• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BEBERA: To jo, ledvinka vyřeší hodně. Akorát ještě potřebuju dořešit flašku s pitím. To je obvykle zásadní problém, všechno se mi vejde někam (do kapes, ledvinky, kamkoliv), kromě pití. A na celodenní výlet bez něj nejdu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: To by chtelo nejakou ledvinku, koukala jsem na bezkarske, ze do nekterych se vejde taky spousta veci...
    MAKU
    MAKU --- ---
    TAPINA: sama pak nechodím až takové vzdálenosti a snažím se toho nést co nejméně. Jako záda mě z toho bolí taky, ale ne nějak moc a zvládnu to líp, než tu krosnu.

    CASTROL: btw ještě mě napadá, že třeba u dešťových výletů je teda nošení "na koni" dost na prd. Případně u unaveného nemocného dítěte, které potřebuji přepravit k doktorce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAKU: dělám to úplně stejně s nošením věcí :-)

    Jen zatím jsme na výlety celkem často brali i kočár, máme vcelku terénní, ale jak mu dítě větší a chodit více, chceme se zase vrátit k systému na výlet jen s nosítkem, dříve to býval šátek, když byl mimino.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tašku s věcma přes rameno si teda na delší chození nedovedu moc představit. Zhuntovala jsem si rameno a půlku těla (namožené svaly nerovnoměrným zatěžováním), když jsem jedno léto chodila do lesa s taštičkou přes rameno, která měla asi kilo a půl :D Mám křivý záda už tak, při chůzi musím být vycentrovaná :o)
    MAKU
    MAKU --- ---
    ANNAWA: jj, mám to s krosnou stejně. Když jdeme na výlet s mužem, nese muž krosnu. Když jdu na výlet sama / s kamarádkou / s babičkou, tak beru nosítko, protože z krosny mě bolí záda a daleko s ní nedojdu. (A pokud jdu sama, tak k nosítku mám tašku s věcma přes rameno, pokud jdu s někým dalším, tak si věci nechám nést :-)
    CASTROL: my rádi celodenní turistické výlety. Jak jsem psala níže, syn ve 3 letech zvládl pomalým tempem ujít i 7 km (těch 7 km pak bylo na celodenní výlet), což je myslím slušné. Pokud ale chci urazit víc km nebo prostě jít rychleji, nosítko se hodí. "Na koni" ho zvládnu nést tak 10 minut.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Počítám, že dítě v krosně ponese tatínek. To s ním stejně na delší túry nebudu chodit sama, z výše zmíněného důvodu, že bych neměla kam dát věci. To ostatně řeším docela už teď. Na podzim jsem ještě nosila dítě vepředu, vzadu batoh. Na jaře už bych chtěla nosit dítě vzadu a věci nevím, kde.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: já dítě v krosně valně neunesu, prostě to těžiště je jinde, s nosítkem nemám problém.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LURA: Já to zas vidím tak, že na delší túry s tříletým dítětem už to bude chtít spíš krosnu, než nosítko. Aby se daly vzít taky nějaké věci a tak, ne?
    LURA
    LURA --- ---
    CASTROL: No ani není. Když jdeš někam na krátkou procházku, tak možná, ale na delší túry to není pohodlné ani pro rodiče, ani pro dítě. Nehledíc na to, že v nosítku může dítě i spát, můžeš mít stříšku proti dešti ap. Takže na delší výlety jsme určitě používali nosítko tak do tří let určitě. Jasně, že střídavě dítě i chodí samo a neneseš celou dobu.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    MAKU: nic proti, ale našemu dítěti je 2,5 roku a nosítko jsme používali jen asi do 1 roku. Jak to šlo, tak nosíme "na koně" - to je přece nejjednodušší ne?
    MAKU
    MAKU --- ---
    TULENI: dík!
    TULENI
    TULENI --- ---
    MAKU: ja vim ze ne, jen jsem to taky uvedla na pravou miru a dala priklad, myslim ze dotaz byl na batole a ne na triletaka :) jinak krasny nositko!
    MAKU
    MAKU --- ---
    TULENI: já to nemyslela jako kritiku, jednou za rok je to fakt úplně šumák, jen že bych asi Ergo ostatním nedoporučila jako optimální ergonomické nosítko na tříleté děti (T. měl v Ergu nohy podobně, jako je to na tvé fotce a optimální mi to nepřišlo. V Bluebearovi si pak liboval, jak je to pohodlné. Ale my nosítko používáme docela často - sice T. v létě zvládl ujít i 7 km, ale děsivě pomalým tempem, takže když vím, že budu chtít nějaký úsek výletu jít rychleji, používám nosítko i teď v jeho 3,5 letech. A taky se mi teda hodilo, když byl koncem roku nemocný a nesměl mít nějakou dobu žádnou fyzickou zátěž - a kočárek nevedem.)

    Tady syn (3 roky) v Bluebearovi, z obou stran má sedák pěkně až ke kolínkům: http://www.zahour.cz/martina-nyx/Tedik/bluebear_LR.jpg
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SPIRALOID: To bude asi nejjistější, nebo nějaké to batolecí, to by snad mělo sedět...
    ZEGA: To je podobné, dceři je 15 měsíců, koukám že jsem to možná nenapsala. Ono popravdě zařezává se jí to už déle, nemá moc komáří nožičky.
    TULENI
    TULENI --- ---
    MAKU: ano, nozky nemela v uplne optimalni pozici, ale zase tak hrozny to nebylo na to jak ma dlouhatansky nohy..nasla jsem i fotku :)
    http://tuleni.com/photo/albums/userpics/10002/IMG_4462.JPG
    a hlavne se to stalo doslova jednou za rok, jinak vse utape a nebo ji tata vezme chvili na kone :)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    My máme batolecí Pandu (www.petitepanda.net) a zřejmě budeme brát ještě i velikost "předškolní", když v tom má být tříleťačka déle (polední spaní na výletě), tak ať to má pohodlné. Blue Bear v podstatě totéž a ještě je docela vychvalované Skaldino, taky existuje v několika velikostech..
    MAKU
    MAKU --- ---
    SPIRALOID: no vidíš, to jsem netušila (my měli to základní).
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    MAKU: btw ergo má asi 3 různé střihy. jinak je střižené to základní, jinak performance a jinak organic...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    TORUVIEL: mela jsem stejny problem u rocni (!!!) dcery. vymenila jsem za kibi a to sedi skvele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam