• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    KATIA
    KATIA --- ---
    jenom k tomu svícení v noci - já třeba taky rozsvěcuju na kojení, pořád mám trochu obavy z manipulace s miminem, i když spí vedle mě v přiražené postýlce a líp se mi kojí v sedě než v leže, ale - spánek potmě je opravdu hodně důležitý, takže se snažím svítit, co nejmeně, a případně i zatahovat rolety, aby se ta tmavá fáze prodloužila. samozřejmě, když se mu nechce spát, tak by taky rád světlo a koukat aj., ale snažím se to prostě minimalizovat...
    tady je to myslím docela rozumně popsané: http://casopis.mensa.cz/veda/spanek_a_mozek_melatonin.html
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: kdyby se dítě kvůli mokré pleně budilo, taky to bude mít na můj vztah k ekologii nepochybně velký vliv. Jenže je mu to šumák.
    MALKE
    MALKE --- ---
    BERENIKEE: Je, jak již řečeno, ještě brzo, nicméně aplikovala jsem - zhasnuto, pokud možno nepřebalovat, jen nakrmit, nemluvit. Pokud pláče, pevně zabalit a pustit bílý šum. Ani jsem nehoupala, jen jsem si brala dítě na ruku (ležím, dítě leží těsně vedle mě, hlavu na ohybu lokte) a pohupovala takhle. Syn si zvyknul vcelku rychle, ale těžko říct, nakolik to bylo mojí snahou:c)


    BERENIKEE: První dítě jsem nechávala v látkovce se separačkou (nejlíp bambusové), čůralo relativně málo, plena byla ráno jen zavlhlá. Druhé dítě je žravější a čůrá víc, takže na noc dávám papírovku a látkuju jen přes den. Přiznávám, že spánek je mi milejší než ekologie.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    trochu si zaspamuju - prodám 2 kojící podprsenky, skoro nenošené. Více tuto: [ OFFERINGNABÍZÍM: Prodám 2 kojící podprsenky téměř nenošené / 300 CZK ]
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: točí se jak vrtule - světlo, abych viděla, kde má zrovna hlavu .)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    BERENIKEE: ja měla od vietnamcu takovou lampičku na tužkový baterky, u který se dalo regulovat jak moc svítí. výhoda - byla po ruce, když byl malej přilepenej na mě a to byl asi do osmi, devíti či desítí měsíců skoro pořád v noci, až pak se začal odvalovat po kojení. a dala se nechat svitit jen malounko,ev pod něco dát ještě a odstínit.
    ted mu 15m a nechávám rozsvícený malý světlo za rohem v chodbě nebo za druhým rohem v kk, páč se malej točí jak vrtule a aspoň občas ho přikreju. i když naštěstí máme teplo a porad mu ještě dávám overálky, aby mu nemrzli nožky. možná spací pytel bych mohla zkusit mě napadá.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    SPIRALOID: a se chystam k utnuti nocniho kojeni koncem ledna, zatim se taky porad jen odhodlavam. do postylky ho stehovat nebudu, tu jsem dala na balkon a jsou v ni kramy-) takže bude spat se mnou a budu se otacet zadama a asi vemu nejaky pyzamo nebo tricko ke krku. dej vedit, jak to jde u vas, jsem zvedava, diky
    ADD
    ADD --- ---
    BERENIKEE: Starší první čas vyžadoval světlo (ale on v noci nechtěl spát, tak aby mohl koukat), aleposlední dva roky spíme všichni potmě a my tři pod jednou dekou (manžel má svoji). Kluci tam mají i svoje deky, ale nepoužívají je, buď spí pod mojí nebo bez deky, ty svoje malé hned shodí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LAMIA: pravda, už jsem zapomněla, mi dřív preventivně mazali každý večer sudocremem.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    BERENIKEE: my meli po porodu cervene svetylko. Byla to nahoda uz jsme to meli driv v loznici. Lampicku s cervenym svetlem ze zrusene fotokomory. Takze byla tma, ale trochu videt. Navic v tom cervenem svetle se male dobre koukalo. Hned po porodu vzdycky kulila oci ... ale jde to potme uplne v pohode. Nase ani nema svoji deku. Chce se to otrkat:)

    A k tomu prebalovani, ze nema opruzeniny: na noc davam rybilku jako prevenci nebo mazu oliv olejem. I mi to doporucila PA. A vzdy tu separacku na plenu
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BERENIKEE: řekla bych, že na noc má zhruba toto http://www.obchod-latkovepleny.cz/tencelky-ultrafit-tencel-popolini/d-70913/

    Je na nich napsáno Popolini Ultrafit a vydrží nejvíc z plen, které mám, a já mám celkem dost typů a látkuju výhradně až na zřídkavé výjimky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BERENIKEE: opravdu :-)
    Jelikož jemu je to putna a nemá z toho ani žádné kožní problémy. On má občas opruzeniny, jen když mu lezou zuby, pak mu to mažu, ale nikdy to neměl nijak hrozný. Přes den ho přebaluju samozřejmě často.

    Na noc má popolini po bratranci a možná ještě po někom, jsou na to bezkonkurenční, na den by byly hrozně velký a v pohybu omezující, myslím. Vkládačky používám papírové nebo tedy celulózové či co to je, kiko, popolini a podobně.

    On navíc od doby, kdy se nekojí, nečůrá v noci tak často, nejhorší to v tomto ohledu ohledu bylo kolem roku a později.


    BERENIKEE: jo, potmě, jen když on usíná, necháváme rozsvícenou malou lampičku. Ale to si určitě zvykneš a půjde ti to i potmě.


    TAPINA: přesně, jsou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Já mám plenky vícevrstvé Popolini a protečou jedině tehdy, když se mu poskládaná plena nějak oddálí od těla a on leží na boku, takže se vlastně vyčůrá kolem pleny rovnou do svrchňáků.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    TAPINA: no ja mela nejprve Disana a ted popolini.ale u tech ctvercovek,pokud se pouziji samotne tak je procura ze chvilenku,tak ze jsou mokre az na brisko:(
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    A k tomu spolecnemu spani jeste jeden dotaz.Spavali jste nebo spite s malym miminkem po tme?Mame malou v posteli hned od narozeni a stejne si po 3 tydnech netroufam na spani uplne zhasnout,ze bych neodhadla jeji nocni pozadavky na kojeni nebo bych neodhadla prikryti ci prekuleni se.Prvni 3 dny jsem ji mela jakoby v pelisku z kojeneckeho polstare vedle sebe,ale pak jsem zjistila ze je nam obema prijemnejsi vetsi blizkost a prituleni,tak ji mam u sebe ,ma svou merino deku a trosku ji prikryvam i svou dekou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Chce to dobré separačky, které si zachovají suchý efekt. Jak jsem nadávala na Kikko, že nejdou prát (právě vedle v auditku), tak teď jsem si je oblíbila, protože v tomhle jsou skvělé.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    LAMIA:
    CASTROL:
    ANNAWA: opravdu nechavate i v latkovkach tak dlouho? Ja malinkou prebaluju po kazdem kojeni,pak ji nechavam na volno a pak znovu,je lehounce opruzena u konecnicku a myslim ze to musi byt neprijemne nechat ji v tom dele jak 3-max 4 hod(vetsinou po tech 2 hod) a to uz si to vycitam,kdyz sahnu na mokrou plenu,pouzivam klasicke ctvercovky a bambusove vkladacky.Nemate teda typ co pres noc bez vycitek muzu nechat?Ona se kvuli plne plence nebudi,ale nechci ji narusovat pokozku a nechavat ji v takovem nepohodli.Ted co pouzivam bambusove vkladack,je to lepsi,nez samotne ctvercovky,ale i pres to.Vim,ze je tu jeste auditko o latkovani,ale toto potrebuju sladit s tim spanim.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BERENIKEE: můj syn (19m) má látkovky ve dne i v noci, chodí spát mezi osmou a devátou a má je tak do osmi ráno bez přebalování a žádný problém. Už jsem vychytala i typ, takže je durch jen výjimečně.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    BERENIKEE: pokud jí to nebudí, tak bych se na přebalování vyprdla. Některým dětem to je fuk a klidně v tom vydrží. První dítě spalo v látkovkách (až na nějaké kratší období na začátku úplně v pohodě), to druhé v mokré plíně neusne, když se probudí ke kojení - takže mu dávám v noci jednorázovku.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    jete se chci zeptat jak jste postupovali aby vase dite pochopilo, ze ma pit z lahvicky. Zatim jsme to zkouseli jednou a byl to takovy rev a nepochopeni toho, ze je uvnitr mliko, ze jsme to vzdali. (3m)

    Zkousel jste nekdo proste odejit, nechat mliko a tatu a oni to poste museli zvadnout a dite pochopit? prijde mi to trochu brtalni, ale mam pocit, ze mala proste vi, ze jsem tam...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam