• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IORETH: dik, zkusim ten uzel vzadu uvazat obracene. Co s tou zkrabacenou latkou, to uplne nevim...vzdycky si ty pruhy pred zasunutim do kapsy narasim a srovnam, ale nestaci to...dotahujete jeste nejak i strany tech pruhu pred uvazanim uzlu?

    MEDVED007: tak jsem vazala ze zacatku, na dotazeni lepsi, trvalo to dele, nez se dite povolilo. Bohuzel trva dele uvazani a syn s pribyvajicim vekem zacal ztracet trpelivost...

    SHARIE: zkusim zkontrolovat stav latky na zadech...
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    BEBERA: Tenhle pouzivam porad, mam elastik a nikdy se mi teda neuvolnuje. Oproti kapse uvnitr se mi i mnohem lepe vaze a je takovy uhlednejsi:) je fakt, ze jsem se musela naucit hodne kontrolovat raseni a natazeni pruhu pres zada, tam se to obcas nejak muze chuchlit.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: zkus kolíbku s kapsou uvnitř, to mi přijde jednak festovnější a jednak to dítě v kolíbce neklimbá, ale je na těle napevno
    IORETH
    IORETH --- ---
    BEBERA: špatně uvázaný uzel vzadu? Měl by tam být "ambulák", kdy se druhý uzel váže jakoby obráceně. Pokud oba uzly vážeš steným pohybem, tak vážeš "křížák" a ten se rozjíždí.
    Druhá příčina může být ta, že látka je nějakým způsobem zkrabacená na těle. Při pohybu se pak skryté faldy narovnají a celek se povolí.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Co muzu delat spatne, kdyz vazu v pevnem satku vazu kolibku s kapsou venku, uvazu natesno, dite tam vylozene nacpu, ze skoro nemuzu dychat, obejdu dum a satek je povoleny a mimino zkroucene na vsechny strany...stavalo se to nekomu a prisly jste na to, co s tim?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    CASTROL: má ležet na krovkách nebo když už to aspoň trochu zvládá, tak se pinožit na břiše....dítě by mělo dost času strávit právě tím pinožením....tím se cvíčí a vyvíjí....když furt dřepí v kočárku/autosedačce/lehátku tak se naučí houby
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    RENFRI: a zbytek času má ležet na krovkách jo? já myslela, že vajíčko jim nevadí v podstatě vůbec. ne že bych teda dítě nosila v autosedačce, ale ve vajíčku ho nosím často
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RACHEL:
    EWICZZZKA: my autem moc nejezdíme, ne denně ani ne dlouhé cesty, takže jsem v klidu dítě doma v sedačce občas nechala stejně to měl doporučené kvůli zvracení pro změnu.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Mne rikala fyzioterapeutka, ze ve vajicku by za 24h nemelo dite stravit vic jak 4h, samozrejme jednorazova dlouha cesta nekam mu zada neznici...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    EWICZZZKA: tak hodinu asi jo, pokud denně nejezdíte hodiny autem.

    třeba se jim bude nošení líbit, moje mamka nosila ráda a moje ségra taky, zkuste to.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    RACHEL: jasný ... mě to napadlo jako varianta na hodinové venčení pro babičky a spol., které by vozit chtěly. Ale zimou to stejně padá.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    EWICZZZKA: asi ne, ale já vím, že nám doktorka řikala v autě ano, na dobu nezbytně nutnou, ale celý den v tom ležet, to ne.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    RACHEL: no říkám si, že když v tom malý děti jezdí třeba každý den v autě, pokud někdo takhle jezdit musí, tak by to taková zkáza pro záda být neměla. Ale jako jo, je mi to taky nesympatické.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    EWICZZZKA: navíc dokud nesedí, tak to na záda není moc vhodné.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    Teď Františka už půl hodiny spokojeně sedí v autosedačce, kterou přenáším po bytě podle toho kde co potřebuju udělat a pořád jí u toho něco vyprávím. Tak si říkám, jestli by nefungovalo tohle, protože krásně vidí ven ... Ale zároveň se mi tenhle způsob vození v autosedačce nelíbí. A na zimu je to asi stejně naprd.
    MAKU
    MAKU --- ---
    EWICZZZKA: syn měl bojot kočárku asi dva měsíce (tuším v jeho 3.-4. měsíci to bylo). Samovolně ho to pak zase přešlo a i v hlubokym kočáru se nechal vozit v pohodě.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    Tak díky všem ze zkušenosti, budu se holt těšit na sporťák, a do té doby mé milé kontaktní dítko nosit. Budu testovat i nošení jinými lidmi, pokud budou mít zájem, jsem zvědavá, jaký bude výsledek.
    MEDVED007: ježišikriste nestraš!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EWICZZZKA: Jestli budu mit druhy a narodi se na podzim, tak do hlubokyho pujdu, jinak uplny zacatek odnosim a pak sup do sportaku. Ten nas hluboky mel jedinou vyhodu a to, ze se dalo odstranit kus latky z korby a byla tam sitovina, takze eri byl na brise a cucel ven. Mezi sestym a 7. mesicem se snazil vyskocit ven, tak sel do sportaku pololezici. Sam sedel az v 10,5
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EWICZZZKA: druhá holky byla taky problémové děcko....v kočáru řvala a řvala a vyvrcholilo to tím, že v 6 měsících už nechtěla být ani v šátku, věčně se z něj soukala, nakláněla a dělala psí kusy....fakt jsem už nevěděla co, tak jsem jí nakonec vozila v hlubokém kočáře zakšírovanou prastarýma kšírama z mého dětství v poloze na všech čtyřech čili obvykle opřená o rantl, klečící případně visící přes bočnici a pozorující kolečka....pohled pro bohy....ale neřvala a to bylo hlavní....holt ale neseděla a co s ní, že
    MONIA
    MONIA --- ---
    u nás stejný průběh, korbička řev...kolem/ měsíce jsem přešla na sporták, mám ho poměrně konfortní a od té doby kočár akceptuje... ne že by ho vyloženě miloval,ale snášího.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam