky Vonzino a hodlám ho používat úplně stejně.. Když budeš chtít vypadat esteticky, vepneš vsadku na záda a vepředu v pohodě zapneš zip i přes bříško. Teda aspoň by to tak mělo fungovat.. A nad tím hnědým taky váhám, jsou opravdu povedené :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam