• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: já dítě v krosně valně neunesu, prostě to těžiště je jinde, s nosítkem nemám problém.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LURA: Já to zas vidím tak, že na delší túry s tříletým dítětem už to bude chtít spíš krosnu, než nosítko. Aby se daly vzít taky nějaké věci a tak, ne?
    LURA
    LURA --- ---
    CASTROL: No ani není. Když jdeš někam na krátkou procházku, tak možná, ale na delší túry to není pohodlné ani pro rodiče, ani pro dítě. Nehledíc na to, že v nosítku může dítě i spát, můžeš mít stříšku proti dešti ap. Takže na delší výlety jsme určitě používali nosítko tak do tří let určitě. Jasně, že střídavě dítě i chodí samo a neneseš celou dobu.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    MAKU: nic proti, ale našemu dítěti je 2,5 roku a nosítko jsme používali jen asi do 1 roku. Jak to šlo, tak nosíme "na koně" - to je přece nejjednodušší ne?
    MAKU
    MAKU --- ---
    TULENI: dík!
    TULENI
    TULENI --- ---
    MAKU: ja vim ze ne, jen jsem to taky uvedla na pravou miru a dala priklad, myslim ze dotaz byl na batole a ne na triletaka :) jinak krasny nositko!
    MAKU
    MAKU --- ---
    TULENI: já to nemyslela jako kritiku, jednou za rok je to fakt úplně šumák, jen že bych asi Ergo ostatním nedoporučila jako optimální ergonomické nosítko na tříleté děti (T. měl v Ergu nohy podobně, jako je to na tvé fotce a optimální mi to nepřišlo. V Bluebearovi si pak liboval, jak je to pohodlné. Ale my nosítko používáme docela často - sice T. v létě zvládl ujít i 7 km, ale děsivě pomalým tempem, takže když vím, že budu chtít nějaký úsek výletu jít rychleji, používám nosítko i teď v jeho 3,5 letech. A taky se mi teda hodilo, když byl koncem roku nemocný a nesměl mít nějakou dobu žádnou fyzickou zátěž - a kočárek nevedem.)

    Tady syn (3 roky) v Bluebearovi, z obou stran má sedák pěkně až ke kolínkům: http://www.zahour.cz/martina-nyx/Tedik/bluebear_LR.jpg
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SPIRALOID: To bude asi nejjistější, nebo nějaké to batolecí, to by snad mělo sedět...
    ZEGA: To je podobné, dceři je 15 měsíců, koukám že jsem to možná nenapsala. Ono popravdě zařezává se jí to už déle, nemá moc komáří nožičky.
    TULENI
    TULENI --- ---
    MAKU: ano, nozky nemela v uplne optimalni pozici, ale zase tak hrozny to nebylo na to jak ma dlouhatansky nohy..nasla jsem i fotku :)
    http://tuleni.com/photo/albums/userpics/10002/IMG_4462.JPG
    a hlavne se to stalo doslova jednou za rok, jinak vse utape a nebo ji tata vezme chvili na kone :)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    My máme batolecí Pandu (www.petitepanda.net) a zřejmě budeme brát ještě i velikost "předškolní", když v tom má být tříleťačka déle (polední spaní na výletě), tak ať to má pohodlné. Blue Bear v podstatě totéž a ještě je docela vychvalované Skaldino, taky existuje v několika velikostech..
    MAKU
    MAKU --- ---
    SPIRALOID: no vidíš, to jsem netušila (my měli to základní).
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    MAKU: btw ergo má asi 3 různé střihy. jinak je střižené to základní, jinak performance a jinak organic...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    TORUVIEL: mela jsem stejny problem u rocni (!!!) dcery. vymenila jsem za kibi a to sedi skvele.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    TORUVIEL: aha chápu. podle fotky je ji rozhodně malé.to beco je nejen úzké ale i popruhy ma dost blízko bederaku... asi nejlíp udeláš když si zajdeš třeba do brány k dětem a vyzkoušíš co vám oboum nejlépe sedí...
    MAKU
    MAKU --- ---
    TORUVIEL: ty nohy jsou opravdu moc dolů, koleno má být v úrovni zadečku.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SPIRALOID: Hlavně se jí zařezávají popruhy do nohou, ačkoliv jí zadek podsadím a dám kolena směrem nahoru, ona se v tom stejně posadí, jak chce. Nepodpírá jí to nohu až ke kolenům, ale jen pod zadkem. To Beco mi přijde takové dost úzké. Ona je docela velká/vysoká, nosí oblečení označené 2-3r.
    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/250638_4645911579524_788750976_n.jpg
    Není to tam moc vidět, ale zařezává se jí to, a to má jen punčocháče.
    MAKU
    MAKU --- ---
    TULENI: no ale u tříletého dítěte už Ergo tak docela nesplňuje požadavky ergonomického nosítka - aspoň teda u mého vcelku drobného syna. Dítěti už pak dost visí nohy dolů, rozhodně stehna nemají tu správnou oporu, jak by měla mít...

    TORUVIEL: já si pro syna nechala ušít Bluebeara ve velikosti pro batolata - http://www.bluebear.cz/ergo.htm (předtím jsme měli Ergo a ve dvou letech už to velikostně nebylo ono). Ve 3,5 letech je mu stále dobře.
    TULENI
    TULENI --- ---
    TORUVIEL: mame ergo a este v lete nam v nem nase dlouhonoha triletacka usnula na celodenni prochazce..takze to vrele doporucuju :) ale Meitai na to kratke prenaseni je taky dobry reseni..a urcite i levnejsi..akorat bych tipla ze ne tak pohodlne pro nosice...
    KATIA
    KATIA --- ---
    NIENNA: tak to souhlas!
    MALKE
    MALKE --- ---
    TORUVIEL: Manduca mi přišla vysoká dost, tady dvou a půl leté batole, je nasazená, jak to šlo, ale pro představu...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam