• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LANTHAL: kazová možná, ale pochybuju, že to bylo nějaké patrné.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    SPIRALOID: zajímavý .. já ji mám už na druhém děcku, přičemž u prvního byla cca 9 měsíců používaná denně (nejspíš mi zachránila duševní zdraví) ... ani ve snu mě nenapadlo, že by mohla ta pružina povolit, jistící lanko tam nemám (možná se k tomu před těma 3-4 lety ještě ani neprodávalo), visí tedy pár desítek cm nad zemí, a má vevnitř měkké "lehátko", tak by se asi ani nic tak hroznýho nestalo ...
    A i teď mi do ní občas vleze 16kg tříleťák a chce trochu pohoupat ... tak toho nehoupu nijak zuřivě (spíš už po těch letech trochu nevěřím švům v látce), ale pořád to drží bez zaváhání.
    To musela být ta pružina nějak evidentně kazová, takovýhle drát má nosnost daleko větší než do nějakých 10kg, jak se tam doporučuje.
    Ale zajímavá zkušenost, dík za info.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: díky moc ... věsíme od skoby v trámu ke karabině
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    LANTHAL: ano ta od pecha.asi po 3m houpaní praskla nahoře, v místě kde ze spirály přechází do kroužku k uchycení. na moje překvapení se to prý děje často, jak jsem se dozvěděla v bráně k dětem když jsem ji vracela. hacka je supr věc, ale těm pružinam už nevěřím. příště bych asi volila houpaní bez pružiny.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    SPIRALOID: fakt vám praskla? ta original pružina od pecha? dyť je to drát, že by unes nejspíš vpoho dospělýho ...
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    LAMIA: je to v podstatě jedno. ja ji mela od skoby po skobu.skoby mají hodně vysokou nosnost, šance že rupnou je fakt malá. hlavně ji tam měj a pravidelně kontroluj uzel. mám pružina praskla a lanko mi zachránilo dítě. hacka zůstala viset jen na něm.
    IORETH
    IORETH --- ---
    LAMIA: Pokud hacku nechcete moc často přesouvat po bytě, tak je lepší jistit více stupňů - tedy od skoby ve stropě po karabinu dole. Pokud hacku přesouváte, tak jen od karabiny ke karabině. Na látku bych ji nevázala, i když se to taky dá... Nejslabší článek je ta pružina. Zjevně nepoškozená karabina by měla být vždycky pevnější, než to jistící lanko :)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    tak ještě hacka:

    máme jí už dva dny doma (tu původně z fleru - krasna a poctiva prace, doporučuju) a je to fakt super bydlík a funguje na usnutí skoro stejně rychle jak šátek.

    Jen máme dilema kam patří jistící lanko co jsme k tomu dostali. Chápem, že protáhnout pružinou, nahoře zaháknout do skoby a dole na látku či karabinu?
    díky
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    TAPINA: ses dobra s tema botama na podpatku :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ušila jsem nám zateplenou nosicí vsadku podle tohohle návodu http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=93
    A může mrznout :o)


    BEBERA
    BEBERA --- ---
    FUNTL: jo tak...
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    BEBERA: to je fajn, jenom ten konkretni projev neni zrovna prijemny...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    FUNTL: to je snad dobre, ne?

    Muj druhy syn jde v tom pripade proti proudu, nejstastnejsi je u sebe v lehatku, chvilku si pohrajeme, chvilku se pomazlime a pak chce lezet sam, zadny noseni, zadny drzeni. Za jeho 2,5 mesice zivota opravdu brecel jen asi 2x (nosila jsem ho v ruce a myslela jsem, ze ho boli bricho, kdyz uz jsem nevedela, jak mu ulevit, bezmocne jsem ho polozila, hned se uklidnil, zavrel oci a usnul) a jednou skutecne rval (v satku). Az mi to prijde podezrele...
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    RENFRI: to je (horky) dukaz toho, ze se attachement parenting stava mainstreamem :(
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    http://www.vbavlnce.cz/

    V noci z pátku na sobotu byla VYKRADENA naše ostravská prodejna. Vše už jsme uklidili a napravili, takže prosím, pokud se k nám chystáte na nákup, určitě to nerušte! Potřebujeme vaši podporu více než dřív.
    Také vás žádáme o pomoc. Zloděj ne
    byl profík a věděl co krást - kradl vlněné věci - kukly od Manymonths (pochybuji že by obyčejný člověk věděl k čemu ta podivnost slouží), capáky a rukavice od Disany, merino body od Moiry a také novou kolekci od Johy, kterou myslím jen tak někdo v ČR mít nebude. Taky ukradl kojenecké plavky, pleny Sweet Monkey AIO nebo Zdravé lahve. Prostě o tom sortimentu musel něco vědět. Jelikože je prodejna omřížovaná, stálo mu za to sehnat si speciální kleště. Kamerový systém byl zapnutý a budeme jej vyhodnocovat my i policie. Každopádně pokud byste na internetu narazili na tyto věci s podivnou cenou (nejspíše v ostravské lokalitě) nebo pokud pro nás máte jakýkoliv jiný tip, napište nám. Budeme vděčni za každou informaci. A budeme moc rádi, když nás podpoříte nějakým vánočním nákupem. Nějaké zboží nám naštěstí zbylo!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: my jsme na pravidelne denni spanky pouzivali od 3 do 5 mesicu pravidelne, potom asi do 6-7m jen kdyz se zadarilo a kdyz u nej nekdo byl, jinak by vylezl...
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Tak to jo, já se bála, že tam normální dítě má být jen v šestinedělí a že jsem něco nepochopila. :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: smankote, omlouvam se, videla jsem 8 mesicu a rikala jsem si, ze to uz je dost pozde na zacinani...
    ADD
    ADD --- ---
    ADD: Mimochodem, jak se tu řešily alternativy merina pro lidi s extrémně citlivou pletí, tak na www.factoryoutlet.cz (prodejny v Modřanech a Bohnicích) mají skvělá hedvábná trika (100% nebo 72% hedvábí), střihy použitelné i do kanceláře. Báječný materiál se skvělými vlastnostmi.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SEVERINE: právě že i tu podložku z ovce má ta z fleru, mám to z druhé ruky mít ....
    no náš "materiál" se projevuje tak, že vypadá už v 8týdnech i podle doktorky, že její hlavní mise je začít co nejdřív chodit, ale zas tím jak fungujou všechny houpaco-drncající metody (v šátku spí fakt do dvou minut i uprostřed strašlivýho hysteráku) tak věřím, že se vyplatí na uspávání minimálně. A vypadá to, že tahle je dost hluboká i pro lezouny ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam