• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SPIRALOID: Měla jsem to podobně, jako daleen, od 1. měsíce věku dcery jsem držela eliminační dietu pro zjištění alergenu v mé stravě, ale na nic se nepřišlo. Později se to zlepšilo a nakonec vymizelo téměř úplně (a to už jsem ani nekojila, ale okamžitě po ukončení kojení žádné viditelné zlepšení nenastalo, dcera byla na um ha) po mazání domácí konopkou. Momentálně to ale dceři trochu zas vyskočilo a já podezřívám jahody, takže je na chvíli vyloučím z dceřiny stravy.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SPIRALOID: Nemáš jiný prací prášek? Nebyli jste někde na dovolené nebo na návštěvě kde mají zvíře se kterým nepřišel zatím do styku (kočky, psi)? Může to být i počasím a teď všechno kvete. Kožařka mi říkala, že ekzém může souviset s pylovýma alergiema a astmatem v rodině. Nemusí to být jen jídlo.
    Pokud jí skleničky (to zní hodně blbě :) ), nemají teď trošku jiné složení? Případně i kosmetika, kterou používáš, může mít nějako novou recepturu. Víc mě toho nenapadá.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    DALEEN: on jako malinkej problemy nemnel zadne.objevilo se to az ted a to zadna zmena ve stravovani ani kosmetice neprobehla. kojim pomerne dost 6-10krat. syn jasne alergeny neji zadne, krom teda bobuloviteho ovoce v jogurtu. ty odedneska stopnu a uvidime.jinak ji toho pomerne malo, doma varene jidlo vytrvale odmita takze je porad na bio sklenickach,ma rad banan, jabko, ovocne jogurty, pecivo, presnidavky a obcas vezme na milost kasi. ja se v strave nevyhybam nicemu. olej do jidla se dava standardne od zavedeni prikrmu. kupovane sklenicky ho uz v sobe maji...
    je mi to proste zahadou. fakt nemam sajnu co je za tim. kdyz se ekzem objevi u miminka tak chapu ze jeho telo roste reaguje alergicky na jidlo ktere nezna.nevim jak si vysvetlit obeveni takove reakce pozdeji, v jeho pripade takrka po roce kdy je s potravinama bezne v kontaktu.jsem zmatena :(
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SPIRALOID: Syn 6,5m má ekzém od třech měsíců. Dva týdny jsem žila jen na kuřecím mase a rýži a nezlepšilo se to, pokusem a omylem jsem nepřišla na nic co by mu ekzém zhoršovalo. Zlepšilo se to dlouhodobým mazáním konopnou kosmetikou Cutis Help (fakt doporučuju) a zavedením zeleninového příkrmu k obědu v 6m. Já beru B-komplex (někde jsem se dočetla že pomáhá).
    Chce to trpělivost a zkoušet, rozhodně dobrou kosmetiku (což je trošku běh na dlouhou trať než zjistíš co mu vyhovuje), omezit jasné alergeny a dráždivé potraviny (vejce, citrusy, mák, oříšky,....). Předpokládám, že v 17m už jí vcelku normálně a kojíš jen párkrát za den, podle mě by ho tvoje jídlo nemělo moc ovlivňovat, když už přijímá jídlo sám. (Já jsem hodně řešila co jím, když jsem jen kojila). Pediatra mi radila lžičku olivového nebo řepokového oleje do jídla. Chce to prostě zkusit a u toho co funguje zůstat.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    synovi 17m byl diagnostikován ekzém. zatím není známo co ho způsobuje. má prokázanou alergii na vejce, takže je velmi pravděpodobné že bude mít alergii i na další potraviny. testy se prý dělají až po druhém roce jelikož dřív jsou ne celkem spolehlivé.
    syna pořád kojim. jde mi o to zda bych neměla přestat. doktorka doporučila striktnou dietu synovi i mě s vyloučením všech potenciálních alergenu.jenže to může být fakt jakákoli potravina. mám pocit že vysledovat návaznost na potraviny konzumované mou je skoro nemožná... máte někdo zkušenost?
    jsem zastánce dlouhodobého kojení. teď mám ale pocit že mu to může přitěžit.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ATUARFIK: Ano, bez toho to nebude mít ten účinek .-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    TORUVIEL: A vyrážet u toho neartikulované zvuky a slinit si za výstřih musím taky? :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INUSHKA: :-)) Ale jo, i to je jedna poloha (ale nemusíš ty nohy dávat až do pusy). Anebo tzv. pasení, přetáčení se z lehu na bok a dále z boku na všechny čtyři atd.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TORUVIEL: Jako že si mám lehnout na záda, nacpat si pusy oba palce na nohách a v této poloze se za hlasitého smíchu prekulit na bok? To je teď u nás oblíbený "cvik". Jdu to zkusit, ale nevím nevím, jestli se mi podaří ty nohy tak zkroutit :-D
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SPIRALOID: Mno ano, však taky na joze probíráme vývojovou kineziologii a nejlepší způsob, jak si spravit záda a celkově držení těla je cvičit to, co cvičí vaše mimino :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SPIRALOID: jogínské pozice dělají všechny děti...naše pětiletá tuhle dělala "střechu" co děláme na joze zcela ukázkovou a ještě u toho skákala nohama...já když vidím sebe na joze, jak se tam kroutím jak žížala.....škoda mluvit....a abych u toho skákala nohama, tak to ani ve snu :-)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    NABIS: právě, ja si říkám to samé. syn je pohybove hodně zdatný, v osmi měsících vylezl na noční stolek...běžně dělá takové jogínské pozice,že se nestačím divit;-)
    NABIS
    NABIS --- ---
    SPIRALOID: jj tak jsem to taky myslela, ze jeste nemaji dost silne svalstvo a vaklani se do vsech smeru, tak jsem si prave rikala, jestli to neni ku skode patere, kdyz tam je desli dobu. Ale kdyz tak koukam co dela za ruzne polohy na zemi, tak to snad neni nic hroznyho a navic ji bavi mit tu hlavu zaklonenou.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    CASTROL: asi si mě špatně pochopila. ja netvrdila že děti se záklaní protože neudrží hlavu. ale že si myslím že ten záklon je nejvíc nutno hlídat v malých dětí které ještě nemají dost silné svalstvo....

    jinak ano, můj syn se taky začal víc zaklanět když jsem začla nosit na zádech. trochu pomohlo když jsem povolila ramení popruhy. tím pádem trupem nebyl úplně připlácnuty o mé záda. teď už ale velký a nosí se s ergem sahajícím jen do půl zad. ten záklon už v této pozici přestal dělat.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    SPIRALOID: moje druhý dítě je v nosítku na zádech zásadně úplně zakloněný. teď mu je 9 měsíců a rozhodně to není proto, že hlavu neudrží. vypadá to strašidelně, ale on má dojem, že toho tak víc vidí. Proto nosím na zádech jen s kapucí, i když je vzhůru. sice se trochu vzteká, ale kouká pak do stran, neřádek :) ale nosím teď teda dost málo
    NABIS
    NABIS --- ---
    SPIRALOID: diky, zkusim ji trochu popustit oprate a snad se prestane tolik vyklanet. Kapucka je fajn, pouzitelna vsak fakt jen pri spani.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    NABIS: úplně souhlasím. ale taky věřím tomu že ten řekneme první půl rok něž se dítě stane pohyblivé a zároveň neváží ještě moc je to nošení opravdu víc něž pozitivní.... po půl roku jsem nosila už méně a v létě je ten kočárek opravdu příjemnější pro oba;-)

    mám taky ergo, popravdě u většího dítka které má dostatečně silný svalový tonus jsem občasné záklanění fakt neřešila. stejně se zakloní jen na pár vteřin, ta poloha na dlouho není příjemná. a normální pohyblivé a zdravé dítě zaklon provádí celkem běžně u volného pohybu...myslím že je hlavně důležité zamezit tomu u malých miminek a pak při usnutí (na to tam ergo má tu kapuci).ale třeba se mýlím....
    trochu pomůže povolit ramenný popruhy se mi zdá.
    NABIS
    NABIS --- ---
    SPIRALOID: diky za video. Mam k tomu par poznamku-nezatracovala bych tolik kocarek-ja sama jsem nosila v satku a tedka v ergu a taky vozim v kocarku-ne vzdy mam naladu a energii na noseni nebo na vozeni, zvlast tedka kdyz ma Maruska 10 kg, ale nechodi, tak kdyz je vedro a jedu v tramvaji, tak jsem rada za kocarek a kdyz chce Maruska zmenu tak si ji posadim do nositka a kocarek tlacim. CHci se taky zeptat, co delate kdyz se vam dite v ergu zaklani hlavickou dozadu-ruce ji sice muzu dat dovnitr, ale to vydrzi asi tak na 10 sekund?
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    KACHNIK: tak vypadá že ho nauploadovali znovu
    Nošení dětí v šátcích (krátký film UNIPA) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=gSfqFsHTLtI&feature=youtube_gdata_player
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    KACHNIK: fu. to je divné.... snad to brzy napraví
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam