• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Prosím máte některá nějaký tip na jednoduché vyřešení pytle na plenky do kýble na odmačující se posrané plenky co se pak rovnou šoupne celý do pračky?
    zde jsem našla variantu ke koupi http://www.latkovky.cz/pece-o-plenky-a-doplnky/sitka-do-kose-na-pleny-bm/
    (Potřebuji do 10l kýble od barvy, kde je voda na posrané plenky). díky
    CHANA
    CHANA --- ---
    INUSHKA: možná je to tím, že to starší hodně těžké dítě se snáz vyvrtí jakmile se začne mrcasit.
    SELLIGAN: merino punčochy, polodupačky, capáčky, vrstvu šátku, nosící bundu/kabát. To je varianta pro největší chlad, jinak různé vrstvy ubírám.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    VERONIKA22: ja mam 168 a muz 190, tak je ten rozdil trosku mensi, navic muz mel bundu kratkou, takze pro me na zakryti nozek malyho tak akorat :] kdyz jsem chtela 'honit vodu' tak jsem vzala mamcinu bundu, ktera ma 40 {ja 36} a bylo :]
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ORIKA: já jsem zkoušela nosit manželovu bundu ( on 191cm a já 163cm ) a jelikož jsem si připadala jako něco mezi hastrošem a robokopem tak jsem to zavrhla. buď bych asi měla mít nějakou dámskou správně střiženou aby ty 2 čísla navíc sedli dítěti a né že to celé na mě bude vlát, plandat a přečnívat.
    takže konečně jsem pochopila na co jsou dobré vsadky
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BERENIKEE: jj, presne tak jsem odnosila malyho, bunda o 2 cisla vetsi a bylo teplo jemu i me :]
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já jsem teď něco hrabala ve starých fotkách a koukala jsem, že jsem děti jako mrňavé teda jednak nosila hlavně v kolíbce, ale když už byly na svislo, tak jsem jim šátek dávala i přes nohy....nosila jsem kříž s kapsou kde je ta kapsa venku a není problém to přetáhnout i přes nohy....takže děti v tom byly úplně neviditelné....
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    TORUVIEL: Sakris, ze ja trubka kupovala novou!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Jo jo, já s mužovou bundou vystačím :o) Ale je fakt, že nosím manducu jen na venčení psů, kde moc parády pobírat nepotřebuju a do obchodu, kde je zas teplo, takže nepotřebujeme bundu.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    SELLIGAN: tak si zatim pujc bundu od muze nebo nejakeho kamarada:) ja vim sice to neni moc na paradu,ale vetsina chlapu nosi vetsi bundy nez jsme my a s ditkem se do ni clovek zapne.Nez budes mit kapsu a vlozku tak by to mohlo byt reseni.
    IORETH
    IORETH --- ---
    IORETH: obal :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    SELLIGAN: oabl na šátek tu máme - už ho asi nevyužijeme, budeš ho chtít půjčit?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    njn, nez ale usiju ten obal na satek a vlozku do bundy tak to jeste tak dva tydny potrva, ale je mi jasne, ze to pak staci vrstev mene

    diky vsem
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Když tu byla řeč o kuklách, tak jednu nabízím [ OFFERINGNABÍZÍM: Manymonths merino kukla červená / Praha / 200 CZK ]
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SELLIGAN: Já jsem podobně staré dítě nosila v šátku tak, že jsem mu dala jen body, overal, mikinu a na nohy ponožky z merina. Zavázala do šátku, na sebe hodila bundu a přes dítě tu nosící kapsu na zimu MaM. Kuklu jsem tenkrát neměla, ale dítě jsem měla nasvislo a hlavičku měl schovanou v šátku (nebylo kudy by mu tam nafoukalo). Zvenku díky kapse na něj nenafoukalo, zevnitř jsem ho hřála i já. Dítě nikdy nemělo nci studenýho, ani nohy...
    A já nosila šálu nebo šátek, aby mi netáhlo na ten zmiňovaný krk.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    ADD: Určitě, však i po procházce v kočárku jsou ti mrňousci studení. Vzájemným hřáním se pod společnou vrstvou se to prochládání imho výrazně sníží..
    ADD
    ADD --- ---
    SELLIGAN: Není to tím, že šestitýdenní dítě má špatnou termoregulaci? Já dávala dítěti pár vrstev (ideálně merino, opravdu se to vyplatí, a těch novorozeneckých věcí je na mmb dost) a pak víc těch společných. (Resp. dvě vrsvy dítěti, dvě mně, dvě společné.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RHIAN: zatím dávám merino kuklu jen tak, přes to kapucu od mikiny, v zimě to má jako spodní vrstvu, tak tak.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Já myslím, že v tomhle počasí kolem nuly už je nějaká vrstva přes nošence i přes nosící mámu celkem nezbytná, neumím si představit já v bundě, přes to šátek a navrstvené nakombinézované miminko.. periferie prochládají tím, že se děti nepohybují. Do kukly bych určitě taky investovala, však jsou i rostoucí, vydrží několik sezón, u nás aktuálně Manymonths ve vel. 1 - 4,5 roku :)
    Jinak merino se určitě vyplatí i na větší, ale moji dvouapůlletou nošenku začalo letos kousat, i to velejemné od Janusu, Bundles a Tom and Trime. Do jara nebyl problém i s tím silnějším merinem od MnM, teď si stěžuje, že šimrá.. já teda nekompromisně dál podporuju jeho nošení, po chvíli, co ho má na sobě, na šimrání zapomene a lepší spodní vrstvu prostě nenajdu, ale stojí to vždycky přemlouvání :-/
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    SELLIGAN: Ja davam stejne vrstev jako mam ja. Mala ma vetsinou jen bodycko a triko, dole polodupacky, pres ne navleky a teda dvoje fusky a capacky, k tomu merino kuklu. Aby me netahlo na krk, nosim takovou tu salu jako rouru- da se dat i pres hlavu a neprekazi nikde cancoury. Pak mam svetr zaplej pres satek a nosici fleesovou bundu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: to nevím, já to u starších kluků neznala, u Bartoloměje jsem na to narazila náhodou, protože jsem potřebovala, aby měl uši a krk fakt v teple. My navíc chodíme ven fakt v každém počasí. Je pravda, že v merinu upocenej není, takže snad i vyplatí, já to u něj hodlám používat i nadále.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam