• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Tak to tak na mě asi jen působilo....jak jsem z toho ještě vycukaná (něco jiného je tyhle historky znát a zažívat, když jsem byla bezdětná a uplně jiné kafe je to teˇd, když mám L.)
    Dotaz, který tu padl byl na bezpečnost...a odpovědi na mě působily dojmem "uplná pohoda, není se čeho bát". Já bych tak odvážná nebyla...a dítě blinkací mám....(nebleje teda první ligu - je to dáma, decentně ublívá....takové vylívací miminko)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: vůbec si nejsem jistá, že se nemůže nic stát, naopak, bojím se o děti tak nějak permanentně. Jen se snažím nenechat se strachem paralyzovat a nedráždit hada bosou nohou, samozřejmě.
    HC_
    HC_ --- ---
    NIENNA: hruza
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MALKE: Léˇna vydává klokotavé zvuky průběžně....ale blindí zcela nenápadně...s úsměvem a za absolutního ticha.... takže to vychází všechno půl na půl...(v půlce klokotáčků sucho, v půlce nablito; z půlky blitíček je to tichounké, nenápadné....).

    Asi mě tu ukamenujete...a rovnou hlásím, slabší povahy nečíst....ale vy jste si všichni tady tak obdivuhodně jistý, že se nic nemůže stát...a já se hrůzou budím, protože známým se teˇd zadusilo (zaspirovalo) 10měsíční dítě. Jediný zádrhel - mléko (jogurt) v plicích. Nadnesla jsem to v práci a dozvěděla se o miminku, které zaspirovalo matce v šátku - také mrtvé...
    Ano, děti vydrží dost...ale všechno taky ne....
    MALKE
    MALKE --- ---
    BEBERA: Jo, první přežilo:) Druhého polohuju, aby měl hlavu na stranu, přijde mi, že se mu tak zvrací lépe (muahaha). Každopádně, a doufám, že to bude pravidlo a nezahubí se, když má problém, tak je to slyšet tak divně. Stalo se mi to asi dvakrát, dítě divně zachrochtalo, tak jsem vylítla, srovnala ho a zkontrolovala, jestli odblívá kontrolovaně (božínku, na tohle jsem potřebovala studovat, jak vypadá hexametr!:c)) ). Furt jsem zastánce teorie, že malé děti nejsou nerozbitné, ale musejí být sakra přece vyšlechtěné tak, aby byly rozbitné blbě...
    HC_
    HC_ --- ---
    BEBERA: nas vojta dela to samy...vzdycky sem to poznala podle zvuku, u kojeni sem ho kazdou chvili musela nechat odkrknout a kojit ve zvyseny poloze..jak presel na flasku, tak ji sice vypije v kuse, ale potom si tak trikrat krkne, hodi par savli, pak de na prebalovak a nez ho dam v noci zpet do postylky, tak si musi zas poradne krknout, pr. hodit savli, jinak hejka, nechce dudlik...predevcirem, mi v noci podruhy poradne nekrknul, za 4h pak nechtel vubec jist, jen hodil mega savli...my ho meli malickyho ve zvyseny poloze v postylce na monitoru (zapinam do dnes 4m), hlavne sem se ridila tim co slysim, kdyz zacal divne hejkat, tak sem ho i v postylce posadila ,zakulatila zada a jeste si krknul...to je jedina prevence podle me, prubezne nechat odkrkat, pak uz v postylce blinkal minimalne
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: Bartoloměj taky monitor, narodil se o měsíc dřív, tak proto, přece jen, ale v noci na něm nespával, no.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MALKE: ANNAWA: IORETH: ADD: Dekuju. U prvniho ditete jsem zvraceni neznala, tak jsem z toho trochu vyplasena, v kosiku ma synek monitor dechu, ale ten (nejspis) reflux se mu zhorsuje, takze tam prakticky nelezi. Jakmile ho treba i pul hodiny po kojeni a odrihaneho polozim (s vyvysenou hlavou), zacne hrozne hekat a kricet, ublinkne si, pak zas heka a zacne vydavat zvuky, jako by lapal po dechu, vetsinou se to uklidni, kdyz ho zvednu. Tak spi se mnou s hlavou na moji pazi, to mu vyhovuje. Ja jen mela strach, bezpecneji bych se v noci citila, kdyby poblijon lezel na monitoru. Mimo to, jak je jeste malicky, ma hlavu vyrazne zalomenou nahoru, polstarek je proti tomu nic, pro jeho zada to nejlepsi nebude. Ale uklidnily jste me aspon ohledne te bezpecnosti, kdyz jste taky se zvracejicimi detmi spaly v posteli, diky...
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Starší spal asi rok mně na břiše, ublinkával, v počátcích jsem prostě každý den převlékala postel a svoje pyžamo. Mladší u mě na břiše spát nikdy nechtěl, spí vedle mě, blinkal mnohem méně, skoro vůbec.
    IORETH
    IORETH --- ---
    BEBERA: Mladej blil cca roku 3/4 roku, z toho půl roku docela fest. Ale spával zavinutej a dobrovolně se na břicho nepřetáčel, takže spal na nepromokavé podložce, pod hlavou plínu složenou napůl a na tom ještě plínu složenou na čtvrtiny (do tvaru nudle), kterou jsem mu během noci pod hlavou posouvala, aby neležel v blitkách. Tím, jak byl statickej, tak postel zůstavala čistá. Ta doba, kdy se už ve spaní pohyboval, ale stále ještě blil, byla trochu náročná na převlékání postele, ale nebylo to zas tak zlé - většinou blil krátce po kojení, kdy se ještě moc neposunul ze systému zádržných plínek.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: v postýlce měl šikmou matraci, u nás, o hrůzo, polštářek. Občas, ono to stejně moc nepomáhalo. POd prostěradlem nepromokavá podložka z ikea na dětskou postýlku.
    MALKE
    MALKE --- ---
    BEBERA: Dítě (2 měsíce) spí od narození se mnou (muž dočasně vyštván, ale on zas starší začal mít se spaním problémy, že nechtěl být sám, tak jsme si je teď holt podělili). Většinou spí vedle mě, občas si ho dám "na ruku", přitulím ho k boku. Dělám to nerada, mám trochu strach, ale je to lepší než být vzhůru. Blicí je, mám na prostěradlech tam, kde spí, silnější deku nebo ručník, podkládání neřeším - obě moje děti blily i ve svislém úvazu, takže jsem usoudila, že pár stupňů to nezachrání.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: ano. Mela jsi ho horizontalne, nebo jsi ho nejak vypodkladala pod hlavou?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: zvracejici jako refluxujici? S nami spaval Bartoloměj, spí tedapořád, jen už nezvrací. UUprostřed, přičemž leze ke mně.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Taky mam dotaz ohledne spani s malymi kojenci v posteli. Deti spi vedle vas nebo si je pritulite k sobe nebo spi primo na vas (castecne nebo uplne)? A spi s nekym v posteli i zvracejici mimino?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LAMIA: asi by dostal, kdyby chtěl a když byl větší, během spaní se z ní dostal, ale prostě takhle rád usínal a vlastně dodneška to zabírá. Ale je rozhodně fakt, že některé děti to nesnesou.
    Bart už je velkej, je mu 17 m, nicméně právě se dneska pořád budil, ještě víc než jindy, takže jsem mu ruce zabalila do peřiny, což se mu teda nelíbilo, ale když jsem ho chvíli držela vleže zabaleného, ještě rád vytuhl.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ANNAWA: aha, díky! převeluju dotaz ... zavinování zkusím. jen nechápu, jakto že se z té dečky nedostal? já dnes zkusila dečku a přes to zavázat plenku a několikrát byla venku zcela zvesela hned po mém zalomení ... je to docela hádě na to abych jen obmotala a nezajistila. Právě proto řeším jak jí zašněrovat.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LAMIA: tak to bych zavinování určitě zkusila!

    Jinak, na plenky tu máš celou diskusi
    [ Jako v bavlnce*** ]
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ANNAWA: díky. Věk teprve necelé čtyři týdny.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LAMIA: nevím, jak staré dítě máš, ale zavinování na mého nejmladšího syna fungovalo skvěle -jako ideální se nakone cukázala být háčkovaná deka, zhruba tato http://www.branakdetem.cz/hackovana-deka-popolini.htm. Zabíralo to tak do 3/4 roku.
    Dneska taky spí námi a rozhodně se líp vyspí on i já, když mu tam vezmu jeho peřinku a zachumlám ho do ní.
    S tou zavinovačkou.. mně taky není sympatická, ale některým dětem prostě jo.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: pak mám ještě dotaz ohledně spaní. Ž. spí s náma v posteli pod peřinou, ale k ránu se vždycky strašně vzpírá a nechce chrnět. Obecně spí daleko líp přes den v šátku než vnoci. Používáte zavinovačku (ad teď diskuse Matersky cit .. )nebo je nejaký lepší "kontaktní" způsob jak spát a přitom dítě "zabalíčkovat" aby se mu líp spalo. Nějak mi není zavinovačka sympatická. Děkuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam