• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    NABIS
    NABIS --- ---
    RENFRI: o tom jsem taky cetla. ze by? Kdyz me stejne prijde v tech latkovkach strasne napresovana a nepohybliva a to mam ruzne druhy. Nevim, jestli ji s tim mam dale trapit, jenom proto, ze jsem si neco vymyslela a nebo to neresit a davat jednorazovky, ktere ji nevadi.

    LAMIA: tak dej potom vedet, jestli k necemu zajimavemu v diskuzi doslo. Me bylo tedka doporuceno jist hodne vyvary, kvuli doplneni krve po porodu, tak chodim vecer az mala usne do mistni restaurace na vyvar, doma to varit nebudu nebot muz je stale veget.
    ORIKA: nastesti ted je to pryc a ujizdim si na podmasli, syrovatce apod., coz neni takovy zahul na jatra a penezenku
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NABIS: to jsi dobrá, že ti vydržela celý 2 dny ;)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KATIA: Já vím jak, alespoň když hlídá dcerku moje mamka a já se vrátím domů a najdu je tam, tak vždycky tam malá lítá s holým zadkem. Když začala vyměšovat, tak ji mamka vždycky chytne a rychle šup nad nočník. Plínu snad jen ven na procházku.
    KATIA
    KATIA --- ---
    NABIS: moje zkušenosti s látkováním jsou zatím dost omezené, ale rozdíl vlhkosti se separačkou byl obrovský!, když jsem dala bez separačky, tak jsem se bála, že se fakt hned oprudí a nemohl by v tom vůbec být. jak to dělaly naše mámy, já fakt nevím :-)
    NABIS
    NABIS --- ---
    KATIA: davala jsem vyprane vlhcene ubrousky (jsem vrtkoleno). Chtela jsem se vyhnout jakemukoliv dalsimu investovani do plin, ale asi to neni mozne(sakra).
    NABIS
    NABIS --- ---
    EUCHENIE: to znam moc moc dobre, hlavne v prvnich mesich, jsem byla schopna za dva dny snist nutellu(stredni velikost)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    CASTROL: Já potřebuju ke kojení obě ruce, takže práce nehrozí, ale kolik já už od pororodu viděla filmů, to už ani nejde spočítat :-D
    TULENI
    TULENI --- ---
    CASTROL: :) s prvnim jsem dlouho u kojeni pracovala na pc nebo si cetla..dokud ji nezacal zajimat vic pocitac nez prso...s druhym uz jsme pri kojeni prohlizeli knizky s tou prvni aby do nej nezduchala atd...ale cim byli starsi tim to byl vetsi fofr, takze odpadlo vsechno...
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    BARRUSHE: já naopak obdivuju, že jí to jde. Já nemám moc ráda ten čas proflákanej u kojení. Obvykle mám přitom tupej výraz a koukám do blba (navzdory romantickým představám o utužování vztahu). Moje mimino totiž čím je starší, tím hůř snáší, když se jeho miska se žrádlem sebemíň pohne.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    RHIAN: Rekla bych, ze podle toho, jak jsou ty mimina maly, to nebude jen chvilka. Navic nevidim rozdil mezi tim, kdyz si nekdo u kojeni cte nebo skrabe brambory. Neprijde mi na tom nic divnyho :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    NABIS: a dáváš separačku? dobrá to hodně natáhne do sebe.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    NABIS: me zas kaze jist cokosku :)
    NABIS
    NABIS --- ---
    LAMIA: skoda, ze nejsem z Phy. zajimalo by me kojeni vegetarianek. Byla jsem asi 10 let veget + semotamo vegan a tedka co kojim a po porodu jsem zacala jist maso, sice ne moc, ale jim ho a bez podmasli si to tedka nedokazu predstavit. a proc? protoze na to mam nezrizenou chut, tak kdyz mi to telo rika, tak ho posloucham.
    NABIS
    NABIS --- ---
    ORIKA: Uz jsem na to asi prisla. Bylo to bohudik(bohuzel) latkovymi plinkami, pokud jsou trocha mokre, tak je na sobe nesnese :o(. Tak asi neusetrim ani penezenku ani prirodu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: co jim zbyva, jinak by byly o hladu :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    INUSHKA: jsou šikovný :-). Můj starší syn byl schopen se kojit i za chůze či běhu, mladší dceři prso padalo i když jsem mírně pohnula palcem u nohy :-).
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SPIRALOID: A jak to dělá, že jí tam ty děti drží a mlíko jí neteče všude okolo. Mně se Malvína vždycky tak vrtí, že kdybych ji nedržela, odcestuje na druhou stranu gauče, a když si nepřidržuju prsa, tahá mě to a mlíko mi teče až na břicho.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SPIRALOID: Třeba ji tam manžel ráno posadí, obloží dětma, a pak už jí jen do večera podává věci na zkrácení dlouhé chvíle :o)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    RHIAN: souhlas! navíc furt přemýšlím jak se do tě pozice dostala? sama těžko, když si vzpomenu jak složitě jsem se s novorozencem dostávala sama do pohodlné polštářemi obložené pozice...a to pouze s jedním dítětem knížkou a vodou.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    ATUARFIK: Taky jsem na to na FB narazila a pořád mě hrozně rozčiluje, jak si neudělá tu chvíli klidu na kojení. Proč neškrábe brambory ten, kdo fotí, když má takovej hlad, že to nemůže počkat?! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam