• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    ADD
    ADD --- ---
    LAMIA: Jj, do osmého měsíce těhotenství. Dítě se narodilo s 3,5 kg a 53 cm, takže očividně nestrádalo. Chtěla jsem kojit nonstop a pak kojit oba (staršímu bylo v době druhého porodu jen 17m), ale kojení mi spouštělo stahy, tak jsem raději přestala, a syn už se pak ke kojení nevrátil (asi třikrát to během cca roku zkusil, ale styděl se :-)). Kojím tedy bez té čtyřtýdenní pauzy před porodem bez přestání tři a čtvrt roku, zatím to na konec nevypadá a jestli si připadám mrtvá, tak ne z kojení. :-)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ADD: 8 měsíce těhotenství chápu? no tak paráda ... jsem se trochu lekla. Ten argument byl, že do toho mlíka jde to co má jít do plodu
    ADD
    ADD --- ---
    LAMIA: Já kojila do konce osmého měsíce bez problémů.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Co je pravdy na tom, ze pokud clovek otehotni behem kojeni, mel by s kojenim prestat? Pokud ano tyka se to plneho kojeni (v pripade, ze se zadari nemit ho jako antikoncepci) nebo i kojeni obcasneho. Ci je to hloupost?
    Jsem z te informace dost prekvapena a prijde mi jako zasadni pro prehodnoceni planovani - nebo spise prave neplanovani a nechani osudu dalsiho mimca. Nechtela bych prestat kojit.
    Pardon, ze to pisu sem, ale na sledujici tento klub vice dam:)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SELLIGAN: Nebo tři :-D
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    RHIAN: :))) nebo nejlíp dva!!!
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    SHARIE: Sakra práce, ať tam dá někdo ten hnědý :-))
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    MEDVED007: Hele nejsem :-) Ja jsem prece ta hystericka prvomatka, co tu kdysi resila, jestli je normalni, ze 3 mesicni dite spi 22h denne a vsichni mi rikali, neres a bud rada, ze spi! ;-)) Majda je lenoch, to je vic nez jasny, pohybove aktivity dela se spozdenim, ale tak hlavne, ze dela, ja jsem rada, ze je to pohodovy dite :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tak dnes to bylo mnohem lepsi, vecer asi 15 min protest, v 1 ve 4 jen minifnuk, ted uz dostal, ale do necely hod vstava
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Kdo chtel: na bazaru v brane deti je k mani cerny kabat liliputi:)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: nebo s cajem teda
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MALKE: ja jedu druhy kolo odvykacky od vcera, kdyz byl ted marod a mel 4 dny okolo 39, kojila jsem i v noci, jsem byla rada, ze pozre cokoliv tekutyho. samozrejme place, vzteka se, krici am am, davam mu taky lahev s vodou zatim, ale spi se mnou, tak nemusim vstat. nj, cas se nachylil, jdem si dat dalsi kolo. joa pres den sal asi stokrat dnes.. :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    MEDVED007: Já netuším, proč to tak má fungovat, ale dost lidí se tvářilo, že funguje. Zkušenosti s tím nemám, první dítě odmítalo cokoliv kromě mlíka, a mělo v noci doopravdy hlad, takže jsem mu dávala a řešila teprve to, když začalo fňukat, aniž by bylo ochotno požít.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MEDVED007: souhlas. už se to tu několikrát řešilo, nejlepší je, pokud ke kojenýmu dítěti vstane tatínek nebo někdo, kdo mlíko nemá. ale důležitý je se rozhodnout a stát si za tím, v noci se prostě nejí a nepije.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MALKE: tohle je podle mě totální blbost....když chci přestat vstávat, tak nesmí dítě dostávat NIC, jinak bude prudit donekonečna.....nikdy jsem nepochopila, proč se lidi snaží noční kojení nahradit UM/čajem/vodou....přeci nejde o to jakou tekutinu dítě pije, ale že se člověk musí zvednout z postele a tu tekutinu mu dát....
    MALKE
    MALKE --- ---
    RENFRI: Ech, zrovna teď tě nemám moc ráda. Dítě se mi furt budí po půlnoci co dvě hodiny na pití, tak jsem prolistovala internet, a že prý je čas přestat krmit v noci. Že když dostanou vodu, pochopí, že mlíko nět, a budit se přestanou. MOJE dítě se pochopitelně budí dál jako podle hodinek a spokojeně saje vodu. Mé kruhy pod očima dosáhly nevídaných rozměrů a zbarvily se do interesantního odstínu khaki.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RENFRI: seš si jistá, že je to dítě a ne medvěd ? :-)))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RENFRI: eh!?! :-D Bart spí ve dne hodinu, když se zadaří, tak hodinu a půl, ale někdy taky jen dvacet minut.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    njn, a ta nase spi malo v noci i pres den :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ANNAWA: No mne se obvykle chlubi lidi, co jejich deti spi tak nejak podobne jako B, ja k tomu radsi nic nerikam, jen chvalim, jak je to super :-)) Majda je zas proste zalozenim lenoch, no, coz taky neni vzdy vyhoda. Ja jsem treba mnohem radsi za denni spanek, kdy dava tech 2,5-3h, coz je super.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RENFRI: tý jo, já si pochvauluju jakej je B spáč, ale on chodí spát ve 21 a vstává v půl osmé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam