• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    KATIA
    KATIA --- ---
    IBERIA: jj, myslím, že u mateřské bys měla mít akorát ten papír od gynekologa.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KATIA: ano, já celou dobu mluvím o mateřské, ža tam pro lejstro na sociálku nemusím, zatímco kvůli rodičáku ano. Snad se nemýlím.
    KATIA
    KATIA --- ---
    IBERIA: to by měl u mateřské, ale pak o rodičák žádáš sama...ale trochu se mi zdá, že tady nějak jsou ty info zmateně....
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KATIA: to jo, pardon, ale měla jsem za to (respektive bylo mi řečeno zaměstnavatelem), že to vyúřaduje zaměstnavatel se správou sociálního zabezpečení sám.
    KATIA
    KATIA --- ---
    IBERIA: ale jde to z nemocenského pojištění, které má na starosti sociálka. nejde to z peněz zaměstnavatele...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BEBERA: zajímavé, ještě tam zavolám jednou, ale nevím k čemu by jim to bylo, když mi mateřskou vyplácí zaměstnavatel.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    CASTROL: my zjistili, že to čile aplikovala maminka kluka na dva syny aniž by věděla, že se to nějak jmenuje:) krmíme na klíně kde sedí
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IBERIA: kvůli druhe materske pred koncem rodicaku jsem taky musela na sociálku pro potvrzeni formulare a s tim na urad práce...
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    LAMIA: : to je vtipný, že se ta metoda nějak jmenuje. Naše dítě ji vyžaduje zcela automaticky. Jakmile jíme, trvá na tom, že chce taky. Obvykle mu dám něco žužlat a sedí mi na klíně. je naprosto spokojený. Jen jsem se teda bála těch pevných kousků - bude mu teď 7 měsíců a ty větší kousky z něj stejně vypadnou.

    Mám jen jednu technickou: v 6 měsících dítě zřídka samo vzpřímeně sedí, pokud mu k tomu někdo v minulých měsících intenzivně nepomáhal - pochopila jsem, že tak se to dělá v USA a naše pediatričky jsou z těch překladů americké literatury dost nešťastné. U nás se preferuje nechat dítě, aby se naučilo sedět samo, přes lezení (http://www.poliklinikaprosek.cz/mapa-nejcastejsi-chyby-rodicu-v-prubehu-pohyboveho-vyvoje-deti-do-1-roku-61)

    jinak co se bordelu pod stolem týče, osvědčil se mi rozložený sprchový závěs, který po jídle smotám, občas vyklepu.
    TULENI
    TULENI --- ---
    IBERIA: ja si to taky myslela a prislo mi to jako nesmysl, ale pani mi tvrdila tohle tak nevim jak to doopravdy je/bude...dam vedet az to dovyresim ;)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    TULENI: to jo, kvuli rodicaku jo, ale.kvuli materske podle ne nemusis resit nic krom odhlaseni rodicaku a nahlaseni zameatnavateli s lejstrem od doktora. Ale ja tomu nerozumim, mam to od zdejsi guru pres tyto davky.
    TULENI
    TULENI --- ---
    IBERIA: tak je uplne klidne mozny ze me pani po telefonu dala jiny informace, ja tam kazdopadne zatim jen vyplnim tu zmenu o ukonceni aby to neposilali a kdyz budou neco vic potrebovat uz to necham poslat postou, uz ted se mi to vubec nehodi nekam kvuli tomu chodit vid :) ale vim ze kdyz jsem nastupovala na rodicak s Maxem chteli po me to vymereni znova urcite..
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    TULENI: to jsem si nechala pri vyrizovani rodicaku z Kobylis poslat. Ted (pri ukonceni rodicaku a nastupu na materskou) to po mne nechtel ani pracak ani zamestnavatel. Materska by mela byt ve stejne vysi jako ta minula.
    TULENI
    TULENI --- ---
    IBERIA: no ale ten vymer kolik ta materska bude by ti meli dat prave na tech kobylisich...pokud je zamestnavatel prazsky.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    QUAACA: neni to na Kobylisich, ale na obvodnim pracaku.
    Ja to zase blbe spocitala a chvili to vypadalo, ze budu vracet jednu korunu... Pak se nejak poradili, ze pry to nejak udelaji. Tak uvidime.
    BONIE
    BONIE --- ---
    LANTHAL: no já to chci jako přiznat tento měsíc, vrátila bych to hned, ale zrovna mi to fakt přišlo hodně vhod, takže jsem to tak trochu využila.. ale teď mi nezbude než vzít telefon a udat se .)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: ještě k tomu blw, kamarádka začala dělat blok, rotože v čj tu nic není http://blwcesky.wordpress.com/2013/03/21/prikrmovani-vedene-ditetem/
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BONIE: ono se to stejně provalí - nejpozději ve chvíli, kdy s druhým dítětem přecházíš z mateřský na rodičák ... jako bezúročná půjčka možná dobrý, pokud ti nevadí to následné papírování a kyselé ksichty, ale pak ti to strhávají z rodičáku (myslím, že jako minimální splátku zmiňovala úřednice 2 tisíce měsíčně), a to jsou pak krušnější časy :)
    BONIE
    BONIE --- ---
    TULENI: u mě to bylo jasné.. vnitřní hlas mi říkal, holka, když dávaj, tak ber (aspoň na chvíli) :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam