• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: ještě k tomu blw, kamarádka začala dělat blok, rotože v čj tu nic není http://blwcesky.wordpress.com/2013/03/21/prikrmovani-vedene-ditetem/
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TORUVIEL: včera jsme začali a už oba dva dny v klidu jí napařenou mrkev. Je to super. Právě jsme se rozhodli protože bylo vidět, že do toho chce jít. Brala věci ze stolu a trpěla u našich jídel. Fungovalo to okamžitě.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LAMIA: Jo, mám. Není v tom žádný problém, ale je to vhodné pro děti, co se chtějí krmit samy, ne pro ty, co nevyvíjejí žádnou vlastní iniciativu.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    PLANETA: a ještě si dej velkej pozor, abys nebrala rodičovský příspěvek na dceru a mateřskou na nové dítě ve stejném měsíci. To totiž nelze. Já jsem končila rodičák na starší dítě 26.7. a 27.7. jsem nastupovala na mateřskou. Ještě jsem se radovala, jak to hezky vyšlo. A minulý týden mi volali z pracáku, že musím vrátit cca 5000 z toho rodičáků, protože jsem čerpala ve stejném měsíci :( Bohužel mi tohle nikdo neřekl dřív. Byla bych nastoupila na mateřskou o 2 týdny později
    KATIA
    KATIA --- ---
    PLANETA: Pravidla platná od 1. 1. 2012

    Pravidla rodičovského příspěvku doznala výrazných změn. Od roku 2012 se většina rodin stát totiž dá všem novým příjemcům rodičovské k dispozici celkovou částku 220 tisíc Kč, kterou budou muset rodiny během čtyř let věku dítěte vyčerpat.

    Maximální výše měsíčního rodičovského příspěvku ale nebude smět přesáhnout 11 500 korun. Zároveň nebude moci být měsíční dávka vyšší než 70 % předešlého příjmu.

    Měsíční výši rodičovské bude také možné měnit i v průběhu jejího čerpání. Vždy jednou za čtvrt roku.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TULENI: jenom doplním, že roli hraje i příjem otce, takže jeden z rodičů musí dosáhnout na to minimum pro získání 11.500 nejvyššího rodičáku.
    TULENI
    TULENI --- ---
    PLANETA: co vim tak zpetne to nejde a nejvyssi mozna castka je 11400, na tu to ted zmenit muzes pokud na to dosahnes na zaklade predcjozich prijmu :) to co nevycerpas se nedoplaci..
    PLANETA
    PLANETA --- ---
    Ahoj, mam dotaz ohledne rodicovskeho prispevku, doufam, ze tu s tim nebudu otravovat;].
    Zvolila jsem si rodic. prisp. na 3 roky, ale skonci mi, kdyz bude dceri 2 a pul, protoze cekame druhe dite.
    Tedy jsem se chtela zeptat, zda mam narok si zazadat o vetsi rod. pr.?
    Rodicovs. prispev. se pocita az od 6 mesicu ditete? Pek se zacina odecitat z castky 220 000 kc?
    Ted me castka vychazi jeste pres 11500 Kc, mohu si o ni zazadat? Nedo spetne treba za 3 mesice?
    Dekuji mockrat, snad je to jasne:]
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Máte někdo zkušenost s Baby-led Weaning metodou? Tedy přikrmováním vedeném dítětem? Dost o tom uvažuju ale znám zatím jen jednu maminku. Díky. Kdyžtak info zde: http://www.baby-led.com/
    MALKE
    MALKE --- ---
    TORUVIEL: Většinou nikoliv na matku a nikoliv desetkrát denně. A ve věku maturitním, pakliže bude jejich mysl zatemněna a nezvládnou na to přijít sami, jedinou mou činností bude, pevně doufám, upozornění na lokaci uklízecího náčiní.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DALEEN: naše mladší taky furt blila ve velkém...živě si pamatuju, jak jsem kvílela u mudr kdy už to přestane....moudře se na mě podívala a pravila, že jedni její pacienti doma chovají ročního kluka v gumovém bazénku, protože neustále bleje....tak jsem usoudila, že na tom nejsme tak zle a hnedle mi bylo líp....a fakt se to potom začlo zlepšovat....
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TORUVIEL: Obvykle ovšem ne na matku. Na tu se v tomto věku spíš se*e. Z vysoka :-D
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DALEEN: Neboj, přejde to... Je to indivindi jako vše...ale třeba u nás se to začalo prudce zlepšovat po půl roce... Minimálně se zlepšilo to, že už nebyla poblitá sama, ale někam nablila... takže jsme furt chodili s ubrouskama a utírali podlahu... :-) A postupně odpadlo i to... Teď v jedenácti měsících už nezvrací (a když, tak je někde nějaký zádrhel) a připisuju to jednak tomu, že je větší a jednak tomu, že se už tak nepřežírá... a hlavně tomu, že se hýbe... :-)

    A souhlasím s TORUVIEL: ve věku maturitním se zvracívá fest...a není to nic příjemného... :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MALKE: Ve věku maturitním se ale taky zvrací, nicméně už z jiného důvodu :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    DALEEN: :)) Neboj, do maturity zvracet nebudou. I když oba moji jsou experti, neskončilo to ani s příkrmama - u prvního si nepamatuju přesně kdy, ale určitě jsem likvidovala i oranžové zbytky, druhý má sedm měsíců a zvrací sice míň, ale pořád ještě. Oba vypadají zdravě a šťastně, takže jsem to zařadila do repertoáru prostředků, jak zocelit matku, a doufám v lepší příští:c)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NIENNA: Vháníš mi naději do žil, že možná jednoho dne nebudu neustále poblinkaná :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DALEEN: Tak to se omlouvám...opravdu to nějak zašumělo... :-) Myslela jsem, že jsem byla nesrozumitelná...
    Taky jsem vždycky čekala minimálně půl hodiny...jinak jakmile jsem zvedla nožičky(a někdy ani to ne), tak to z Lenky začlo vytékat.... No, vyrostla z toho... Už není takový poblion...:-D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NIENNA: Asi došlo trošičku k šumu :) Já jsem to pochopila a naprosto s tebou souhlasím. Mám dítko které blinká vždy a všude a pokaká se zásadně při kojení nebo těsně po něm. Většinou ale tak půl hodinky po krmení počkám,než ho přebalím.


    MALKE: Tak to mám asi podobný exemplář jako tvoje děti. Je schopný poblinkat se i těsně před kojením :) Ale přijde mi, že když ho těsně po krmení položím a chci přebalit, tak z něj vyteče velká část toho co do něj před chvilkou nateklo :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    DALEEN: Já jsem to pochopila, ale když se to dítě těsně po krmení pokaká, tak ho musím stejně přebalit:) A to dělá dost dětí, takže přebalovat před krmením je IMO kontraproduktivní. Blily mi obě děti, a blily nezávisle na tom, jestli jsem je přebalovala - upouštěly i několik hodin po krmení, takže jsem usoudila, že je to jedno a přebalovala po jídle.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DALEEN: Pracovala jsem v nemocnici na dětském přes deset let, takže si troufnu říct, že praxi mám a s manipulací nemám problém......přesto Lenka po jídle vytékala, pokud nebyla v klidu.... :-D
    To jsem nijak zle nemyslela.....myslela jsem to tak, že některé děti jsou prostě vylévací. Někdy k tomu přispěje i nevhodná manipulace.... což je důvod, proč se v porodnicích doporučuje přebalovat před jídlem.... Nicméně to není dogma a není to vytesáno do kamene a většina maminek si režim uzpůsobí, jak jim vyhovuje...např. i z důvodů, že dítě během jídla vykoná potřebu...zjistí, že jim více vyhovuje přebalovat po jídle, tak to tak dělají....U nás to vhodné např. nebylo:-)
    Jen jsem se snažila vysvětlit, proč se jako výchozí bod doporučuje přebalovat před jídlem.....:-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    INUSHKA: tak to benovi to vůbec nevadilo bej v pokaděný plíně, takže my jsme to prostě takhle nějakou dobu dělali, občas pokusně přebalili nějakou dobu po kojení a teď už to nějak nevadí, tak přebalujem podle pocitu. stejně na to má čuch a občas se mu podaří, že ho přebalíme z pročůraný plíny a on se do tý čistý krásně pokadí :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam