• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SPIRALOID: jogínské pozice dělají všechny děti...naše pětiletá tuhle dělala "střechu" co děláme na joze zcela ukázkovou a ještě u toho skákala nohama...já když vidím sebe na joze, jak se tam kroutím jak žížala.....škoda mluvit....a abych u toho skákala nohama, tak to ani ve snu :-)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    NABIS: právě, ja si říkám to samé. syn je pohybove hodně zdatný, v osmi měsících vylezl na noční stolek...běžně dělá takové jogínské pozice,že se nestačím divit;-)
    NABIS
    NABIS --- ---
    SPIRALOID: jj tak jsem to taky myslela, ze jeste nemaji dost silne svalstvo a vaklani se do vsech smeru, tak jsem si prave rikala, jestli to neni ku skode patere, kdyz tam je desli dobu. Ale kdyz tak koukam co dela za ruzne polohy na zemi, tak to snad neni nic hroznyho a navic ji bavi mit tu hlavu zaklonenou.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    CASTROL: asi si mě špatně pochopila. ja netvrdila že děti se záklaní protože neudrží hlavu. ale že si myslím že ten záklon je nejvíc nutno hlídat v malých dětí které ještě nemají dost silné svalstvo....

    jinak ano, můj syn se taky začal víc zaklanět když jsem začla nosit na zádech. trochu pomohlo když jsem povolila ramení popruhy. tím pádem trupem nebyl úplně připlácnuty o mé záda. teď už ale velký a nosí se s ergem sahajícím jen do půl zad. ten záklon už v této pozici přestal dělat.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    SPIRALOID: moje druhý dítě je v nosítku na zádech zásadně úplně zakloněný. teď mu je 9 měsíců a rozhodně to není proto, že hlavu neudrží. vypadá to strašidelně, ale on má dojem, že toho tak víc vidí. Proto nosím na zádech jen s kapucí, i když je vzhůru. sice se trochu vzteká, ale kouká pak do stran, neřádek :) ale nosím teď teda dost málo
    NABIS
    NABIS --- ---
    SPIRALOID: diky, zkusim ji trochu popustit oprate a snad se prestane tolik vyklanet. Kapucka je fajn, pouzitelna vsak fakt jen pri spani.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    NABIS: úplně souhlasím. ale taky věřím tomu že ten řekneme první půl rok něž se dítě stane pohyblivé a zároveň neváží ještě moc je to nošení opravdu víc něž pozitivní.... po půl roku jsem nosila už méně a v létě je ten kočárek opravdu příjemnější pro oba;-)

    mám taky ergo, popravdě u většího dítka které má dostatečně silný svalový tonus jsem občasné záklanění fakt neřešila. stejně se zakloní jen na pár vteřin, ta poloha na dlouho není příjemná. a normální pohyblivé a zdravé dítě zaklon provádí celkem běžně u volného pohybu...myslím že je hlavně důležité zamezit tomu u malých miminek a pak při usnutí (na to tam ergo má tu kapuci).ale třeba se mýlím....
    trochu pomůže povolit ramenný popruhy se mi zdá.
    NABIS
    NABIS --- ---
    SPIRALOID: diky za video. Mam k tomu par poznamku-nezatracovala bych tolik kocarek-ja sama jsem nosila v satku a tedka v ergu a taky vozim v kocarku-ne vzdy mam naladu a energii na noseni nebo na vozeni, zvlast tedka kdyz ma Maruska 10 kg, ale nechodi, tak kdyz je vedro a jedu v tramvaji, tak jsem rada za kocarek a kdyz chce Maruska zmenu tak si ji posadim do nositka a kocarek tlacim. CHci se taky zeptat, co delate kdyz se vam dite v ergu zaklani hlavickou dozadu-ruce ji sice muzu dat dovnitr, ale to vydrzi asi tak na 10 sekund?
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    KACHNIK: tak vypadá že ho nauploadovali znovu
    Nošení dětí v šátcích (krátký film UNIPA) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=gSfqFsHTLtI&feature=youtube_gdata_player
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    KACHNIK: fu. to je divné.... snad to brzy napraví
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    SPIRALOID: video odstraněno?
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    a ještě jeden o kojení....
    Proč kojit své dítě (krátký film UNIPA) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ofEI-n36WQ8&feature=youtube_gdata_player
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    nový krátký film o nošení dětí....
    Nošení dětí v šátku (krátký film UNIPA) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=jQSpbAxeZyk&feature=youtube_gdata_player
    BONIE
    BONIE --- ---
    prosím vás nemáte nějaké tipy na dobré semináře o výchově v duchu Naomi Aldort apod.?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    chci se zepta, cim patlate deti pokud nepouzivate opalovaci kremy. Vim o kokosovem oleji ale myslim, ze stejne funguje i madlovy .. a? vite, pouzivate? diky
    BONIE
    BONIE --- ---
    NABIS: jo asi to tak bude.. já to tady mám prostě spojené s dětstvím, tak možná proto..
    NABIS
    NABIS --- ---
    BONIE: Urcite je kojeni takova neviditelna pupecni snura a jsme na sve deti porad napojene. Ostravsky vzduch dobre znam a kdyz jsem tam byla naposled mela jsem pocit, ze mi mlika hodne ubylo.
    BONIE
    BONIE --- ---
    no je to pro mě fakt záhada, jak to funguje.. někdy se mi spustí mlíko a já už vím, že se dcerka bude budit :) ale proč se mi samovolně spouští hlavně, když jsem u našich, tak to nevím :) asi dobrý ostravský vzduch :D
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    Mne se dnes spustilo při mazleni se starším, ktery uz se skoro rok nekoji
    NABIS
    NABIS --- ---
    BONIE: Mne se obcas spusti, kdyz Maruska dlouho spi a zacnu se o ni s nekym bavit, to se mi prihodilo tento vikend, ale neni to pravidlo, spise je to nahodne nebo jsem to tolik nepozorovala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam