• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    NABIS: rozhodne doporucuji kvuli vlhkosti daat separacky fleesove a klidne na to, kdyz se dite pokaka, tak i separacku obycejnou, celulozovou . ja to mam tak, ze kdyz dite separacku jen pocura, tak ji normalne vyperu, vydrzi i nekolik prani, takze na separackach taky usetris. ale ty flisove rozhodne doporucuji jak tu pise Renfri.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NABIS: Zkus fleecove separacky, to udělá hodně. Stačí rozstrihat fleecovou deku z IKEA za pár korun, žádná velká investice.
    KATIA
    KATIA --- ---
    NABIS: moje zkušenosti s látkováním jsou zatím dost omezené, ale rozdíl vlhkosti se separačkou byl obrovský!, když jsem dala bez separačky, tak jsem se bála, že se fakt hned oprudí a nemohl by v tom vůbec být. jak to dělaly naše mámy, já fakt nevím :-)
    NABIS
    NABIS --- ---
    KATIA: davala jsem vyprane vlhcene ubrousky (jsem vrtkoleno). Chtela jsem se vyhnout jakemukoliv dalsimu investovani do plin, ale asi to neni mozne(sakra).
    NABIS
    NABIS --- ---
    EUCHENIE: to znam moc moc dobre, hlavne v prvnich mesich, jsem byla schopna za dva dny snist nutellu(stredni velikost)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    CASTROL: Já potřebuju ke kojení obě ruce, takže práce nehrozí, ale kolik já už od pororodu viděla filmů, to už ani nejde spočítat :-D
    TULENI
    TULENI --- ---
    CASTROL: :) s prvnim jsem dlouho u kojeni pracovala na pc nebo si cetla..dokud ji nezacal zajimat vic pocitac nez prso...s druhym uz jsme pri kojeni prohlizeli knizky s tou prvni aby do nej nezduchala atd...ale cim byli starsi tim to byl vetsi fofr, takze odpadlo vsechno...
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    BARRUSHE: já naopak obdivuju, že jí to jde. Já nemám moc ráda ten čas proflákanej u kojení. Obvykle mám přitom tupej výraz a koukám do blba (navzdory romantickým představám o utužování vztahu). Moje mimino totiž čím je starší, tím hůř snáší, když se jeho miska se žrádlem sebemíň pohne.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    RHIAN: Rekla bych, ze podle toho, jak jsou ty mimina maly, to nebude jen chvilka. Navic nevidim rozdil mezi tim, kdyz si nekdo u kojeni cte nebo skrabe brambory. Neprijde mi na tom nic divnyho :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    NABIS: a dáváš separačku? dobrá to hodně natáhne do sebe.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    NABIS: me zas kaze jist cokosku :)
    NABIS
    NABIS --- ---
    LAMIA: skoda, ze nejsem z Phy. zajimalo by me kojeni vegetarianek. Byla jsem asi 10 let veget + semotamo vegan a tedka co kojim a po porodu jsem zacala jist maso, sice ne moc, ale jim ho a bez podmasli si to tedka nedokazu predstavit. a proc? protoze na to mam nezrizenou chut, tak kdyz mi to telo rika, tak ho posloucham.
    NABIS
    NABIS --- ---
    ORIKA: Uz jsem na to asi prisla. Bylo to bohudik(bohuzel) latkovymi plinkami, pokud jsou trocha mokre, tak je na sobe nesnese :o(. Tak asi neusetrim ani penezenku ani prirodu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: co jim zbyva, jinak by byly o hladu :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    INUSHKA: jsou šikovný :-). Můj starší syn byl schopen se kojit i za chůze či běhu, mladší dceři prso padalo i když jsem mírně pohnula palcem u nohy :-).
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SPIRALOID: A jak to dělá, že jí tam ty děti drží a mlíko jí neteče všude okolo. Mně se Malvína vždycky tak vrtí, že kdybych ji nedržela, odcestuje na druhou stranu gauče, a když si nepřidržuju prsa, tahá mě to a mlíko mi teče až na břicho.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SPIRALOID: Třeba ji tam manžel ráno posadí, obloží dětma, a pak už jí jen do večera podává věci na zkrácení dlouhé chvíle :o)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    RHIAN: souhlas! navíc furt přemýšlím jak se do tě pozice dostala? sama těžko, když si vzpomenu jak složitě jsem se s novorozencem dostávala sama do pohodlné polštářemi obložené pozice...a to pouze s jedním dítětem knížkou a vodou.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    ATUARFIK: Taky jsem na to na FB narazila a pořád mě hrozně rozčiluje, jak si neudělá tu chvíli klidu na kojení. Proč neškrábe brambory ten, kdo fotí, když má takovej hlad, že to nemůže počkat?! :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NABIS: dotaz bych směřovala spíše sem [ Mateřský cit ]
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    ATUARFIK: skoro jak u nás doma...:))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Když jsme u těch dvojčat, právě mi facebookem přišlo tohle :)


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam