IBERIA: mluvim o materske na druhé (a další) dite, která nabehne před koncem rodicaku. To potvrzeni není pro ziskani materske, ale kvůli rodicaku, pro mateřskou staci predat papir od gynekologa zamestnavateli a ten to na urade vyridi sam. Potvrzeni o vymereni materske ze socialky chteli na uradu práce prave kvůli koncicimu rodičovskému prispevku, matne tusim, ze by to mohlo byt pro vypocet, ze uz nemam na zbyly rodicak nárok. Moje cestne slovo, ze opravdu nárok nemam, at mi daji číslo uctu, ze jim preplatek vratim, jim nestacilo, ani se jim nelibil muj navrh, at si na sociálku ńapisou sami. Navíc mi kvůli tomu poslali snad dvacet doporucenych dopisu, v jednom mi oznamili, ze jim mam prinest ono orazitkovane lejstro, v druhem mi oznamili, ze lejstro dostali, ve tretim, ze nemam na rodičak nárok, ve ctvrtem mi vysvetlili, proc na nej nemam narok, v patem mi spocetli, kolik jim mam vrátit, v sestem mi poslali číslo uctu, trosku prehanim, ale zas tak moc ne. Když jsem pak videla další a další vyzvy ve schránce, at si zajdu na postu pro doporuceny dopis, uz jsem je ignorovala...