• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Já mám plenky vícevrstvé Popolini a protečou jedině tehdy, když se mu poskládaná plena nějak oddálí od těla a on leží na boku, takže se vlastně vyčůrá kolem pleny rovnou do svrchňáků.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    TAPINA: no ja mela nejprve Disana a ted popolini.ale u tech ctvercovek,pokud se pouziji samotne tak je procura ze chvilenku,tak ze jsou mokre az na brisko:(
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    A k tomu spolecnemu spani jeste jeden dotaz.Spavali jste nebo spite s malym miminkem po tme?Mame malou v posteli hned od narozeni a stejne si po 3 tydnech netroufam na spani uplne zhasnout,ze bych neodhadla jeji nocni pozadavky na kojeni nebo bych neodhadla prikryti ci prekuleni se.Prvni 3 dny jsem ji mela jakoby v pelisku z kojeneckeho polstare vedle sebe,ale pak jsem zjistila ze je nam obema prijemnejsi vetsi blizkost a prituleni,tak ji mam u sebe ,ma svou merino deku a trosku ji prikryvam i svou dekou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Chce to dobré separačky, které si zachovají suchý efekt. Jak jsem nadávala na Kikko, že nejdou prát (právě vedle v auditku), tak teď jsem si je oblíbila, protože v tomhle jsou skvělé.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    LAMIA:
    CASTROL:
    ANNAWA: opravdu nechavate i v latkovkach tak dlouho? Ja malinkou prebaluju po kazdem kojeni,pak ji nechavam na volno a pak znovu,je lehounce opruzena u konecnicku a myslim ze to musi byt neprijemne nechat ji v tom dele jak 3-max 4 hod(vetsinou po tech 2 hod) a to uz si to vycitam,kdyz sahnu na mokrou plenu,pouzivam klasicke ctvercovky a bambusove vkladacky.Nemate teda typ co pres noc bez vycitek muzu nechat?Ona se kvuli plne plence nebudi,ale nechci ji narusovat pokozku a nechavat ji v takovem nepohodli.Ted co pouzivam bambusove vkladack,je to lepsi,nez samotne ctvercovky,ale i pres to.Vim,ze je tu jeste auditko o latkovani,ale toto potrebuju sladit s tim spanim.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BERENIKEE: můj syn (19m) má látkovky ve dne i v noci, chodí spát mezi osmou a devátou a má je tak do osmi ráno bez přebalování a žádný problém. Už jsem vychytala i typ, takže je durch jen výjimečně.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    BERENIKEE: pokud jí to nebudí, tak bych se na přebalování vyprdla. Některým dětem to je fuk a klidně v tom vydrží. První dítě spalo v látkovkách (až na nějaké kratší období na začátku úplně v pohodě), to druhé v mokré plíně neusne, když se probudí ke kojení - takže mu dávám v noci jednorázovku.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    jete se chci zeptat jak jste postupovali aby vase dite pochopilo, ze ma pit z lahvicky. Zatim jsme to zkouseli jednou a byl to takovy rev a nepochopeni toho, ze je uvnitr mliko, ze jsme to vzdali. (3m)

    Zkousel jste nekdo proste odejit, nechat mliko a tatu a oni to poste museli zvadnout a dite pochopit? prijde mi to trochu brtalni, ale mam pocit, ze mala proste vi, ze jsem tam...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    BERENIKEE: nam se teda osvedcilo, ze v noci neprebalujeme prave proto, ze mala celou noc v posteli s nama lezi. Pouzivame latkovky a je v nich treba od 11 do 10 do rana i a zatim za tri mesice ani opruzenina (tusim ze to delaji ty separacni pleny) ... blbe spala vnoci prave kdyz jsem s ni vstavala a z blbyho pocitu ji prebalovala.

    Obcas po kojeni chce byt vzhuru a protahovat se, tak ji posadim do klina na perinu a ona si tam mrcasi, zvatla a ja zas usnu nebo ji za chvilku zas polozim. Ale prijde mi, ze ta mantra je vazne nerozsvicet a diteti dat na jevo co tu bylo psano - v tuhle chvili spime.

    Ted jsem zjisitla, ze ji vlastne vubec nedavam na zada, ze je porad na boku podle strany kojeni a ukazalo se, ze na tech zadech zabere daleko rychleji (ale to uz jsme o x tydnu dal, tak nevim jestli to neni vyvoj).

    add: to usinani v hace taky uz praktikujem jen ji mame v kuchyni. Kdyz tam usne driv nez jdem spat my, tak ji tam nechavam do prvniho kojeni a od te doby co obcas usina tam prvni kojeni po pulnoci byva casto az po 5ti hodinach (i v pripade ze usina s nama v posteli). Prijde mi, ze tim nejak dopspela - hacku pouzivame teda od jejich 2m az.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    DALEEN: máme doma 2 kožešinky. Jednou má mimino vystlanou kolíbku, ale přesto má ještě peřinku. druhou mám na zemi na odkládání mimina. Osobně jsem ale dost nervózní z toho, jak se v tom hromadí prach, takže moc neodkládám, aby toho moc nenadýchal. Už jsem to dala i vyčistit, ale když to vyklepávám, tak je to furt strašný. Ovšem u starších dětí, co už sedí a mohou z toho odlézt, bych se tak nebála. Ty to všechny mají hrozně rády
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    TULENI: dik za sdílení.estvila nedám,to vím jistě.na to prostě nemám.dneska jsem se odhodlala k první noci bez kojení, snažím se namotivovat. pořád jsem se ale nerozhodla zda ho zkusím dát do postílky nebo ne.osobně myslím že usne snáz u mně ale zas na druhou stranu kdyby se povede přesun do postílky je to velká výhoda do budoucna.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    DALEEN: no kdyz si diky latkovkam predstavim v cem je,tak i od tech pul druhy do rana jsem nervni a premyslim jestli ji neprebalit i kdyz tak pekne spinka.no zatim se sama ucim,tak treba spolecne s malou na neco vzajemne prijdeme:)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    BERENIKEE: Jak kdy, jsem ráda, když usne do deseti. Dneska odpadl v osm :) Pak se budí tak kolem třetí a v sedm ráno. Jednorázovku dostane než usne (většino) a měním ji až ráno v těch sedm. Je ale fakt, že jeho kůže to snáší, jinak bych to asi nedělala.
    TULENI
    TULENI --- ---
    SPIRALOID: ja myslim ze zalezi hlavne na tvym presvedceni, ja uhoupani na balonu praktikovala zhruba do toho roku a i po odstaveni pres den, v cizim prostredi a pri piti mlicka jako ritual pred spanim, nez to prestalo byt unosny pro moje zada a taky kdyz se pak v noci vzbudili tak vyzadovali ten samej proces....dceru jsem drzela, par vterin v naruci se vztekala ze nemuze k prsu az usnula.. mladyho jsem dala do postylky po ritualu a chodila za nim kdyz plakal podle Estvilla, pochopil to v tech 10mesicich rychleji nez dcera v roce a ctvrt kdy jsme ji presunuli z nasi postele do postylky protoze se s ni nedalo spat a nevyspala se dobre ani ona ani my..je to individualni jako vsechno a je to hlavne o tobe, rekla bych ze ty to nejlip vycejtis a taky kdyz ty nebudes presvedcena ze to bude fungovat tak to fakt fungovat nebude nebo to bude drhnout :)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    TULENI: a jak si je upsala? musí usnout bez pomoci nebo můžu unosit, uhoupat...
    TULENI
    TULENI --- ---
    SPIRALOID: s dcerou jsem to udelala tak ze jsem si ji dala k sobe ale bez prsa, byla zady ke me jako v klubicku, protoze se chtela samozrejme sapat do vystrihu ale pochopila hodne rychle, se synem to tak neslo tak musel do vlastni postylky a pochopil jeste rychleji, hlavne i proto ze odeme to mliko bylo nic moc a furt mel hlad a flaska ho pak nasytila tak pochopil ze to je lepsi a je to blizenec takze sice je hodne kontaktni doted, ale na spani ma rad svuj vlastni prostor a klid takze zacal spat mnohem lip a ted kdyz ma byt se mnou v posteli tak mu to vylozene nevyhovuje...:(
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    DALEEN: a v kolik usina?ja taky latkuju a teď jsem párkrát dala ekojednorázovku na poslední část noci,kvůli lehčímu opruzení.ale i tak se mi příčí nechat ji v tom dlouho.taky právě nosím,chovám,zpívám,nebo se střídáme s mužem (změna na ni někdy zabere a usne během momentu)ona jinak skoro nepláče a i toto není vyloženě pláč,ale někdy to v něj přejde a je vidět že plače protože plače a vždy na chvilenku usne a během chvilky se probudí a začne kde skončila.Mě to vždy mrzí hlavně,že nevim jedtli ji něco netrápí nebo tak.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    BERENIKEE: Mám osmitýdenního chlapečka a v posteli ho občas uspávám. Usínáme společně a já ho pak po dvou hodinách, kdy se probudím, přesunu do postýlky. Ale je fakt, že od začátku v noci spí a budí s jen na kojení. Pravda,v noci nepřebaluju abych ho zbytečně nebudila víc než je nutné. Přes den má látkové pleny a na noc dávám jednorázovku. Tváří se spokojeně.
    Občas tedy taky nemůže zabrat (večer když usíná), je na něm vidět že je unavený, ale ne a ne usnout. Většinou to řeší nošení, zpívání a v nejhorším případě dudlík.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ADD:
    LURA: dekuju za rady.No ja si prave rikam,ze je jeste hodne malinka a dobre je,ze ma vubec nějaký pravidelný režim.V noci se snažim přebalovat při menším světle,rychleji s minimem mazlení,ale i když přes den je schopná přebalení i s masážema skoro prospat,tak v noci ji to rozhodně probere.Snažim se jet v jejim rytmu,ale muž musí vstávat do práce,tak aby se alespoň trochu prospal.Hacku máme nachystanou,ale ještě nepověšenou,nějak ji mám taky raději přitulenou:)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    jak odstavit od nočního kojení dítě, které je zvyklé usínat u prsu a spí s námi v posteli?
    varianta at se postará otec a já ať jdu spát do jiného pokoje,neprojde.
    muž má novou práci, hodně se kvůli ní připravuje a taky stresuje.
    v zásadě se nebráním verzi dát dítě spát do vlastní postílky, ale nevím zda by to syn pobral. je hodně kontaktní a sám spal snad jen první 2týdny svého života.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam