• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    LURA
    LURA --- ---
    ANNAWA: Díky. Nicméně netuším, jaká by mohla být souvislost mezi zkamenělou pryskyřicí a růstem zubů.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LURA: jako že mu rostou zuby bezbolestně, ale já na to nevěřím, ostatně má to být baltský jantar a co když je to nějaký jiný?
    LURA
    LURA --- ---
    HABRENKA:
    TORUVIEL: Jakože když dítě nosí na krku jantarové korále, rostou mu zuby nebo co??? Já myslela, že to nějak kouše ...
    Na prořezávání zubů funguje očištěný kořen fialky, ale samozřejmě žužlaný v puse, ne nošený na krku.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SHARIE: Mám je, dostala jsem je darem, jestli chceš, tak ti je přenechám, dcera to nesnese na krku. A zuby jí rostou v pohodě i bez toho.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SHARIE: ja tomu neverim, tedy neporizuji, ale ono se to tezko posoudi, kazdy zub muze rust jinak, natoz dite od ditete... za mne ne-e, nelibi se mi koralky u maleho ditete, nejak neverim, ze by se takovy dablik nezvladl priskrtit... ze to pretrhne a sni by mne tolik netankovalo :-)
    LURA
    LURA --- ---
    SHARIE:
    ORIKA: Já netuším, o co jde...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SHARIE: většina lidí tvrdí, že je to blbost a tahání peněz z matek...
    moje zkušenost je taková, že syn je má od okamžiku kdy se mu začal klubat první zub (11 měsíců) do teď (4 roky) a o růstu zubů jsme prakticky nevěděli a to dokonce ani o pětkách, které se v puse objevily v létě (2012)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Uz jsem to zkousela vedle, ale jeste jednou: co si myslite o jantarovych koralcich? Funguji, nefunguji, blbost? Zvazuju je poridit, ale nevim...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    FRONEMA: ja zatim vychovavame deti mam rozecteny a prijde mi to vyborna kniha. Tak prirozene navazuje na premysleni z konceptu kontinua ... urcite bych nevynechala
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    dotaz od teoretika:
    cetl jste nekdo obe knihy vychovavame deti a rosteme s nimi i respektovat a byt respektovan? jak moc se lisi v pristupu? kterou pripadne pokladate za lepsi a proc?
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    TULENI: večer usnul sám vedle mě takže v tom by potíž být neměla. kaši davam asi o půl osmé. spát chodí mezi půl devátou a desátou, podle toho kdy se odpoledne vzbudí.tu láhev dostal k ududlání.dudlík nemá. tě tři je to určitě hladem, tak se budí pravidelně odjakživa. a pije opravdu hodně a intenzivně. pak k ránu to může být žízeň nebo komfort.vody přes den vypije tak 50-100ml.v noci jsem vodu nabízela ale nechtěl si ji vzít.
    když se v noci vzbudí tak je to hrozný řev. sedne si a brečí nebo leze. když bych ho nechala tak řval by dal a odešel klidně do vedlejší místnosti(dveře se nedají dobře zavřít)tak jako tak si to vyžaduje můj zásah. minimálně odchytavat a vracet do postele. já ale nedokážu poslouchat ten řev víc jak 10minut.prostě na to nemám. musím udělat něco pro jeho utišení.
    TULENI
    TULENI --- ---
    SPIRALOID: ja nevim no, z toho co pises mi to prijde ze bud je to jako to mel nas malej, ze mliko sice se zdalo ze vypil dost ale furt mel hlad (tz. dala bych mu vecer spis kasi nez mliko a v noci se snazila nevymeknout, esli pije tak casto tak je to spis o zizni nez hladu a budil se a nebo se budi ze zvyku resp. z toho ze je prave uhoupan a je v naruci a pak se treba napul probere a vyzaduje tu samou situaci na kteoru je naucen (tzn. byt v naruci dokud neusne) a tim padem neusne sam a vyrvaluje...je docela dobry si o tom spanku deti a estvillovi neco precist, ono sice je to pro matku narocny nechat dite rvat, ale pro to dite je to imho velky plus ze se nauci spat samo...Ja mam zatim srovnani jen s dvema detma...S dcerou ktera byla pokusnej kralik pro me v tomhle jsem se k tomu strasne dlouho nemohla odhodlat, ale stalo to za to, prvni vecer to bylo na tak pul hodinky a druhy den jsem tam sla jednou a nez jsem sla podruhy tak usla a s mladym jsem se k tomu odhodlala driv a spi o dost lip nez ona celou noc v jejim veku..
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    EUCHENIE: ehm no tak jsem to zvládla tak na 50%.
    muž šel spát do jiného pokoje. večer jsem ho nakojila a ještě nechala hrát.
    chtěla jsem ho pořádně utahat. pak jsem si ho vzala do nosítka, uhoupavala at se zklidní a vysvětlovala co od něj a sebe v noci očekávám. zalezli sme do pelechu. začal kňourat že chce být ukojen ke spaní. dala jsem mu láhev s um, měl ho úplně poprvé. trošku vypil ale tim sáním se uklidnil. ještě 10minut si povídal a hrál s peřinou a pak sám usnul. za hodinu se probral,knouraní vyústilo v pláč. vzala jsem ho na ruce,zpívala mu a uhoupala ho za 5minut. v půl třetí se zase vzbudil. 3krát jsem se ho snažila uspat, nic nepomáhalo. brečel hladem dobrou půl hodinu. kolem třetí se budí na hlad normálně. takže jsem výměkla a nakojila.možná jsem to mohla řešit i um ale prsa jsem mela už dost nalité.
    jsem asi měkká, ale bylo evidentní že ma hlad. pak se vzbudil ještě po čtvrté a po šesté. to už jsem byla úplně mimo a moje odhodlání šlo ke kopru.
    vstávali jsme po osmé.
    zjistila jsem že jsem hrozný měkoň a nedám to. ale i tak to považuju za úspěch. normálně kojim i 10krát.
    zkusím v tomhle pokračovat a ubírat noční kojení postupně. určitě eliminuji usínání v prsa a budu trvat na nekojení do toho nočního hladu kolem třetí.postupně zkusím odebrat kojení k ránu. uvidím jak to pujde. radikálně to nedokážu utonut. vím že někdo přestává z kojením postupně,asi to pro nás bude taky lepší. uvidím.
    vlastní postílku jsem také zavrhla. společného spaní se nedokážu zatím vzdát a vím že pro syna by to byl taky problém.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    KATIA: Souhlas. Já bych nemohla spát v noci při světle a nechci to učit ani malou. Rozsvěcuju si na přebalování a na jemnější úkony jako je čištění ucpaného nosu, na kojení už ne (posledních pár dní, ze začátku jsem taky pro jistotu malou lampičku rozsvěcela). Máme ložnici do ulice a přímo proti oknu pouliční lampu, takže ani se zataženýma žaluziema úplnou neproniknutelnou tmu v ložnici nemáme, obrysy jsou vidět celkem dobře a na kojení už mi to stačí.

    Jinak malá měla včera přesně 4 týdny a oslavila to tím, že začala přes den chtít mlíko po 2,5 hodinách a znovu prodloužila pití na 20 minut (předtím vydržela až 4 a pila sotva čtvrt hodiny) - že by růstový spurt? Ale v noci dala teď už po druhé 2x 5 hodin. Haleluja! Já se už druhou noc docela vyspala! (Teda, noc... Stále ještě spíme v posunutém režimu "od půlnoci do poledne".)
    KATIA
    KATIA --- ---
    jenom k tomu svícení v noci - já třeba taky rozsvěcuju na kojení, pořád mám trochu obavy z manipulace s miminem, i když spí vedle mě v přiražené postýlce a líp se mi kojí v sedě než v leže, ale - spánek potmě je opravdu hodně důležitý, takže se snažím svítit, co nejmeně, a případně i zatahovat rolety, aby se ta tmavá fáze prodloužila. samozřejmě, když se mu nechce spát, tak by taky rád světlo a koukat aj., ale snažím se to prostě minimalizovat...
    tady je to myslím docela rozumně popsané: http://casopis.mensa.cz/veda/spanek_a_mozek_melatonin.html
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: kdyby se dítě kvůli mokré pleně budilo, taky to bude mít na můj vztah k ekologii nepochybně velký vliv. Jenže je mu to šumák.
    MALKE
    MALKE --- ---
    BERENIKEE: Je, jak již řečeno, ještě brzo, nicméně aplikovala jsem - zhasnuto, pokud možno nepřebalovat, jen nakrmit, nemluvit. Pokud pláče, pevně zabalit a pustit bílý šum. Ani jsem nehoupala, jen jsem si brala dítě na ruku (ležím, dítě leží těsně vedle mě, hlavu na ohybu lokte) a pohupovala takhle. Syn si zvyknul vcelku rychle, ale těžko říct, nakolik to bylo mojí snahou:c)


    BERENIKEE: První dítě jsem nechávala v látkovce se separačkou (nejlíp bambusové), čůralo relativně málo, plena byla ráno jen zavlhlá. Druhé dítě je žravější a čůrá víc, takže na noc dávám papírovku a látkuju jen přes den. Přiznávám, že spánek je mi milejší než ekologie.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    trochu si zaspamuju - prodám 2 kojící podprsenky, skoro nenošené. Více tuto: [ OFFERINGNABÍZÍM: Prodám 2 kojící podprsenky téměř nenošené / 300 CZK ]
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: točí se jak vrtule - světlo, abych viděla, kde má zrovna hlavu .)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    BERENIKEE: ja měla od vietnamcu takovou lampičku na tužkový baterky, u který se dalo regulovat jak moc svítí. výhoda - byla po ruce, když byl malej přilepenej na mě a to byl asi do osmi, devíti či desítí měsíců skoro pořád v noci, až pak se začal odvalovat po kojení. a dala se nechat svitit jen malounko,ev pod něco dát ještě a odstínit.
    ted mu 15m a nechávám rozsvícený malý světlo za rohem v chodbě nebo za druhým rohem v kk, páč se malej točí jak vrtule a aspoň občas ho přikreju. i když naštěstí máme teplo a porad mu ještě dávám overálky, aby mu nemrzli nožky. možná spací pytel bych mohla zkusit mě napadá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam